Vista nenabíhá, zlobí a padá
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- CZBigBanana
- Nováček

-
Vista nenabíhá, zlobí a padá
Dobré odpoledne. Dostal se mi do rukou stroj mého známého a nějak si s ním nevím rady. Prvním problémem je, že Windows Vista naběhne nejdříve na třetí pokus. Při prvním pokusu po zmizení bootovací obrazovky (jezdící proužek a copyright MS) obrazovka zčerná a ani po deseti minutách se nic neděje. Při druhém pokusu po zmizení bootovací obrazovky monitor párkrát problikne (jako když se přepíná rozlišení) a potom to zůstane viset na tom, že na monitoru zůstane zobrazený wallpaper a rozlišení je 640x480 (obrazovka "Vítejte" se už však neukáže). Při třetím pokusu už systém naběhne, ale přicházejí další problémy. Během prvních asi pěti minut od spuštění systému se vůbec nedostanu do částí OS jako "Ovládací panely", "Centrum sítí a sdílení" a podobně a PC navíc nereaguje na klikání na ikony na ploše. Po cca pěti minutách už se zdá být všechno OK, ale další problém nastane, když se Windows pokusí připojit na Windows update. Pak vyhodí BSOD "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA". Tuhle BSOD to ale vyhodí i v případě, že spustím ručně offline instalaci SP1.
Prosím poraďte mi. Dá se to nějak vyřešit, nebo mám rovnou systém přeinstalovat? A způsobuje to vůbec OS, nebo jde o poruchu nějakého HW?
Předem díky za rady.
Konfigurace PC:
Gigabyte EP31-DS3L
Intel Core2Duo E6400
2x2GB DDR2 A-Data
ATI Sapphire Radeon HD4670 512MB
640GB SATAII Seagate Barracuda 7200.11
Windows Vista x64 Home Premium
ATI Catalyst 9.4 (předtím tam byly 8.10 a 9.2)
ostatní ovladače nejnovější z webu Gigabyte
Prosím poraďte mi. Dá se to nějak vyřešit, nebo mám rovnou systém přeinstalovat? A způsobuje to vůbec OS, nebo jde o poruchu nějakého HW?
Předem díky za rady.
Konfigurace PC:
Gigabyte EP31-DS3L
Intel Core2Duo E6400
2x2GB DDR2 A-Data
ATI Sapphire Radeon HD4670 512MB
640GB SATAII Seagate Barracuda 7200.11
Windows Vista x64 Home Premium
ATI Catalyst 9.4 (předtím tam byly 8.10 a 9.2)
ostatní ovladače nejnovější z webu Gigabyte
- Surgical
- Začátečník

-
Re: Vista nenabíhá, zlobí a padá
Zkontrolovat HW:
1) Dostatečný a kvalitní zdroj napájení
2) Zkontrolovat RAM memtestem, eventuálně vyzkoušet stroj jen s jedním paměťovým modulem, bude-li blbnout, s druhým....
3) Zkontrolovat HDD na vadné sektory
Nezdá se, že by tvůj problém byl softwarový
1) Dostatečný a kvalitní zdroj napájení
2) Zkontrolovat RAM memtestem, eventuálně vyzkoušet stroj jen s jedním paměťovým modulem, bude-li blbnout, s druhým....
Nezdá se, že by tvůj problém byl softwarový
- facility
- Začátečník

-
Monitor je aky? skus iny?
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- UncleCz
- Začátečník

Monitorem to rozhodne neni.
Zkontrolovat co rikal uzivatel Surgical.
+ neni system nahodou pretaktovany?
+ jedou pameti na spravne casovani a spravnou voltage udanou od vyrobce?
Na 90% to bude problem prave s pameti..
Hodne zdaru pri reseni
Zkontrolovat co rikal uzivatel Surgical.
+ neni system nahodou pretaktovany?
Na 90% to bude problem prave s pameti..
Hodne zdaru pri reseni

- CZBigBanana
- Nováček

-
UncleCz píše:+ neni system nahodou pretaktovany?
Systém přetaktovaný není, časování i napětí RAM je tak, jak udává výrobce.Surgical píše:1) Dostatečný a kvalitní zdroj napájení
Zdroj je 400W Xilence, ale zkoušel jsem tam dát můj 500W Zalman ZM500-HP, žádná změna. HDD jsem zkontroloval pomocí CHKDSK ve Windows a prý je v pořádku.
Pokrok znamenal test RAM. Memtest vyhodil hromadu chyb. Dal jsem tedy do PC jiné dva moduly (A-Data Extreme 2x2GB DDR2 800). Teď už systém nabíhá napoprvé, ale za běhu se chová stále podivně. Nepříjemně působí hlavně BSOD při instalaci SP1...
Mimochodem, PC už je v provozu téměř půl roku. Je vůbec možné, že se vadné RAM projevily až teď?
/edit: Ještě odpověď uživateli facility: Známý u toho PC má monitor LG W2234, u mně mám k PC připojený můj Dell 3008WFP. Ale myslím, že to na to opravdu nebude mít vliv.
- CZBigBanana
- Nováček

-
Vyřešeno, šlo opravdu o problém s RAM. Po výměně RAM a přeinstalování OS je vše OK. Díky všem za rady.
- krainaj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mi se stávalo že to šlo na výběr ůčtů a dal sem můj a cera obrazovka proste nic hdd hrabal bezel jako vzdycky ale cerna obrazovka a vzdy sem musel dat ctrl-alt-delete a zapnout zpravce uloh a pak to slo 
- zombux
- Odborník PCT

jo protože byl asi nabořenej explorerkrainaj píše:mi se stávalo že to šlo na výběr ůčtů a dal sem můj a cera obrazovka proste nic hdd hrabal bezel jako vzdycky ale cerna obrazovka a vzdy sem musel dat ctrl-alt-delete a zapnout zpravce uloh a pak to slo
ignorelist: kremrole a dezoláti
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Trosku se sem vtesnam, ale jaky memtest pouzivate? mam velmi podobnej problem tak bych rad skusil ten stejnej a nemusel skouset vic:P
Nothin´
- CZBigBanana
- Nováček

-
Já používám Memtest86+ 2.11, který je součástí Hiren's BootCD.
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Joo diky, ten memtest uz sem si stahl, dal image na CD,ale netusim jak to spustit:P
Nothin´
- Shit
- Odborník PCT

Memtest se zpravidla spouští z commandlajny.
- zombux
- Odborník PCT

nabootovat z toho cd a všechno se spustí samo. za předpokladu že image je správně vypáleno jako image, ne že se vypálí ten soubor na cd jako kdyby to byl filmyNo píše:Joo diky, ten memtest uz sem si stahl, dal image na CD,ale netusim jak to spustit:P
ignorelist: kremrole a dezoláti