Novy design PCTuning.cz - diskuze a pripominky

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Titulní stránka/Titulná stránka /Front page

Příspěvek od zombux »

OndraSter píše:RSSkou mi přišel článek o FullHD v mobilu, kliknu na odkaz a prý že článek nenalezen (červená tabulka "404 - Článek číslo13386 nebyl nalezen") :oops:

// zajímavý, na titulce vůbec není, to byl smazán?
byla to newska, opravdu zmizela
ignorelist: kremrole a dezoláti
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

OK.

A ještě jeden bugík v RSS - nenačetlo mi to u "SSD disk za přijatelnou..." žádný text, jen titulek a adresu :oops: . Pak už to bude skvělý.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

myslím, že doladit to pro IE6-ku by snad takový problém být neměl (kor když se ty úpravy stylu, jak jsem poznal, stejně dělají průběžně neustále), jen by se tam holt muselo přidat pár podtržítkových hacků, aby to pochopila fakt jen ta IE6-ka, i když je otázka jestli se ta práce pro těch cca 10% uživatelů (či kolik to bylo),co na magazín přes tenhle starší prohlížeč leze, vyplatí (podle mně by to ale bylo fajn a zároveň projev old-schoolové vstřícnosti :-) ) a navíc CSS validní ten web dle validatoru stejně není (a nemusí být) tak co :-)
jiná věc je IE8.0, s tou fakt zkušenosti nemám žádné, ale jestli i ta se stále vzpírá proti respektování standardů (a ještě jinak než IE6.0), tak to potěš koště :-)
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tech newsek nejak zmizelo vic.
Obrázek
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

pri clankoch mi chyba datum, ked ho rozkliknem, tak tam potom mam "publikováno 12.5.2009", nedalo by sa dat aj vedla autora na hlavnej stranke aspon "12.5.09"?

//v novinkach na konci strany, "nasledujici" je na lavej strane, malo by byt na pravej
na dalsej strane noviniek su vlavo dole vedla seba "PredchoziNasledujici"
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
joeqr
Nováček
Nováček

Příspěvek od joeqr »

cita vobec niekto tieto spravy? mohol by konecne niekto zareagovat na to mnozstov vyreportovanych chyb?
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Možná by stálo za to, kdybys je všechny, co jsou zde uvedeny, sepsal do jednoho přízpěvku, a bylo by to i užitečné ;-) třeba já jsem krom těch pár nedostatků v IE6-ce (přitom tak snadno vyladitelných dvojitě podržítkovými [musí být dvojitě, jednoduché už se naučil poznávat i FF3.0.. k jeho škodě] hacky) nezaznamenal.. a není to jen kvůli alternaivnímu layoutu, na kterém od začátku změny webu jedu..
ono si taky vem, kolik stojí času to tu všecko procházet... třeba by se to pak nějak pohlo (v tomto směru) k lepšímu...
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
joeqr
Nováček
Nováček

Příspěvek od joeqr »

2 skim
tieto podnety si mohli spravci pozapisovat postupne sami. nevidim dovod to robit za nich. ved specialne tento thread bol k tomu urceny, takze tu bol predpoklad, ze si tento jeden thread spravci pozru (vid thread http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=18&t=140197).

cely "upgrade" webu prebehol podla mojho nazoru velmi zle. nerozumiem, preco ho najskor neodladili a az potom neprehodili.

pochybujem, ze to niekto bude ladit pre zastaraly browser IE6. nedostatky, hlavne co sa tyka hlasovania, zobrazovania nadpisov newsok a clankov a pod. chyb, sa ale zial prejavuju aj na najnovsich browseroch ako IE8 alebo FF3. a to uz o nieco vypoveda.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Mno nie je to nejak zle ...sem tam mozna nejaky bug ale inak fpohode...na hladanie chyb to chce cumet na tu stranku kazdu chvylu a registrovat rozdiely imo zalezi aj kolko mantakov ma pristup ju aktualizovat .... :roll:
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Jestli muzu poprosit, kdyby se nasla nejaka dobra duse co ma trosku prehled v tech deviti strankach prispevku a sepsala nam nejzasadnejsi vyhrady, rad je predam dale k oprave. Diky :)
PCT BOSS
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Ahoj, tak jsem si našel čtvrthoďku a vybral jsem to podstatné, jinak hodně věcí je opraveno v tom zdrojáku CSS starího skinu, který jsem sem posílal, takže by to šlo (z grafického hladiska) doladit i z něj..

