ADSL modem / router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vantage
Nováček
Nováček

Re: ADSL modem / router

Příspěvek od Vantage »

Shit píše:
Vantage píše:..nikdo tady nechce po Weslovi informace o rozměrech intimních partií jeho nadřízeného.
Znáš snad přesně detaily interních předpisů?
Já ne a pokud je zakázáno publikovat "velikost bot nadřízeného", tak s tím nenaděláš bez postihu nic. :(
bavíme se o hypotetických legračních úchylkách v předpisech, o konkrétním opatření, nebo jseš Weslův tiskovej mluvčí?
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

Shit píše: Moje výtky k tomuto testu: Test byl proveden na dobré lince (jakoby vzdálenost od ústředny 1,2km) a tam maká skoro vše v pohodě.
Jak by dopadl test na "drátech" o délce 3-5km, popř. na velmi zašumnělé lince?

Test je to sice hezký (od Chipu), ale defakto neříká pro 80% userů používajících ADSL nic. :sad:
Na druhou stranu: Lepší nějaký testík, než žádný testík... :wink:
já si jen dovolím prozradit informaci, že cca 55% uživatelů je vzdáleno od ústředny do 1,2km. A do 2km je to 80% (takže zvolená vzdálenost mě přijde OK).

Tááák a teď se jdu doma schovat do skříně, aby mě zaměstnavatel neodhalil... :lol:
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Co se týče interních předpisů, nebuďte paranoidní. Myslíte si, že něčí šéf bude zkoumat, kdo se skrývá pod nickem jako je třeba Shit? Tyto nicky si lidé volí, aby zůstali anonymní, a proto se nemusí bát. Nebo také z důvodu, že maskují a zakrývají svoji indentitu na internetu, aby nebyli prozrazeni (viz diskuze na novinkách :-D ). Takže opravdu si mysíte, že vám hrozí vyhazov?
Kromě toho tu nejde o žádné "tajné" informace. Uživatel Weslo zde psal: Já se setkávám s celkem velkým spektrem xDSL modemů i s různými vedeními každý den a musím říct že reálné výsledky absolutně neodpovídají těm vašim naměřeným
No tak jsem čekal, že třeba řekne, co konkrétně má naměřeno jinak. Třeba že prováděl analýzu modemu Netgear a došel k jiným hodnotám. Zkrátka cokoliv, o co by se mohl skutečně opřít. A především, co bude v tom skutečném rozporu s testem. Jenže spíše mi připadá, že je to opravdu jako JPP.
Shit píše:Mně spíš zarážejí parametry "modelové linky" => neodpovídají 80% userům v ČR.
Už jsem to tu vysvětloval, ale ještě znovu: je to test ADSL modemů. Kvalita modemu není závislá na délce vedení. Stejně tak byste si mohl stěžovat, že při testu nebyl použit splitter. To je pasivní část, která nemá vliv na kvalitu modemu. Kvalita modemu se hodnotí podle toho, jak si dokáže poradit s rušením, přeslechy, jak určí paramtery linky, zda odešle správně naměřené hodnoty atd. Pokud budete injektovat rušení do 1200 m dlouhého drátu, tak bude spojení daleko horší, než na čistém 4 km. Na té délce tedy opravdu nezáleží, spíše jde o to, jak si s rušením modem poradí. Ale pokud to nechápete, tak už to prosím radějí nechejte tak.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vantage píše:já si jen dovolím prozradit informaci, že cca 55% uživatelů je vzdáleno od ústředny do 1,2km. A do 2km je to 80% (takže zvolená vzdálenost mě přijde OK).
Zdroj informací?
Nevěřím těmto údajům.
v.klega píše:Co se týče interních předpisů, nebuďte paranoidní. Myslíte si, že něčí šéf bude zkoumat...
Shit píše:P.S.: Už tady (na PCT fóru) byl průšvih při zveřejnění jistých interních informací ohledně CDMA, který skončil nejenom rozvázáním pracovního poměru s "XXX", ale následovalo soudní řízení. :!:
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

