Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Robosh
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)
Zdravím, potřeboval bych poradit kde najdu ve Vistách, něco jak bylo v XPčkách Možnosti složky, kde se dal změnit příslušnej typ souboru, resp. potřeboval bych změnit ikony např. souborů .rar . Ale našel jsem pouze možnost změny v jakém programu se budou tyto soubory otevírat... Děkuji za pomoc!
- Athos de la Fere
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Změna ikony pro určitý typ souboru (Vista)
Pravou myší klikni na soubor, na záložce Obecné zmáčkni tl. Změnit a vyber čím chceš soubory tohoto typu otevírat. Potvrď Ok, Ok.
"Všichni nemůžou bejt chytrý, ti hloupí musí tvořit výjimku, jinak by bylo na světě tolik hlouposti, že by z toho byl každej druhej blbej!"
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
On se asi ptal na neco jineho, v cem soubory otevirat pise ze nasel
Ja vim jak ve Vistach otevres Moznosti slozky, nicmene nenasel jsem jak v tom zmeni ikony
Najdes to: Ovladaci panely - Vzhled a prizpusobeni - Moznosti slozky (ale zmenu ikony jsem v tom nenasel
).
Ja vim jak ve Vistach otevres Moznosti slozky, nicmene nenasel jsem jak v tom zmeni ikony
Najdes to: Ovladaci panely - Vzhled a prizpusobeni - Moznosti slozky (ale zmenu ikony jsem v tom nenasel
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- Athos de la Fere
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Když to uděláš jak jsem napsal, tak se ti ikony změní. 
"Všichni nemůžou bejt chytrý, ti hloupí musí tvořit výjimku, jinak by bylo na světě tolik hlouposti, že by z toho byl každej druhej blbej!"
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
eh, sry nechapu
Kdyz kliknu pravym na soubor, otevru vlastnosti, vyberu zmenit, tak na me vyskoci okno ze muzu zmenit v cem chci dany soubor otevirat. Jenze to autor nechce, on ho chce otevirat porad v tom samem programu, pouze chce zmenit iknou souboru, coz mi dle tohoto postupu nejak nejde
Kdyz kliknu pravym na soubor, otevru vlastnosti, vyberu zmenit, tak na me vyskoci okno ze muzu zmenit v cem chci dany soubor otevirat. Jenze to autor nechce, on ho chce otevirat porad v tom samem programu, pouze chce zmenit iknou souboru, coz mi dle tohoto postupu nejak nejde
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- Athos de la Fere
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
aha, tak to jsem špatně pochopil, jasně že se tím změní i typ programu, který soubor otevírá. Jedině pak otevírat pravou myší a vybrat čím...ale to je trochu nepraktické
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem projel par zahranicnich diskuzi a tak a vypada to, ze ve Vistach se ikonky tak snadno jako v XPckach menit nedaji. Mozna me napadlo, pokud mas Total Commandera, tak kdyz oznacis nejaky soubor a vyberes v menu v TC nahore Soubor - Asociovat s, tak tam by se to mozna dalo menit (nemam TC, takze nevim jestli to jde).
Pak jsem nasel jeste par externich softu na zmenu ikon a stahovani celych baliku ikon, mrkni treba sem
Pak jsem nasel jeste par externich softu na zmenu ikon a stahovani celych baliku ikon, mrkni treba sem