Nějak se mi vůbec nedaří rozchodit zvukovku Sound Blaster Live! (interní, v PCI slotu) na desce AS rock tak, aby to nějak uspokojivě fungovalo. De mi o to, že 5.1 zvuk mě asi nemá rád a tak nehraje a já bych rád, aby hrál
Zatim to vypadá asi takhle:
Tahle kombinace v tom pc je už asi 2 roky a fungovalo to doteď obstojně(WIN XP SP2, ovaldače na zvukovku od creativu). Jenže teď si to ta deska nějak rozmyslela a ne a ne zahrát 5.1 zvuk...Z nabídky ovladače kompletně zmizela možnost zvolit, aby zvukovka hrála 5.1, je tam jenom 4/4.1...
Drivery od creativu maj v sobě i možnost detekce hw, tak sem to pustil a ono to tu zvukovku vůbec nepozná, že tam je, a přitom hraje, sice jenom 2.1, ale hraje. Chtěl sem jí zkusit probudit novejma ovladačema, ale ty si při instalaci kontrolujou, jestli tam ta zvukovka fakt je a samozřejmě ji nevidí, takže nový nenainstaluju...
Takže takový malý shrnutí: wokna zvukovku vidí, přes ně se ale ovládnout nedá. Creative ovladače, který jí ovládnout umí, jí nevidí a tak se se mnou vůbec dál nebaví, přestože zvukovka hraje(ale jenom 2.1...).
Co sem na to zkusil:
-zkoušel sem jí zakázat a znova povolit, nic
-přendal sem jí do jinýho pci slotu, pořád nic, další už deska nemá, takže jinam už to nejde
-v biosu je integrovaná zvukovka vypnutá, tak to by snad dělat bordel nemělo
-aktualizovat ovladač různýma způsobama sem zkoušel snad 100 krát, ale pořád nic....
-luxoval sem i prach z pci slotů, takže to by snad taky problém bejt neměl...
No zkrátka už fakt nevim, jak na to, tak jestli by náhodou někdo tady nevěděl, jak na to....za každou i sebemenší radu budu moc vděčnej
Předem dík:-)
//edit Wilik - presun z desek