ADSL modem / router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
v.klega
Nováček
Nováček

Re: ADSL modem / router

Příspěvek od v.klega »

Jinak já sám zastávám názor že je lepší si nechat modem dodávaný ISP protože ti alepoň s výrobci chyby řeší a opravují je (i když to někdy trvá no) .. Alepoň takto to je u našeho největšího ISP :)

To je hodně optimistické. Já bych ten huawei nechtěl ani zadarmo :-D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:Když štěstí není... Lepší je ale štěstí vyjít vstříct a pořídit takový modem, který funguje bez chyb, ne?
Obrázek

:roll:
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

co takhle se naučit používat tlačítka citovat a edit?
Jinak já ho mám a jsem spokojen - pravda nemám problémovou linku.Ale za těch 1kč si myslím že je úplně v pohodě.

Zkuste někdy DSLAM Huawei :)

Shit: :-D
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Weslo píše:co takhle se naučit používat tlačítka citovat a edit?
Shit: :-D
Už toho raději necháme. Možná jsem Vás přesvědčil, možná ne. Ohledně toho, zda jsem čtenářům při výběru poradil správně mám zcela čisté svědomí a za výsledky si stojím. Příště Vás rád přivítám na forum.chip.cz ;-)
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Samozřejmě jste mě nepřesvědčil jelikož si své názory ověřuji každý pracovní den ... Možná by bylo dobré si uvědomit že to co jste dělal Vy dělají i u ISP a stejně na spoustu zásadních chyb nepřijdou.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Weslo píše:Samozřejmě jste mě nepřesvědčil jelikož si své názory ověřuji každý pracovní den ... Možná by bylo dobré si uvědomit že to co jste dělal Vy dělají i u ISP a stejně na spoustu zásadních chyb nepřijdou.
Nojo, jenže tyhle výsledky nikde nezveřejní v nějaké přijatelné podobě. A stejně nakonec vyberou ten nejlevnější :P

//edit Weslo: Stejně jako jejich zákazníci. :)

Je to jako ten vtip:

Muž si chce vybrat manželku ze tří žen. Rozhodl, že udělá zkoušku. Proto dal každé ženě 5 tísic amerických dolarů a pozoroval, jak je použijí...
První žena se od hlavy k patě vymódila. Navštívila nejlepší kosmetický salón, nechala si udělat nejmodernější účes a nakoupila si módní oblečení. Řekla mu, že to všechno udělala kvůli němu. Chce být atraktivnější, protože ho hluboce miluje. Muž byl velmi dojat.
Druhá žena koupila muži mnoha dárků, jako celou řadu golfového vybavení, oblečení světoznámých značek, počítačové zařízení atd. Když dárky otevřel, řekla mu, že to nakoupila pro něj protože ho miluje. Muž je také vemi dojat.
Třetí žena investovala peníze do akciového trhu, několikanásobně je zhodnotila. Potom vrátila muži původní částku pět tisíc dolarů a na společný účet vložila ostatní peníze. Řekla mu, že si přeje, aby položily hospodářský základ jejich budoucnosti, protože ho tak miluje. Samozřejmě, že muž byl zase dojat.
Muž dlouho promyšlel postup všech tří žen a nakonec se rozhodl, že si vezme za ženu tu, která má největší prsa.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:A stejně nakonec vyberou ten nejlevnější
1) ISP - neznám cenové relace DSLAMů, ani jejich konkrétní parametry či kvalitu. :|
2) Uživatelé. Ano i ne.
Pokud se podíváte na statistiku prodeje ADSL routerů ve shopech, tak často vede DSL-2641B a není nejlevnější - je to dáno tím, že hodně lidí ho chválí z vlastních zkušeností a cena je "ucházející". :wink:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Zajímavá diskuze :). Přijde mi že se zde setkává naivita teoretika se zkušenostmi z praxe.

Osobně dávám přednost Ciscu, s tím že verze IOSu se mění podle ISP, či někdy i linky. V totálním lowendu se mi osvědčila řešení Linksysu, Zyxelu či SMC. Všeobecně nedůvěřuji "krabičkám", jejichž cena je nižší než implementační náklady.
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

Weslo píše: Bohužel nic jako oficiální stanovisko psát nemůžu - nejsou to veřejné informace.
Tak tohle mě vždycky dostane...
Vždycky když někomu dojdou argumenty, nebo nechce vypadat jako xxxxxxx, hodí se do placu tajemná hláška (LOL - nejsou to veřejné informace). ještě že nám Weslo nenapsal, že by ho kvůli zveřejnění někdo mohl zabít 8) ...

