Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)
Moderátor: Eddward
- COBRA_111
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus Striker Extreme (nF 680i SLI)
SPP: 64°C
MCP: 73°C
Toto sú teploty SB a NB na tejto doske.
jeden je pod CPU a druhý pri PCI-E slotoch.
MCP: 73°C
Toto sú teploty SB a NB na tejto doske.
jeden je pod CPU a druhý pri PCI-E slotoch.
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 3950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut CPU BLOK: EK-Supreme HF-Full EN (Nickel) @ AM4 custom mounting plate KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce RTX 2080Ti O11GB HDD: 970 PRO NVMe M.2 SSD 512 GB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Modra smrt
Zdravim. Mam PC: Asus Striker Extreme, Intel Core 2 Quad Q6600, 2x2GB Patriot 800MHz, BFG 8800GT 512MB OC2.
Stavalo se mi ze pri spousteni PC a nacitani Win (mam Visty Home Premium 64bit CZ origo) skocila modra smrt. Nevedel sem cim to je a tak sem jel do Alzy reklamovat s celym PC (ktery mam doma poskladany z dilu od nich). Vymenili mi pameti (4x1GB A-Data Viesta EE) za nove Patrioty 2x2GB s tim ze se asi prehrejvaly. Dojedu domu, narvu tam novy a modra smrt zase. Nakonec sem prisel na to ze kdyz vypojim mechaniku (SATA od LG) tak jede vse ok. Poslal sem mechaniku na reklamaci a za cca 20 dni mi prisla nova. Zapojim a vse je ok. Ted zhruba po dvou mesicich sem reinstaloval Win a po nainstalovani zase modra smrt a kdyz vypojim mechaniku vse je ok. Zkousel sem ji dat do jinyho slotu na MB, vymenit kabel, ale nic nepomohlo. Bios mam 1303 ale ani s 1503 to nejede. Je mozny ze je k.o. radic SATA na zakladni desce? Nepripada mi pravdepodobny ze by odesly dve mechaniky behem 2 mesicu (ta prvni co odesla byla 2 tydny stara).Nerad bych poslal do Alzy desku, byl mesic bez PC aby mi ji poslaly ze je ok. Navic Striker 1 uz nenabizej, takze v pripade uznani reklamace mi daji novou nejakou? (rad bych aby mi tam sly DDR2 pameti...)
Jak to mam resit?
EDIT: bios sem hodil do defaultu..
Stavalo se mi ze pri spousteni PC a nacitani Win (mam Visty Home Premium 64bit CZ origo) skocila modra smrt. Nevedel sem cim to je a tak sem jel do Alzy reklamovat s celym PC (ktery mam doma poskladany z dilu od nich). Vymenili mi pameti (4x1GB A-Data Viesta EE) za nove Patrioty 2x2GB s tim ze se asi prehrejvaly. Dojedu domu, narvu tam novy a modra smrt zase. Nakonec sem prisel na to ze kdyz vypojim mechaniku (SATA od LG) tak jede vse ok. Poslal sem mechaniku na reklamaci a za cca 20 dni mi prisla nova. Zapojim a vse je ok. Ted zhruba po dvou mesicich sem reinstaloval Win a po nainstalovani zase modra smrt a kdyz vypojim mechaniku vse je ok. Zkousel sem ji dat do jinyho slotu na MB, vymenit kabel, ale nic nepomohlo. Bios mam 1303 ale ani s 1503 to nejede. Je mozny ze je k.o. radic SATA na zakladni desce? Nepripada mi pravdepodobny ze by odesly dve mechaniky behem 2 mesicu (ta prvni co odesla byla 2 tydny stara).Nerad bych poslal do Alzy desku, byl mesic bez PC aby mi ji poslaly ze je ok. Navic Striker 1 uz nenabizej, takze v pripade uznani reklamace mi daji novou nejakou? (rad bych aby mi tam sly DDR2 pameti...)
Jak to mam resit?
EDIT: bios sem hodil do defaultu..
