Novy design PCTuning.cz - diskuze a pripominky

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Titulní stránka/Titulná stránka /Front page

Příspěvek od IQLogic »

to Teuzz: praveze, ze aj v novych komentaroch mam namiesto smajlov len znak chybajuceho obrazku ... skusal som to na viacerych browseroch a nic ... smajle sa mi nezobrazuju ...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

nebude problem v adblocku?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
honsieg

Optimalizace pro explorer 6.0

Příspěvek od honsieg »

Vadí mi chybné zobrazení novinek pod IE6, vím, že už je aktuální IE 8 ale podívejte se na statistiku prohlížeču ... IE 6 jakožto výchozí prohlížeč pro "čerstě nahozené XPčka" používají stále masy lidí. a popřepisovat trochu cssko není zas tak pracné ... peace
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

optimalizovat pro IE6 znamená podobnou práci jako to celý napsat znovu. IE7+ je otázkou prvního spuštění Windows Update.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

IE6 jsme řešili a mělo by být v pořádku, nechalo se na něm nehorázných 15 hodin práce. A upozorňuji na to, že ho má 3.27% čtenářů PCT.

v. 8.0: 4.13%
v. 7.0: 8.83%
v. 5.5, 5.0: 0.01%
v. 999.1 (no lol :) ): 0.00%
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

ok, neni
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Should be better now
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

zombux píše:optimalizovat pro IE6 znamená podobnou práci jako to celý napsat znovu. IE7+ je otázkou prvního spuštění Windows Update.
No jo, ale kdo z IT má dneska systém, kde IE6 běží :)) Ladit to přes VPC je lahoda :))
Burn in hell.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Tak někdo jej třeba (patřím mezi ně :-) ) používá stále kvůli relativní přehlednosti a hlavně snadnému archivování oblíbených položek a (subjektivně) přehlednějšímu oknu adresa než má třeba Firefox.. a na Operu přejít nechtějí. Nebo se jim líbí ty starší IE6.0 ikonky na Liště Navigace (standardní tlačítka), ale toto lze u Firefoxu již dlouhou dobu naštěstí naskinovat buď NeoFoxem nebo novějším Firefoxp v 1.6-kou, takže tenhle problém odpadá. A v neposlední řadě kvůli optimalizaci a testování pro tvorbu webových stránek. jinému se zase třeba nelíbí překopaný ovládací panel Internet Explorer 7.0-ky atd.. důvodů je spousta.
I když je fakt, že s podržítkovými hacky je někdy mraky práce a ladit to je děsběs :?.

A když už jsme u toho, tak sem posílám asi poslední úpravu toho předělaného vzhledu s konečně srovnanou tou horní lišou na šířku + nějakými dalšími opravami písem zasílám v příloze.
Vypadá to nyní zhruba takto (a ještě jsem vlastně horizontálně + vertikálně srovnal tlačítko pro vyhledávání, takto se mi zdá, že lépe tvoří s ostatním layoutem kompaktní celek - spíš ale jde o návyk)

Obrázek
Celý náhled v Opeře je pak tady
A náhled ve Firefoxu téhož s lehce rozšířeným hlavním oknem a většími tlačíky pak tady

//27.9. 2009 12:05: posílám konečně finální výstup s bílým pozadím (takže neruší ty bílé obrázky s bílým okolím v článcích) a pozměněným zbarvováním aktivních odkazů (hover) a to stejně jako tomu bylo na minulém foru (světle modrá). A dále je opraveno zdvojené zobrazování těch šedivých přechovových lišt u některých článků (nadpisů 3. úrovně) + nastaveno zarování textů do bloku v elemetnech
A ještě jsem do CSS přidal popisky, jak je změněn CSS styl pro Operu oproti stylu pro Firefox (je jich jen pár, ale jsou)
//

Mějte se
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Skim dne pon 27. dub 2009, 12:07, celkem upraveno 2 x.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hmmm... čoveče musím na plný kou... naplno říct -mě se to líbí! velice dobrá práce.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

nejde mi prečítať recenziu na HD4770 - Error 404: - stránka nenalezena , wtf ?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

už to jde. nějakým zvláštním mechanismem se u nových článků generuje user-friendly link bez pomlček, až časem se to nahradí za funkční link s pomlčkami, divný
Honsik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honsik »