- v menu bych v rolldownu dal jako odkaz celý řádek, ne jen ten text (a když už ne, tak alespoň to celé obarvit při najetí na řádek, nejen na text)
- teď jsem to zapomněl, pak to připíšu
- když rozkliknu články v kategorii, chtělo by to lepší titulek, než jen Linux, alespoň Linux | PCTuning.cz

- nejde hlasovat v anketě, nejdříve to byl nějaký fatal error či co, teď chybí modul (404)
- u komentářů, které byly "schované", to "tlačítko" nefunguje, nelze si přečíst ten komentář

- Musím říct, že jestli mi něco na novým kabátku vadí, tak to jsou fonty textu.

V názvech článků jsou OK, v anotaci (nebo jaks e to jmenuje, to hned podtím) je takovej divnej font s velkým rozpalem písmen, což se ještě umocňuje tím, že je to tučný, takže se celej text úplně rozjede do šířky, v článku pak je zase font, kterej má docela velkou velikost a velkou střední výšku, skoro "condensed" (to je myslím původní font) a úplně nejdivnější je v diskuzi po článkem, kde jsou malý písmenka s malou střední výškou, což se čte hodně špatně.
Celkově to budí dojem, že jsou tam asi 4 různý fonty a nejlepší jen ten, co tvoří tělo článku.

Pak už jen to, že menu bar se ke zbytku zcela zjevně nehodí, ale to už tu bylo nadneseno.

-v některých sekcích je listování mezi články duplicitní, například "Skříně, zdroje, chladiče" je sekvence stránek 1-2-2-3-3-4-4... což znemožňuje použít šipku k přechodu na další stránku
-některé odkazy z článku do článku vedou do pekla a končí na Error 404, konkrátně třeba http://www.pctuning.cz/zkroceni_vzduchu ... -hyper-212 odkaz před odstavcem Instalace vede na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1[/quote]

-v některých sekcích je listování mezi články duplicitní, například "Skříně, zdroje, chladiče" je sekvence stránek 1-2-2-3-3-4-4... což znemožňuje použít šipku k přechodu na další stránku

Co me trochu vadi je miniaturni sloupecek s novinkama, kde ani nejsou obrazky. Pritom novinky jsou to hlavni, recenze se objevuji jen obcas a ani nectu vsechny, zato novinky procitam vetsinou i nekolikrat denne.[/quote]

- Tie farby sú už v moc veľkom kontraste, inak sa mi tie farby páčia. Vĺavo mi chýba to prihlasovacie políčko a anketa. Novinky od seba skoro vobec niesú oddelené (aspoň to tak nevidno). Sa mi zdá, že starý web bol rýchlejší. Rozhodne s tým dačo porobte, bo toto je hnus[/quote]

- rozdila velikost pisma pri cteni clanku a pri jeho zobrazeni s komentarema, zamer nebo nedopatreni :?:

- Nabídka kategorií by mohla být větší a jejich grafika hranatá jako u všeho ostatního.

- jo, ještě to menu natáhnout na celou šířku toho bílého rámečku pod ním, možná malinko zvětšit ty tlačítka, a bylo by to ideální.

- Teuzz: mám jenom malý tip - jak jsou vpravo ty zprávy "Zprávy Týden.cz", bylo by možné, aby to byl odkaz, kde po kliknutí na něj by se otevřela startovní stránka Týden.cz? Myslím, že to tak předtím bylo, pro mě to je dobrá zkratka na čtení Týden.cz, jinak si ho dám do záložek. Jde jen čistě o drobnost a pohodlnost, ale pokud by to bylo možné, je to snad dobrý nápad.

- Me osobne trosku vadi novy zpusob prihlasovani, je to o klik navic a musel jsem chvili hledat. Vzhledem k tomu, jak funguje asi necekam, ze by prihlasovaci okno mohlo byt defaultne rozbalene (pro nekoho, kdo ma ulozene v browseru credentials)

Komentare pusobi neprehledne, protoze IMHO zanikaji mezi IF radky (odpovedet/reagovat atd ).

- Ta Titulná stránka mi prijde stroha....nejde ty obrazky dat do ? ramecku ...a rohy obrazku trozku zaoblit....? a tu bielu plochu "ten podklad" rohy zaoblit?

