Deska AS Rock a zvukovka sound blaster live :(

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Plechus
Nováček
Nováček

Deska AS Rock a zvukovka sound blaster live :(

Příspěvek od Plechus »

Zdravím, mám menší problém, snad se mi podaří ho dobře popsat...
Nějak se mi vůbec nedaří rozchodit zvukovku Sound Blaster Live! (interní, v PCI slotu) na desce AS rock tak, aby to nějak uspokojivě fungovalo. De mi o to, že 5.1 zvuk mě asi nemá rád a tak nehraje a já bych rád, aby hrál :-)

Zatim to vypadá asi takhle:
Tahle kombinace v tom pc je už asi 2 roky a fungovalo to doteď obstojně(WIN XP SP2, ovaldače na zvukovku od creativu). Jenže teď si to ta deska nějak rozmyslela a ne a ne zahrát 5.1 zvuk...Z nabídky ovladače kompletně zmizela možnost zvolit, aby zvukovka hrála 5.1, je tam jenom 4/4.1...
Drivery od creativu maj v sobě i možnost detekce hw, tak sem to pustil a ono to tu zvukovku vůbec nepozná, že tam je, a přitom hraje, sice jenom 2.1, ale hraje. Chtěl sem jí zkusit probudit novejma ovladačema, ale ty si při instalaci kontrolujou, jestli tam ta zvukovka fakt je a samozřejmě ji nevidí, takže nový nenainstaluju...:(
Takže takový malý shrnutí: wokna zvukovku vidí, přes ně se ale ovládnout nedá. Creative ovladače, který jí ovládnout umí, jí nevidí a tak se se mnou vůbec dál nebaví, přestože zvukovka hraje(ale jenom 2.1...).

Co sem na to zkusil:
-zkoušel sem jí zakázat a znova povolit, nic
-přendal sem jí do jinýho pci slotu, pořád nic, další už deska nemá, takže jinam už to nejde
-v biosu je integrovaná zvukovka vypnutá, tak to by snad dělat bordel nemělo
-aktualizovat ovladač různýma způsobama sem zkoušel snad 100 krát, ale pořád nic....
-luxoval sem i prach z pci slotů, takže to by snad taky problém bejt neměl...

No zkrátka už fakt nevim, jak na to, tak jestli by náhodou někdo tady nevěděl, jak na to....za každou i sebemenší radu budu moc vděčnej :-)

Předem dík:-) :!:

//edit Wilik - presun z desek
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Deska AS Rock a zvukovka sound blaster live :(

Příspěvek od xxsawer »

Jasný...nejjednodušší rada...zkus ji u někoho jinýho :)
Tohle je sice legendární zvukovka, ale vsadim se, že datum výroby je už hodně starý. Měl sem jí taky, hrála perfekt a najednou v ní začalo chrastit a šla do kytek...

Zkus jí u někoho jinýho a uvidíš...
Mimochodem proč nemáš SP3?
Plechus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Plechus »

SP3 tam neni protože to neni muj počítač :-) já mam na svym win7...:-)

Jinak asi to fakt zkusim u někoho jinýho, jenom mě nějak mate, že ta zvukovka vlastně hraje, jenom se nedá přinutit hrát 5.1 zvuk...mě to spíš připadá jak nějakej debilní rozmar woken...ale zkusim jinde a pak dam vědět :-) dík za tip, nějak mě to vubec nenapadlo zkusit jinde :D mam nějakej slabší den dneska :D

Wilik: thx za přesun a sorry že sem to dal do špatný sekce...;)
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

předpokládam , že při instalaci to píše něco takového jen to nepíše audigy ale SB live nebo nějaky EMU chip asi:
Obrázek

známa chyba zvukovek SB live! důvod je prý takový, že pci sloty mají určité IRQ, které se zvukovkám SB live nelibí, respektive Win XP nebo bios přiřadí na více pce zařízení stejné IRQ.
Řešení: přehod zvukovku do jiného PCI slotu, píšeš , že už žádný nemáš, ale ona se prostě jednou "chytne"
Nedávno jsem instaloval na druhým pc taky SB live, a nešla mi v žádným PCI slotu, tak dlouho jsem ji přehazoval až funguje do dneška. Instalace proběhla bez problému bez té hlášky, že chybi nějaký SB EMU chip nebo co to psalo.
rada zní - zkoušej a zkoušej.
Druhý řešení je nastavení v biosu napevno IRQ kanály, ale v tomto se už moc neorientuju.
Plechus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Plechus »

Jo, něco takovýho mi to při instalaci ukazuje...budu teda zkoušet a uvidíme, jak to dopadne :) thx :-)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

stejnej problem mam obcas taky s Audigy 2ZS a jediny reseni viz vyse donekonecna prehazovat PCI sloty....ani IRQ nepomohly...

/ale je takt ze ta moje uz je jeta a ma za sebou par vymenenejch kondenzatoru atd....ale delala to i jako nova
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“