v.klega píše:Co se týče interních předpisů, nebuďte paranoidní. Myslíte si, že něčí šéf bude zkoumat, kdo se skrývá pod nickem jako je třeba Shit? Tyto nicky si lidé volí, aby zůstali anonymní, a proto se nemusí bát. Nebo také z důvodu, že maskují a zakrývají svoji indentitu na internetu, aby nebyli prozrazeni (viz diskuze na novinkách :-D ). Takže opravdu si mysíte, že vám hrozí vyhazov?
Kromě toho tu nejde o žádné "tajné" informace. Uživatel Weslo zde psal: Já se setkávám s celkem velkým spektrem xDSL modemů i s různými vedeními každý den a musím říct že reálné výsledky absolutně neodpovídají těm vašim naměřeným
No tak jsem čekal, že třeba řekne, co konkrétně má naměřeno jinak. Třeba že prováděl analýzu modemu Netgear a došel k jiným hodnotám. Zkrátka cokoliv, o co by se mohl skutečně opřít. A především, co bude v tom skutečném rozporu s testem. Jenže spíše mi připadá, že je to opravdu jako JPP.
Líp bych to nenapsal...
v.klega píše:
Shit píše:Mně spíš zarážejí parametry "modelové linky" => neodpovídají 80% userům v ČR.
Už jsem to tu vysvětloval, ale ještě znovu: je to test ADSL modemů. Kvalita modemu není závislá na délce vedení. Stejně tak byste si mohl stěžovat, že při testu nebyl použit splitter. To je pasivní část, která nemá vliv na kvalitu modemu. Kvalita modemu se hodnotí podle toho, jak si dokáže poradit s rušením, přeslechy, jak určí paramtery linky, zda odešle správně naměřené hodnoty atd. Pokud budete injektovat rušení do 1200 m dlouhého drátu, tak bude spojení daleko horší, než na čistém 4 km. Na té délce tedy opravdu nezáleží, spíše jde o to, jak si s rušením modem poradí. Ale pokud to nechápete, tak už to prosím radějí nechejte tak.
Už jsem to psal výše - ta vzdálenost je ok a výsledky budou ok pro cca 80% uživatelů.

Jen pro zajímavost - ve vzdálenosti 4 km je přibližně 7% uživatelů...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:Kvalita modemu není závislá na délce vedení.
Nemyslím si.
Viz poznatky userů z tohoto velmi uznávaného fóra.
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 29. bře 2009, 10:59, celkem upraveno 1 x.
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

Shit píše:
Vantage píše:já si jen dovolím prozradit informaci, že cca 55% uživatelů je vzdáleno od ústředny do 1,2km. A do 2km je to 80% (takže zvolená vzdálenost mě přijde OK).
Zdroj informací?
Kyslík. Origo tabulku nedám, ale pokud je zájem, udělám nevysledovatelnej graf :P
Shit píše: Nevěřím těmto údajům.
Proč jsem málo tajemnej?
v.klega píše:Co se týče interních předpisů, nebuďte paranoidní. Myslíte si, že něčí šéf bude zkoumat...
Shit píše:P.S.: Už tady (na PCT fóru) byl průšvih při zveřejnění jistých interních informací ohledně CDMA, který skončil nejenom rozvázáním pracovního poměru s "XXX", ale následovalo soudní řízení. :!:
[/quote]

Nevím co kdo vyzradil o CDMA, ale zveřejnění pár údajů o modemech je něco úplně jinýho...
Vantage
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vantage »

A hele, tady se válí starší, ale s téměř identickejma datama...
http://www.earchiv.cz/b05/gifs/b0318001.gif

Ale pokud bys trval na aktuálním grafu (k 12/2008), ozvi se. Použiju nejdrsnější techniky (gif, version 89a), nejtajnější technologie (AES 256bit) a pak graf zabalím do raru s heslem "conspiracy" a uložím ho na free server.
:D :D :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Spíš jde o to, jak se snaší modem s konkrétním DSLAMem, popř. jeho firmwarem, používání SRA atd. Věřím tomu, že tyto informace nejsou veřejné a vztahuje se na ně mlčenlivost pracovníků ISP.
Vantage píše:A hele, tady se válí starší, ale s téměř identickejma datama...

Ale pokud bys trval na aktuálním grafu (k 12/2008), ozvi se. Použiju nejdrsnější techniky (gif, version 89a), nejtajnější technologie (AES 256bit) a pak graf zabalím do raru s heslem "conspiracy" a uložím ho na free server.
Ber to tak, že teoretická a praktická rychlost se liší až o 30% a praktická rychlost je ta, která zajímá usery. :wink:
=>
Já mám podle tabulek "až 14M" a v reálu mě ustojí 8M pouze Linksys WAG160N a D-Link DSL-2641B. Jiné modemy (a nemám jich právě málo) neustojí ani 8M.
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 29. bře 2009, 11:18, celkem upraveno 1 x.
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Shit píše:Spíš jde o to, jak se snaší modem s konkrétním DSLAMem, popř. jeho firmwarem, používání SRA atd. Věřím tomu, že tyto informace nejsou veřejné a vztahuje se na ně mlčenlivost pracovníků ISP.
Vantage píše:A hele, tady se válí starší, ale s téměř identickejma datama...

