takotvat = nauc se psat
Jinak nechapu, proc sis kupoval netbook kdyz ho chces taktovat... Vzdyt jsou hlavne delany na co nejmensi spotrebuju, mobilitu a na "jednoduche aplikace"... no podle me snad ani taktovat nejde..
Jo, starý Eeečko 701 nějaký blázni taktovali myslím, ale imho to nemá valnej význam, výsledkem bude malej nárůst výkonu a podle mýho názoru podstatně větší snížení výdrže na baterii...
lantis : proč se si kupoval netbook na to abych vyskoušel strop intel atom 270 a prostě na tunění jelikož tenhle acer aspire ONE ma hodně možnosti v upravách atd (jak třeba zvýšit výkon nebo jak zlepšit chlazení atd ) o takových upravach je celkem dost for v AN jazice ale v češtině sem nic nenašel ( čím to asi bude že by se česke držkrešle baly vyhodit 8k ? )
no prostě ne tuneni protože se na nic jineho nehodí
Don Martinez: nejde mi o výdrž bat ( to neni problem koupit 6 člankuvou nebo dokonce 9 članek ne E-bay sem to viděl ) , ale jde mi oto kolik se dá u tohohle acer aspire one vytahnout z atomu 270 atd
nevim jak acery ale pro MSI Wind vydal primo MSI novy bios ve kterem jde pretaktovat Atom na 2ghz vykonostni narust je ale minimalni stejne jako zvyseni spotreby
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W -> Endeavour OS - Hyprland NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - MangoVC NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W -> Win 11 Hell NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 2x8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN -> ZimaOS
Acery a150 aspon zatím tuhle možnost nemají , bohužel výrobce acer neděla ani ovládače k win vista a ani k Win 7 což mně nasr*alo , protože pod win 7 a150 běhá tak najk na pul tada zatím pod beta verzí win7 , hlavni problém ovladače GK které jsou ve win7 neumožnují více rozlišeni než dvě a ovladače wifi ty si pro zmněnu dělaji co chcou a jak chcou
vyhody win 7 (beta) relativně velké zrychleni butování a celkově systému a aji bych řekl že větší stabilita systému