Kupujete herní časopisy?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Kupujete herní časopisy?

Příspěvek od Thellwin »

Myslím, že ani časopis o Fantasy a SF pod značkou EC by neměl moc velký úspěch. Něco podobného snad u nás i vychází (Ikarie ? Pevnost ?) a neřekl bych, že jde o nějaké prodejní trháky. Svou čtenářskou základnu to zcela jistě má, ale jde spíše o okrajové tituly bez větších ambicí na prodeje v řádech desetitisíců.

Nedávno jsem někde zahlédl zprávu, že prodej Levelu klesl pod 10k/měsíc, což je meziročně o 4k méně, takže kam se ubírá budoucnost časopisů o PC hrách je zřejmé ...
Goldnoob team proud member!
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

kedysi boli vsetky casopisy bez priloh, plnych hier a predavali sa super. Teraz keby tie plne hry tam nemali, nepredaju ani 10 kusov.
Proste era papierovych casopisov davno skoncila, hlavne ak tie clanocky stoja 300 korun.

Je tu este jedna cesta, prilohy zrusit a stavat len na textoch, ludia to nekupuju aj preto, ze to je drahe a prilohami su hry, ktore na 95% nikdy nenainstaluju.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Na tomhle stavělo Doupě a skončilo.

EDIT - Vyjádření některých "osobností" - http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32690&r=top
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

Dost dlouho jsem kupoval Score, často Level - hlavně miniLevel mi vyhovoval - i já si myslím, že papírové herní časopisy brzy skončí. Je to škoda, ale je to asi fakt - starší pařani už dost často nehrají - tj. ti vyrůstali na Excaliburu atd. a mladší pařánci mají internet - a nemusej za to platit. O to více mě pobavilo, že nezničitelný -ml- chce znovu vydávat Excalibur - určitě si koupím první číslo (z nostalgie) a takových možná bude i více,ale nevěřím, že ten časopis přežije delší dobu.Určitě ale rád vzpomenu na dobu, kdy jsem nedočkavě vyhlížel další číslo časáku, abych se dozvěděl, co je ve hrách nového - nebyla to špatná doba :).
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Muul Falam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Muul Falam »

Mám už5 rokem předplacené SCORE - prostě pro mě je lepší a pohodlnější si v klidu zalistovat v posteli v klasickém časáku, i když na internetu je samozřejmě 100x více informací - které si taky pochopitelně hledám a můžu říct, že i preferuji, ale časopis má prostě svoje kouzlo :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám tady ve skříni pár stovek časopisů obvykle i s CD, uvažuju že to nabídnu tady v bazaru :mrgreen: myslíte že by to někdo chtěl?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Když nabídneš sensible cenu tak určitě : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm... asi bude nejlepší když spustím aukci, musím zjistit co tam všechno vlastně je...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Dej sem pak vědět, mrknul bych se.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Paul píše:Dej sem pak vědět, mrknul bych se.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=146637
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Musím říct že to vypadá lákavě : ).Jinak jestli to chápu správně tak např. jak tam je vidět DVD s Team Factorem tak ta hra tam není? A nejsou tam vůbec žádný ?

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nee, her jsem se zbavil dávno. mám už jen CD a DVD s demama a utilitama, samotný herní už ne...
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Myslím, že predaj časopisov nieje náplňou tohto threadu, riešte si to po SZ, alebo priamo v threade v bazári, nie tu. :roll:
.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Klid, byla to jedna nevinná otázka : ).Už to tu nebudu řešit.

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak ten poslední LEVEL je velmi dobrý. Řada článků se tématicky týká RPG, což je moje káva. Předplatil jsem si
ho, kdy to vychází za 129 Kč za číslo, což je dobrá cena. Jinak časopis je to opravdu kvalitní a líbí se mi i ta jeho koncepce po změně šéfredaktora (možná až na ten kalednář, který bych znovu nahradil kulturou).

Každopádně se tam člověk dočte řadu věcí a názorů (i ohledně herní historie), na které na webzinech s jejich zkratkovitostí není vůbec prostor.

Akorát osobně doufám, že do HW rubriky tam nebude psát Z. Obermaier, jako v předchozím čísle, protože ten článek o těch nových Intel procesorech byl dle mého názoru takový velmi zmatečný....
show must go on..
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Ted mám doma Score 187 a je tam jako plná hra : Europa III : Universalis a Fallout 1 ,2 a datadisk Tactics - Super hry!
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

az na to ze fallout serie uz vysla snad v kazdym casopise dvakrat
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Tak to nevim , ale i tak to udělá radost.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já osobně jsem radši, když tam přibundlují něco, co jsem ještě nehrál.. což třeba takovej FarCry u LEVELu hrál už skoro každej, mě samozřejmě nevyjímaje...
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“