mam 2x1GB ocz fatality edici 1066Mhz ramek. a rekl sem si, ze si prikoupim dalsi. pak me napadlo, ze bych si na visty prikoupil k temto rovnou 2x2GB, abych mel 6GB. jenze, kdyz mi domu prisly, vidim ze maji jine casovani i voltaz!!
jedna se o stejnou 1066Mhz ddr2 fatality edici ale proste na sobe maji jine casovani i voltaz. Tak bych se chtel zeptat, jestli to bude slapat a jestli treba ty ramky zbytecne neztrati svoji kvalitu, ze se snizi na rychlost tech nizsich.. dekuji.. zde odkazy:
2x1GB http://www.alza.cz/ocz-2gb-kit-ddr2-106 ... d97905.htm
2x2GB http://www.alza.cz/ocz-4gb-kit-ddr2-106 ... 103976.htm
prosim o pomoc s kompatibilitou ddr2 ocz fatality 2x1GB + 2x
- Peteerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- BubakB
- Mírně pokročilý

Re: prosim o pomoc s kompatibilitou ddr2 ocz fatality 2x1GB + 2x
Strata výkonu tam samozrejme bude, predsa len 6-7-7-20 je pre DDR2 1066Mhz docela dosť. Neviem, nevidel som nikdy test kde to porovnávali s 5-5-5-15. Takže nedokážem povedať presné čísla.
Sleduj SPD, prípadne čo nastaví automaticky základná doska (najčastejšie nastaví podľa pomalších modulov alebo tak, že je to nestabilné
). Alebo sa pozri do SPD aké časovanie je im možné dať napríklad na 800Mhz (CL 4-4-4-12 idú docela svižne
) Teda ak by boli schopné všetky 4 ísť na toľko bola by to jedna z možností. A hlavne s akým napätím.
Prípadne si nataktovať manuálne a podľa potreby zvýšiť napätie. A všetko testovať a sledovať v MemTeste86. Ale to je docela náročné na čas.
Sám mám 2x DDR2 512MB A-Daty 800 Mhz 5-5-5-18 a Aeneony DDR2 2x 1GB XTune 800Mhz CL 4-4-4-12 (tie už nekúpim, skvelé pamäte, na CL 5-5-5-15 1066Mhz išli aj na 1,9V
). Nakoniec som všetkým nastavil 800Mhz CL 5-5-5-18. Aj tak CL4 mi toho nespraví, skôr FSB:RAM pomer 1:1 (a to by som musel dať E6300 aspoň na 2,4Ghz, hehe
). A ide to vporiadku a som rád za 3GB operačnej pamäte v Win XP Pro 32bit.
Sleduj SPD, prípadne čo nastaví automaticky základná doska (najčastejšie nastaví podľa pomalších modulov alebo tak, že je to nestabilné
Prípadne si nataktovať manuálne a podľa potreby zvýšiť napätie. A všetko testovať a sledovať v MemTeste86. Ale to je docela náročné na čas.
Sám mám 2x DDR2 512MB A-Daty 800 Mhz 5-5-5-18 a Aeneony DDR2 2x 1GB XTune 800Mhz CL 4-4-4-12 (tie už nekúpim, skvelé pamäte, na CL 5-5-5-15 1066Mhz išli aj na 1,9V
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- Peteerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no, ok takze asi lepsi pro me bude koupit si dalsi 2x1GB a nechat si 4GB na visty, nez nechat si tyhle = utratit vic penez a mit zbytecny srani s nastavovanim, ze? pac tem vecem, co jsi mi napsal moc nerozumim 
- BubakB
- Mírně pokročilý

Áno.
Čo sa týka Visty a 4GB. Predpokladám, že takáto veľkosť operačnej pamäte bude určite postačovať. Ak teda nemáš prehnané alebo špeciálne nároky (pod tým myslím všetky možné foto, video editory, WinRAR, hru a podobne pustené naraz.
)
Čo sa týka Visty a 4GB. Predpokladám, že takáto veľkosť operačnej pamäte bude určite postačovať. Ak teda nemáš prehnané alebo špeciálne nároky (pod tým myslím všetky možné foto, video editory, WinRAR, hru a podobne pustené naraz.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- Kladivko88
- Nováček

-
Zdravíčko mam menší problém...Původně jsem měl výše zmíněné Ramky (2x1GB) a při dodání dalších (2x1GB) stejné verze se mi nespustí PC (nenaběhne obrazovka). Při vyndání jedné ramky se Pc zapne, ale nenaběhne Windows a ani se nedostanu do BIOSU....Nepomohlo ani zvýšeni napětí!! 
- Peteerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
takze sem sik koupil jine 800MHZ a ty pracujou spravne.. je to podelana MB!! ale to bych musel pak menit i procik, tak uz to necham takhle, prodavam je na foru, ty OCZky