Ber to tak, že teoretická a praktická rychlost se liší až o 30% a praktická rychlost je ta, která zajímá usery. :wink:
=>
Já mám podle tvých tabulek "až 14M" a v reálu mě ustojí 8M pouze Linksys WAG160N a D-Link DSL-2641B.
Že by přeslechy? Nebo rušení :o ? Ale určitě jste tak pokročilý guru, takže si vezmete analyzátor a zjistíte, co je vašemu vedení.
Teď čekám, že se diskuze začne vyvíjet směrem, že ty informace o délce vedení od Telecomu jsou zkreslené a že v práci jste prováděl vlastní měření a máte vlastní informace o délce smyček, ale jsou to tajné informace, které nesmíte uveřejnit. :lol:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:takže si vezmete analyzátor a zjistíte, co je vašemu vedení.
Když mě analyzátor zapůjčíte, proč ne. :) OrbMT mě nakreslil u 2641B docela zajímavý graf, WAG má zamčené CLI...
Linka trpí přeslechy a REIN pouze ve večerních hodinách => podle techniků je linka "výborná" - ale pouze dopoledne, když ji změřili a kdy jsem na netu "sám". :lol:
Délku linky znám od kamaráda - 1,85km. Mám tam večer rušení v pásmu okolo 1,4 - 1,6MHz.
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 29. bře 2009, 11:30, celkem upraveno 1 x.
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

No já jsem myslel, že když toho tolik víte, tak že máte svůj vlastní analyzátor. To je jako kdyby pilot F1 neměl svou vlastní helmu :P
A nebo je to takovej pilot, kterej jezdí v oktávce v tédéíčku a na diskuzních fórech pak povídá, jak má nejrychlejší auto planety, protože si koupil křídlo a nechal si vočipovat motor na 200 koní.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:..tak že máte svůj vlastní analyzátor...
Pokud Vy doma vlastníte 3 analyzátory, tak mě zajisté jeden můžete zapůjčit. :)
Ta ostatní přirovnání se Vám nějak nepovedla. ;-)
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Přirovnání se povedla - diskuzní fóra jsou plná závodníků a pilotů, kteří jezdí v oktávkách (nejrychlejším autě planety).

A pak jsou také plné zkušených síťařů, kteří mají léta zkušeností s xDSL technologiemi, ale nemají ani "obyčejný" analyzátor linky.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

v.klega píše:..
Já se tím (narozdíl od Vás) neživím, takže nechápu Vaše trapné rýpání na téma analyzér. ;-)
Nevím, proč nedokážete pochopit, že nasimulovaná měření a praxe userů na konkrétních linkách se diametrálně líší.
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Znáte význam slova diametrálně?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já ano. Dobře - mohl jsem použít i jiné slovo, ale o to nejde...
=>
Bohužel Váš OT už zapleveluje tento thread. ;-)

Pište k věci. Thx.
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Kdybyste znal, tak byste nepsal, že výsledky se budou lišit diametrálně. Jinými slovy: modem, který v laboratorních podmínkách funguje chybně, neporadí si se šumem, přeslechy, padá, nesplňuje standardy bude v reálu pracovat špičkově.
A naopak, modem s vysokou odolností proti šumu, skvělou maskou, dostatečnými vysílacími výkonu a skvělou analýzou bude propadá.
Jestli si tohle myslíte, tak OK. Hlavně že jste "Odborník PCT" :-D :-D :-D Tuším správně, že čím více příspěvků (flamů, OT), tak tím větší odborník?
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

zdravim mohl by mi tedy nekdo jen tak neivazne rici ktery z modemu je teoreticky lepsi?
jestli Zyxel Zyxel P660HW-T3 nebo Huawei EchoLife 520i ?
jde mi o srovnani techto modemu dekuji

PS: clanek sem si necetl jelikoz czshare je full a z rapida to nestahnu
NB:Acer Aspire V3 571G
v.klega
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.klega »

Ani jeden není dobrou volbou, Zyxel je však o něco lepší.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“