prosim o pomoc s kompatibilitou ddr2 ocz fatality 2x1GB + 2x

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Peteerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

prosim o pomoc s kompatibilitou ddr2 ocz fatality 2x1GB + 2x

Příspěvek od Peteerek »

mam 2x1GB ocz fatality edici 1066Mhz ramek. a rekl sem si, ze si prikoupim dalsi. pak me napadlo, ze bych si na visty prikoupil k temto rovnou 2x2GB, abych mel 6GB. jenze, kdyz mi domu prisly, vidim ze maji jine casovani i voltaz!!

jedna se o stejnou 1066Mhz ddr2 fatality edici ale proste na sobe maji jine casovani i voltaz. Tak bych se chtel zeptat, jestli to bude slapat a jestli treba ty ramky zbytecne neztrati svoji kvalitu, ze se snizi na rychlost tech nizsich.. dekuji.. zde odkazy:

2x1GB http://www.alza.cz/ocz-2gb-kit-ddr2-106 ... d97905.htm

2x2GB http://www.alza.cz/ocz-4gb-kit-ddr2-106 ... 103976.htm
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: prosim o pomoc s kompatibilitou ddr2 ocz fatality 2x1GB + 2x

Příspěvek od BubakB »

Strata výkonu tam samozrejme bude, predsa len 6-7-7-20 je pre DDR2 1066Mhz docela dosť. Neviem, nevidel som nikdy test kde to porovnávali s 5-5-5-15. Takže nedokážem povedať presné čísla.

Sleduj SPD, prípadne čo nastaví automaticky základná doska (najčastejšie nastaví podľa pomalších modulov alebo tak, že je to nestabilné :-) ). Alebo sa pozri do SPD aké časovanie je im možné dať napríklad na 800Mhz (CL 4-4-4-12 idú docela svižne :-) ) Teda ak by boli schopné všetky 4 ísť na toľko bola by to jedna z možností. A hlavne s akým napätím.

Prípadne si nataktovať manuálne a podľa potreby zvýšiť napätie. A všetko testovať a sledovať v MemTeste86. Ale to je docela náročné na čas.

Sám mám 2x DDR2 512MB A-Daty 800 Mhz 5-5-5-18 a Aeneony DDR2 2x 1GB XTune 800Mhz CL 4-4-4-12 (tie už nekúpim, skvelé pamäte, na CL 5-5-5-15 1066Mhz išli aj na 1,9V 8-) ). Nakoniec som všetkým nastavil 800Mhz CL 5-5-5-18. Aj tak CL4 mi toho nespraví, skôr FSB:RAM pomer 1:1 (a to by som musel dať E6300 aspoň na 2,4Ghz, hehe :-D ). A ide to vporiadku a som rád za 3GB operačnej pamäte v Win XP Pro 32bit.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Peteerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peteerek »

no, ok takze asi lepsi pro me bude koupit si dalsi 2x1GB a nechat si 4GB na visty, nez nechat si tyhle = utratit vic penez a mit zbytecny srani s nastavovanim, ze? pac tem vecem, co jsi mi napsal moc nerozumim :D
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Áno. :-)

Čo sa týka Visty a 4GB. Predpokladám, že takáto veľkosť operačnej pamäte bude určite postačovať. Ak teda nemáš prehnané alebo špeciálne nároky (pod tým myslím všetky možné foto, video editory, WinRAR, hru a podobne pustené naraz. :mrgreen: )
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Kladivko88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kladivko88 »

Zdravíčko mam menší problém...Původně jsem měl výše zmíněné Ramky (2x1GB) a při dodání dalších (2x1GB) stejné verze se mi nespustí PC (nenaběhne obrazovka). Při vyndání jedné ramky se Pc zapne, ale nenaběhne Windows a ani se nedostanu do BIOSU....Nepomohlo ani zvýšeni napětí!! :(
Peteerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peteerek »

takze sem sik koupil jine 800MHZ a ty pracujou spravne.. je to podelana MB!! ale to bych musel pak menit i procik, tak uz to necham takhle, prodavam je na foru, ty OCZky
Odpovědět

Zpět na „Paměti“