Sleduju diskuzi už delší dobu, ale až tahle věta mě donutila reagovat. Ten test jsem si stahnul z Rsharu (tímto se čipu omlouvám :P ) a přečetl. Jakkoliv si o novinářích myslím svý, tohle působí dojmem že tomu ty lidi rozuměj - ne jako v Computeru, kde dostane student půjčenej modem na víkend a doufá že když nám sdělí jak hrózně je rychlej, výrobce mu ho nechá... :twisted:

Takže pokud Weslo nedodá nějaké argumenty, zůstane jen "barovým tlachalem"... :wink:

PS: pokud by ho skutečně kvůli tomu měli zabít, navrhuju tyto tajné informace zašifrovat a poslat na nějaký tajný server, odkud si je tajně stahneme a nikomu nic neřekneme... :o
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Vantage píše: Takže pokud Weslo nedodá nějaké argumenty, zůstane jen "barovým tlachalem"... :wink:
víš mě moje práce baví a jen nerad bych o ni přišel takže radši tedy raději zůstanu v tvých očích "barovým tlachalem".Dle mě tomu autoři také rozumějí (takovým tím způsobem já si tady o tom přečtu co možná nejvíc informací a pak je tam i uvedu) - nicméně nemají žádné zkušenosti z praxe.A jako v jakkémkoliv jiném oboru je to to nejdůležitější.
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

Weslo píše:
Vantage píše: Takže pokud Weslo nedodá nějaké argumenty, zůstane jen "barovým tlachalem"... :wink:
víš mě moje práce baví a jen nerad bych o ni přišel takže radši tedy raději zůstanu v tvých očích "barovým tlachalem".Dle mě tomu autoři také rozumějí (takovým tím způsobem já si tady o tom přečtu co možná nejvíc informací a pak je tam i uvedu) - nicméně nemají žádné zkušenosti z praxe.A jako v jakkémkoliv jiném oboru je to to nejdůležitější.
Jsem rád, že se diskuze posunula o milimetr dále. Z levelu "no koukám že to je zase test na úrovni. Se skutečným provozem nemá bohužel nic společného ..." do nadlevelu "Dle mě tomu autoři také rozumějí" (+refrén - nicméně nemají žádné zkušenosti z praxe).

Takže na jedné straně test v čipu - přímé srovnání určitých modelů za konkrétních podmínek. Na straně druhé tajemný "insider", kterého neustále někdo z firmy sleduje a kdyby prozradil něco ze svých bohatých a rozsáhlých zkušeností, dostal by výpověď :razz:

Já myslím že tohle už komentář dále nepotřebuje...
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Já bych řekl že opravdu nepotřebuje.Myslím si o autorově odbornosti přesně to co jsem napsal (takovým tím způsobem já si tady o tom přečtu co možná nejvíc informací a pak je tam i uvedu) a co už předtím napsal Fifi:
Fifi píše:Jistě nevhodná metodika a pravděpodobně povrchní znalosti mohou vytvořit dojem unikátnosti. Kdyby na modemy autor trošku přišlápl, tak jsme někde jinde.
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Hehe, Vantage to uvedl tak jak to je :-D
Každej je superdůležitej a pracuje s informacemi, které kdyby někomu prozradil, tak ho bude muset zabít. Takový uživatel se na fórech objevuje hodně často, musí mít hustokrutou přezdívku, nějaký originální obrázek, který zvyšuje jeho prestiž a v podpisu by měl mít také konfiguraci svého počítače, aby bylo vidět, že má 6. nejvýkonnější mašinu v republice. Pochopitelně s diskovým polem o kapacitě několika terabajtů.
A také musí být hodně vyhraněný vůči běžným věcem, jako je třeba televize, Tesco nebo Radek Hulán.
Takový uživatel pak všude byl, všechno zná, od všeho má klíče, testoval desítky zařízení a ví moc dobře, že dýlink dělá dobrý věci a v ICQ má aspoň 200 kontaktů na podobně důležitý lidi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vantage píše:Tak tohle mě vždycky dostane...
....že by ho kvůli zveřejnění někdo mohl zabít...
Říkají Ti něco interní předpisy?
Asi ne, že... ;-)
v.klega píše:Každej je superdůležitej a pracuje s informacemi, které kdyby někomu prozradil, tak ho bude muset zabít.
Musím se "Wesla" zastát. :!:
Bohužel některé interní předpisy hovoří zcela jasně. Pokud to někdo nechápe, tak asi nezná praxi. :P
Myslím si, že jsou užitečnější zkušenosti praktika, než teoretika. :|