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- tielka
- Středně pokročilý
Re: Modra smrt
něco podobného mě dělalo při vypalování nakonec mě ashampoo poslalo jakýsi ovladač a přestalo to bylo to taky na vistě 64 bit
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem zkousel kamaradovu SATA mechaniku a dela to to samy, kdyz sem u nej zapojil moji jede vse ok. Bios mam v defaultu, kabely sem promenil. Uz fakt nevim co s tim
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- raym0n
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec vsem majitelum teto desky - jak se u teto desky da elektronicky zjistit SN (Seriove Cislo), desku mam bohuzel na reklamaci, tak se ptam - umi to bios, nebo je to primo nekde na desce? Diky za info
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak desku sem poslal do Alzy do reklamace, kde ji po necelem mesici vyreklamovali a poslali mi novy kus. Zapojim vse a ejhle-modra smrt. Uz sem vazne z toho PC na prasky. Poradi mi nekdo cim to muze byt? Bios 1801 i 1901 bez rozdilu, ale nejede to ani se starsima. Zkousel sem jiny SATA kabely, vypojit mechaniku (uz ani to nestaci). Zkousel sem prohazovat SATA porty ve kterych mam mechaniku a disk zapojeny. Vsechny ovladace mam nove stazeny z netu a nejnovejsi, zkousel sem preinstalovat OS, takze instalace je cerstva a ok (po 30. padech pri instalu). HELP!!!!
- Maddogg
- Čestný člen
Sloučen Viperuv topik s tímto.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- tielka
- Středně pokročilý
toto dělají paměti a nebo máš smulu další deska v čudu
- HunterGtNet
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
to vypada na pameti no
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ViperCZ píše:Zdravim. Mam PC: Asus Striker Extreme, Intel Core 2 Quad Q6600, 2x2GB Patriot 800MHz, BFG 8800GT 512MB OC2.
Stavalo se mi ze pri spousteni PC a nacitani Win (mam Visty Home Premium 64bit CZ origo) skocila modra smrt..............
Může to být cokoliv jiného, ale pravděpodobně se jedná o známou chybu, která se objevuje u NVIDIA 780i chipsetů u SATA mechanik. Mám zkušenost, že to dělá hlavně při zapojení dvou SATA mechanik. V případě, že máš dvě, zkus jednu odpojit.
Jinak zkus Googlit a hledej "NVGTS.SYS BSOD" Na netu najdeš spoustu diskuzí o tomto problému.
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam 1 SATA disk a 1 mechaniku. Ale predtim (nez sem zacal reklamovat postupne celej PC) to chodilo ok a pak to (aniz bych cokoli udelal HW nebo SW) zacalo hazet BS. Pameti vyreklamovany za novy (puvodne A-Data Viesta EE 4x1GB, vymeneno za 2x2GB Patriot), pak byla na rade mechanika (kdyz sem odpojil mechaniku zadny BS). Po reklamaci chodilo vse ok cca mesic pak zase BS a odpojit mechaniku nepomaha. Poslal sem do reklamace desku, dostal sem uplne fungl novou a BS porad pretrvava. Sem na prasky... Co s tim? Jak uz sem vypisoval vejs, tak uz sem zkosuel snad uplne vse...
- tielka
- Středně pokročilý
ješte toho máš dost na vyměnování zvukovka,grafika,cpu a zdroj
- Stanley
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co píšeš, tak už ti toho moc nezbývá, už bych to viděl jen na disk, nebo zdroj, grafika. Ale disk a zdroj by se projevovaly spíš trošku jinak, restarty a záseky. Ne modrá obrazovka.ViperCZ píše:Mam 1 SATA disk a 1 mechaniku. Ale predtim (nez sem zacal reklamovat postupne celej PC) to chodilo ok a pak to (aniz bych cokoli udelal HW nebo SW) zacalo hazet BS. Pameti vyreklamovany za novy (puvodne A-Data Viesta EE 4x1GB, vymeneno za 2x2GB Patriot), pak byla na rade mechanika (kdyz sem odpojil mechaniku zadny BS). Po reklamaci chodilo vse ok cca mesic pak zase BS a odpojit mechaniku nepomaha. Poslal sem do reklamace desku, dostal sem uplne fungl novou a BS porad pretrvava. Sem na prasky... Co s tim? Jak uz sem vypisoval vejs, tak uz sem zkosuel snad uplne vse...