... funkčnost dosti zaostává:
1 - stránkování, nějaká logická chyba, špatně to generuje odkazy (jakoby to dělilo číslo stránky 2, takže po kliknutí na 4 se zobrazí 2 apod.)
2 - např http://pctuning.tyden.cz/procesory-pameti/ úvodní obrázek má omezenou šířku a výsku na 100px a vypadá to pak divně
3 - zkuste juknout na validator.w3.org, na titulce mi to hlásí přes 80 chyb, což už je celkem dosti.
4 - když ukážete např na titulce na obrázek jedné ze 4 novinek, které jsou pod tou největší, tak by se podle mě měl změnit odkaz pod ní na oranžový, takto není moc poznat, na co ukazuju, že je tam odkaz taky apod. A proč to neuděláte stejně jako máte horní menu? že po najetí se změní pozadí na oranžové a text na černý, bude to více kontrastní než teď ta oranžová na modrém přechodu.
5 - neuvažovali jste o AJAX napovídání při vyhledávání?
6 - u novinek (http://pctuning.tyden.cz/novinky) mi chybí datum, ano máte to v fieldsetech, ale pokud jste např sjedete o kousek níže, třeba posuvníkem, tak dohledat, k jakému dni daná novinka patří je celkem složité - např. http://pctuning.tyden.cz/novinky#13264 netušíte, k jakému dni to patří

dále by nebylo od věci pod každým článek mějak výrazněji oddělit např."čtěte dále | autor: Z. Obermaier | komentářů: 26", doporučoval bych nějakou změnu pozadí, ať je to lépe vidět, že to už nepatří k anotaci článku

SEO vypada, ze je vyreseno pekne, jenže ve skutecnosti to zas moc extra neni, zkuste např bezplatne seo-servis.cz, tam vam to ukaze 76/100, dále co jsem se dival jinam, spousta webů používá v SEO odkazích místo mezery pomlčku, vy používáte podtržítko, no možná je to jedno.

mi by se treba libilo, kdyby kdyz zahlasuju v ankete se ukazovaly normalne vysledky, ne az po kliknuti na odkaz...

Nemohli byste udělat něco s tím formátováním?
[/color]
Obrázek
Osamocené číslo na konci = to je fakt špatně.

Obrázek
Osamocený údaj GHz na samostatném řádku = to je fakt špatně.

Máte-li texty v orámovaném bloku - rámečku, vypadá to fakt blbě, když to máte zarovnáno DOLEVA a ne na BLOK.

Obrázek
TAKHLE PLÝTVAT PLOCHOU OBRAZOVKY :-( Ale co, máme přece SCROLL ...

aliencz: U toho formátování čísel/jednotek bych neviděl problém ve webu jako takovém, ale spíš v autorech, kteří neznají základy typografie a neumí používat nedělitelné mezery.

Koding webu - tak toto je velke fiasko, vid screeny nado mnou. Stranka sa zle centruje v Opere (ostava asi patina sirky na rolovanie doprava). Absolutnou katastrofou je nastylovanie odkazov v ramci clanku. No nehnevajte sa na mna ale odkazy by fak nemali vypadat ako "bold text"!
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Děkuju za pomoc, vyrobil jsem si z toho TODO na Google docs, pokud někoho zajímá progress, uvidí zde: http://docs.google.com/View?id=dgjhjm3d_0hj8rzkht
Burn in hell.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Zdravím,
nevím jestli to patří do titulky, ale objevil jsem na ní (už včera, jen jsem tomu nechtěl zprvu věřit..) docela zásadní bug ve vyhledávacím enginu (FF3.0), když totiž na titulce v tom vyhledávacím okně zadám například "sapphire radeon 4850" a pod tím odfajfkuju volbu "všechna slova" zobrazí se počet výsledků (zde 50 záznamů), který ale odpovídá nastavení volby na "libovolná slova", která zůstane (v následně se otevřivším okně výše) implicitně zaškrtnutá, přestože jsem si původně vybíral jinou volbu ( tj. "všechna slova" ). Pokud na tomto nově otevřeném okně s výsledky vyberu znovu volbu "Všechna slova" tak se (po zadání stejné klíčového slova tj. "sapphire radeon 4850" ) zobrazí již konečně platný počet výsledků - 22. Divím se, že jsem si toho nevšiml dřív, ale ta 3 kliknutí navíc jsou dost matoucí a hlavně se člověk nemůže spolehnout na samý základ toho vyhkedávacího enginu. Zkuste s tím pls něco udělat.
Díky
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

solved, po obnovení cache (5-15 minut) pojede.

Díky
Burn in hell.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Taky se Vám při načítání titul. stránky Firefox "zasekává"? Je to docela nepříjemné.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Nic takového nepozoruji, FF 3.5.
Burn in hell.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Zajímavé, mně to dělá na všech kompech (FF3.5 i nižší).
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Burn in hell.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

já mám naopak jiný problém a to tento

Obrázek

dělá mi to jak ve Firefoxu, tak v Opeře a v Internet Exploreru...nedávno se mi něco podobného stalo u novinek, ale nyní i u úvodní stránky
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

nepotvrzeno, Win 7, Opera, FF, Chrome, IE8... urcite nemas ty podomacky vyrobene styly z fora? obcas menime html...
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“