no design se dá, sice ten předtím mi přišel na pohled modernější, ale tento se mi taky celkem líbí. Ale funkčnost dosti zaostává:
1 - stránkování, nějaká logická chyba, špatně to generuje odkazy (jakoby to dělilo číslo stránky 2, takže po kliknutí na 4 se zobrazí 2 apod.)
2 - např http://pctuning.tyden.cz/procesory-pameti/ úvodní obrázek má omezenou šířku a výsku na 100px a vypadá to pak divně
3 - zkuste juknout na validator.w3.org, na titulce mi to hlásí přes 80 chyb, což už je celkem dosti.
4 - když ukážete např na titulce na obrázek jedné ze 4 novinek, které jsou pod tou největší, tak by se podle mě měl změnit odkaz pod ní na oranžový, takto není moc poznat, na co ukazuju, že je tam odkaz taky apod. A proč to neuděláte stejně jako máte horní menu? že po najetí se změní pozadí na oranžové a text na černý, bude to více kontrastní než teď ta oranžová na modrém přechodu.
5 - neuvažovali jste o AJAX napovídání při vyhledávání?
6 - u novinek (http://pctuning.tyden.cz/novinky) mi chybí datum, ano máte to v fieldsetech, ale pokud jste např sjedete o kousek níže, třeba posuvníkem, tak dohledat, k jakému dni daná novinka patří je celkem složité - např. http://pctuning.tyden.cz/novinky#13264 netušíte, k jakému dni to patří

dále by nebylo od věci pod každým článek mějak výrazněji oddělit např."čtěte dále | autor: Z. Obermaier | komentářů: 26", doporučoval bych nějakou změnu pozadí, ať je to lépe vidět, že to už nepatří k anotaci článku

SEO vypada, ze je vyreseno pekne, jenže ve skutecnosti to zas moc extra neni, zkuste např bezplatne seo-servis.cz, tam vam to ukaze 76/100, dále co jsem se dival jinam, spousta webů používá v SEO odkazích místo mezery pomlčku, vy používáte podtržítko, no možná je to jedno.

Tak toto je můj názor a podněty k vylepšení.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Funguje někomu RSS (nejen) novinek? Nevím proč, ale mě ho Opera odmítá zparsovat, při kliknutí na RSS ikonku se jen zobrazí nezformátovaný text.

// Jasně, chápu, počkám, nespěchám, lepší, když to bude trvat déle, ale půjde to bez chyb.
Naposledy upravil(a) OndraSter dne ned 26. dub 2009, 23:11, celkem upraveno 1 x.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

ja vim proc a resi se to.. ctecky to zkousnou, omlouvam se, ale programuju nejake backend doplnky uz nejakych 12 hodin v kuse a hlava uz to nedava
Burn in hell.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

zombux: díky, hlavní díky ale patří hlavnímu designerovi webu, že to tak dobře strukturoval, takže se v tom člověk jakžtakž vyzná.. ale fakt je, že to muselo dát šílené práce, jen sestavit ten styl, pač to zdrojové CSS-ko je vskutku monstrózní :worship:

Honsik - viz bod 4 - tak jsem zkusil udělat to, co jsi myslel, ale zdá se mi, že to působí graficky dost rušivě (tou myší to přejíždíš mimoděk přeci jen dost často a za chvilku ta častá změna barev začne rušit .. podle mě bohatě stačí změna toho písma.. ale klidně si to zkus sám, část zdrojáku je dole..

No a domorobo tvorba vzhledu je u konce (protože už na to nějak přstávám mít čas :?) a tak posílám konečně finální výstup s bílým pozadím (takže neruší ty bílé obrázky s bílým okolím v článcích) a pozměněným zbarvováním aktivních odkazů (hover) a to stejně jako tomu bylo na minulém foru (světle modrá).
Jo a ještě jsem tam přidal popisky, jak je změněn CSS styl pro Operu oproti stylu pro Firefox (je jich jen pár, ale jsou)

P.s. část zdrojáku na změnu pozadí okolí textu u oken novinek (těch čtyř) je pak tato:

Kód: Vybrat vše

a.contentpagetitle:hover { background-color: ... !important;
                                   color: #3366FF !important;
}
Brou

//27.9.2009 11:30: Smazána duplicitní příloha - originální a finální verze je je teď o zhruba 7 přízpěvků výše (šlo o tu samou). Víc úprav (hlavně velikostí a barev písem (nadpisů+textu) článků atd..) by znamenalo spoustu času navíc, který ale bohužel není.. možná v budoucnu, pač se nedaří (i přes nastavení stejné velikosti a typu fontu jako na starém webu (dle jeho CSS - otestováno i u sebe na webu) stále dosáhnout identického písma jako na starém webzinu..//
Naposledy upravil(a) Skim dne pon 27. dub 2009, 11:33, celkem upraveno 1 x.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Nechal na tom strukturovani asi 2-4 hodiny, podekovani jsem predal...
(23:50:07 26/04/2009)
wow...potesilo :-)
Burn in hell.
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

Nevim jestli to bylo nahlaseno, ale na hlavni strance (a asi nejen tam) "zamrzl" box s novymi prispevky z fora.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Při převodu pánové na dedikovaných serverech nenastavili práva ke složkám, jdu to reklamovat.
Burn in hell.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

prečo furt mizne tá recenzia na HD4770 ! :angry2:
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“