Dělá ti to pravidelně, vždy při startu, nebo náhodně?!
Zkus sem ofotit přesně tu modrou obrazovku, třebas i foťákem. Jinak myslím, že teď už to patří spíš do jiného tématu
- milano
- Nováček
-
Ja by som to videl v CPU.
STRIKER EXTREME,DualCore E6300 2,80@4,00-ASUS SILENT EVO,MSI 260GTX,ASUS222U,,22" ,
CORSAIR 1066MHz-2x2G,MAXTOR 320+500Gb,CORSAIR-HX650WSLI,skrinka NZXT,
CORSAIR 1066MHz-2x2G,MAXTOR 320+500Gb,CORSAIR-HX650WSLI,skrinka NZXT
Kód: Vybrat vše
- fzsfazer
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkoušel už někdo ten novej bios 1901?
MB: Asus Striker Extreme CPU: Core 2 Duo E8600@4,33GHz COOLER: Zalman CNPS9700 LED RAM: Corsair Dominator 2x2GB DDR2 1066@1080MHz 5-5-5-15 GPU: 2x GTX 285 1GB HDD: 5x HDD 320+320+500GB+2x1TB DVD-RW: Asus DRW-2014L1T SUPPLY: Enermax Infinity 720W CASE: Thermaltake Armor VA8003SWAD LCD: LG L226WTQ-SF
- postel114
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS Striker Extreme - tipy, rady, reseni problemu
cau lidi, stalo sse mi to same.mate nekdo prosim tyto zkusenosti?nevim co s tim.Dik za jakoukoliv pomoc...raym0n píše:rychla pomoc
pri taktovani jsem tradicne prestrelil a nabehla jen cerna obrazovka ani bios post, chystam se na vypnuti pc a ze pak clearnu bios, drzim tlacitko na vypnuti pc (drzim ho cca ty 4 sec) a v posledni mozny okamzik mi vylitne upozorneni "updating romsip table do not restart or turn off......" a nez jsem stihl sundat tlacitko z offu, tak se pc vyplo a zcela necekane nvim, jak ho nahodit, diky za rady
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Re: ASUS Striker Extreme - tipy, rady, reseni problemu
Pokud se PC vypnul pri flashi, tak vyndat bios z pouzdra a odnest do GME/CZC nebo proste tam, kde ti ho zpet nahrajou.Ale nechapu, jak se z niceho nic muze flashovat sam od sebe bios.postel114 píše:cau lidi, stalo sse mi to same.mate nekdo prosim tyto zkusenosti?nevim co s tim.Dik za jakoukoliv pomoc...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- postel114
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ne, ja ho neflashoval, on se cas od casu dela romsip update a kdyz to pri teto fazi zamrzne tak je bios v hajzlu...
jinak, zkusim v Tabore najit nekoho kdo vlastni programator biosu...jinak nevim...
jinak, zkusim v Tabore najit nekoho kdo vlastni programator biosu...jinak nevim...
- cimi007
- Nováček
-
Zdravím!Potřeboval bych lidi please poradit-mám asus striker extreme a intel 8400 dual 3Ghz a flashnul jsem bios z 1603 na 1901, najednou mi při náběhu pc a i cpuz ukazujou jennom dual 2Ghz nevim co s tim dělat a bojim se downgradovat abych nepřišel o desku... poraďte někdo please
- postel114
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, podle me je to proste, mas zapnuty EIST-enhanced intel speed step.To znamena ze kdyz je nevyuzity CPU tak se snizi nasobic-tobe konkretne na hodnotu 6.Kdyz se zatizi, tak to musi vyhoupnout na 9.To jest 333*9=3000MHz.Skus stahnout CPUkiller a zatozit s nim processor, a sleduj co se bude dit v cpu-z.Multiplier preskoci z hodnoty 6 na 9.Jsem si tim na 90% jisty.Je to normalni a este ti to setri elektriku a zbytecne netopi.