P.S.: Už tady (na PCT fóru) byl průšvih při zveřejnění jistých interních informací ohledně CDMA, který skončil nejenom rozvázáním pracovního poměru s "XXX", ale následovalo soudní řízení. :!:
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 28. bře 2009, 22:17, celkem upraveno 1 x.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Shit:díky
v.klega:moc nevím jestli tady to má být alternativní popis mě nebo snad někdo kým by jste chtěl být nicméně vůbec to nemá nic společného s tím co tady řešíme a tedy to později smažu.Možná je pro Vás jako pro studenta podivné že některé firmy mají interní předpisy o tom co lze veřejně sdělovat a co ne nicméně je to tak.
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

Shit píše:
Vantage píše:Tak tohle mě vždycky dostane...
....že by ho kvůli zveřejnění někdo mohl zabít...
Říkají Ti něco interní předpisy?
Asi ne, že... ;-)
v.klega píše:Každej je superdůležitej a pracuje s informacemi, které kdyby někomu prozradil, tak ho bude muset zabít.
Musím se "Wesla" zastát. :!:
Bohužel některé interní předpisy hovoří zcela jasně. Pokud to někdo nechápe, tak asi nezná praxi. :P
Myslím si, že jsou užitečnější zkušenosti praktika, než teoretika. :|

P.S.: Už tady (na PCT fóru) byl průšvih při zveřejnění jistých interních informací ohledně CDMA, který skončil nejenom rozvázáním pracovního poměru s "XXX", ale následovalo soudní řízení. :!:
Ehm, už se asi dostáváme zcela jinam, ale když už...

Takže pro pořádek - nikdo tady nechce po Weslovi informace o rozměrech intimních partií jeho nadřízeného. Myslel jsem že je to zcela jasné, ale pokud je to nutné polopatě, popíšu to jako bych to vysvětloval svému malému synovi...

Na začátku tohoto threadu se někdo zmínil o testu v Chipu. Na což W. reagoval takto:
No koukám že to je zase test na úrovni.Se skutečným provozem nemá bohužel nic společného ...

Pokud někdo něco takového napíše,existují jen dvě varianty.
1) je to typický JPP diskutér, hojně se vyskytující na žive.cz, který všechno ví a pokud neví, tak si to stáhne. Zkrátka velká huba...
2) Má jiné informace, založené na faktech (meření zmiňovaných přístrojů, odlišné údaje nebo alespoň má faktické výtky ke konkrétním údajům)

Pokud tedy budu k W shovívavý a předpokládám že patří do kategorie 2), očekávám že napíše něco z toho co jsem u bodu 2 zmiňoval. Ať už by pracoval na jakékoliv pozici, myslím že napsáním konkrétních výtek k testu nebo vlastních údajů k přístrojům neprozradí žádné "citlivé" informace a nedojde k porušení žádných interních předpisů.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

v.klega píše:Už toho raději necháme. Možná jsem Vás přesvědčil, možná ne. Ohledně toho, zda jsem čtenářům při výběru poradil správně mám zcela čisté svědomí a za výsledky si stojím. Příště Vás rád přivítám na forum.chip.cz ;-)
Proč jste zvolil zrovna takový výběr ADSL modemů/routerů?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Fifi píše:...
Mně spíš zarážejí parametry "modelové linky" => neodpovídají 80% userům v ČR.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No to je v celu jasné. Ale na to jsme naráželi už v počátku.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vantage píše:..nikdo tady nechce po Weslovi informace o rozměrech intimních partií jeho nadřízeného.
Znáš snad přesně detaily interních předpisů?
Já ne a pokud je zakázáno publikovat "velikost bot nadřízeného", tak s tím nenaděláš bez postihu nic. :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“