Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Robosh
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)

Příspěvek od Robosh »

Zdravím, potřeboval bych poradit kde najdu ve Vistách, něco jak bylo v XPčkách Možnosti složky, kde se dal změnit příslušnej typ souboru, resp. potřeboval bych změnit ikony např. souborů .rar . Ale našel jsem pouze možnost změny v jakém programu se budou tyto soubory otevírat... Děkuji za pomoc!
Athos de la Fere
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)

Příspěvek od Athos de la Fere »

Pravou myší klikni na soubor, na záložce Obecné zmáčkni tl. Změnit a vyber čím chceš soubory tohoto typu otevírat. Potvrď Ok, Ok.
"Všichni nemůžou bejt chytrý, ti hloupí musí tvořit výjimku, jinak by bylo na světě tolik hlouposti, že by z toho byl každej druhej blbej!"
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

On se asi ptal na neco jineho, v cem soubory otevirat pise ze nasel :-D
Ja vim jak ve Vistach otevres Moznosti slozky, nicmene nenasel jsem jak v tom zmeni ikony :(
Najdes to: Ovladaci panely - Vzhled a prizpusobeni - Moznosti slozky (ale zmenu ikony jsem v tom nenasel :( ).
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
Athos de la Fere
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Když to uděláš jak jsem napsal, tak se ti ikony změní. :wink:
"Všichni nemůžou bejt chytrý, ti hloupí musí tvořit výjimku, jinak by bylo na světě tolik hlouposti, že by z toho byl každej druhej blbej!"
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

eh, sry nechapu :D
Kdyz kliknu pravym na soubor, otevru vlastnosti, vyberu zmenit, tak na me vyskoci okno ze muzu zmenit v cem chci dany soubor otevirat. Jenze to autor nechce, on ho chce otevirat porad v tom samem programu, pouze chce zmenit iknou souboru, coz mi dle tohoto postupu nejak nejde :shock:
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
Athos de la Fere
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

aha, tak to jsem špatně pochopil, jasně že se tím změní i typ programu, který soubor otevírá. Jedině pak otevírat pravou myší a vybrat čím...ale to je trochu nepraktické
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Tak jsem projel par zahranicnich diskuzi a tak a vypada to, ze ve Vistach se ikonky tak snadno jako v XPckach menit nedaji. Mozna me napadlo, pokud mas Total Commandera, tak kdyz oznacis nejaky soubor a vyberes v menu v TC nahore Soubor - Asociovat s, tak tam by se to mozna dalo menit (nemam TC, takze nevim jestli to jde).
Pak jsem nasel jeste par externich softu na zmenu ikon a stahovani celych baliku ikon, mrkni treba sem
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“