Projekt Samurai
Moderátor: L4mka
- Spo.On
- Začátečník

-
Re: Projekt Samurai
hmmm zajímavé a zatím pěkné. Tak ať se ti to povede. 
- Skacee
- Nováček

-
Projekt Samurai - aktualizace
Jak jsem, (jsme) to ohýbali?
Vždycky se udělá vzorek a na tom se to musí vyzkoušet:

Najde se vhodná trubka o rozumným průměru. A ta se dá mezi čelisti ohýbačky. Pod ní se vsune plech, který se ohne podél trubky. Vzdálenost druhého ohybu se odhadne - udělá se ryska, kde začne ohyb a ohne se další strana. Pak se ten vzorek přeměří a udělá ofset (posun rysky), aby to bylo vycházelo přesně a může se začít! Doma máme ohýbačku, dokonce na 60cm plech, ale protože jsem si plechy nechal stříhat u pana Koukala (má ji 3m dlouhou!), tak jsme to ohnuli spolu. On je stejně moc šikovný a doma bych to asi nezvládl tak přesně, prostě radost jak se uměl strefit. Taky mi dělal ty 140 otvory vykružovákem, to je zajimavá věc. Ale to tak přesné není (nevadí stejně to bude zakryté). Hliník je blato a na všechno potřebuje přípravky, bez nich to lítá všude možně a můžu dělat znovu.
Posílám další fotky, zatím zadní čelo, ale už bude hotové, jenom dodělat ten držák na karty.

Fotky ze stavby - úchyt na elektriku - panýlek bude na červeném akrylu:

Hliník se dá docela brousit a leštit, ale je strašně měkej, takže asi nechám načerno eloxovat.

Vždycky se udělá vzorek a na tom se to musí vyzkoušet:

Najde se vhodná trubka o rozumným průměru. A ta se dá mezi čelisti ohýbačky. Pod ní se vsune plech, který se ohne podél trubky. Vzdálenost druhého ohybu se odhadne - udělá se ryska, kde začne ohyb a ohne se další strana. Pak se ten vzorek přeměří a udělá ofset (posun rysky), aby to bylo vycházelo přesně a může se začít! Doma máme ohýbačku, dokonce na 60cm plech, ale protože jsem si plechy nechal stříhat u pana Koukala (má ji 3m dlouhou!), tak jsme to ohnuli spolu. On je stejně moc šikovný a doma bych to asi nezvládl tak přesně, prostě radost jak se uměl strefit. Taky mi dělal ty 140 otvory vykružovákem, to je zajimavá věc. Ale to tak přesné není (nevadí stejně to bude zakryté). Hliník je blato a na všechno potřebuje přípravky, bez nich to lítá všude možně a můžu dělat znovu.
Posílám další fotky, zatím zadní čelo, ale už bude hotové, jenom dodělat ten držák na karty.

Fotky ze stavby - úchyt na elektriku - panýlek bude na červeném akrylu:

Hliník se dá docela brousit a leštit, ale je strašně měkej, takže asi nechám načerno eloxovat.

- H.o.m.i.e.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spo.On
- Začátečník

-
nejenom k náčeníčku ...... ale hlavně k šikovným rukám.H.o.m.i.e. píše:Velice pěkná práce. Je vidět že máš přístup k pořádnýmu náčeníčku.
- Pitbulls
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No když jsou všechny věci co člověk potřebuje tak to jde jako po másle 
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
- Skacee
- Nováček

-
Re: Malý update
Zdravím,
posílám malý update! Takže jsem trošku zapracoval na kostře a hlavně na bocích, což se nezdá, ale bylo to dost práce - vrtání, broušení, závity, leštění ...
Přední deska před broušením - to jen tak pro představu:

Přední deska po broušení:

Pro zpracování Al desek (hlavně s ohledem na elox) - není to až tak triviální. Pozor prach je jedovatý, a při broušení ho vzniká hodně a lepší je se nějak chránit. Před broušením odmastit (lihem) broušenou plochu a po broušení totéž. On totiž v broušené ploše zůstává jemný prášek a ten rychle oxiduje a pak se deska nedá rozumně eloxovat! Brousil jsem ručně, ale příště bych brousil bruskou - je to rychlejší a vznikne lepší, rovná plocha. Smirek 180. U jedné desky se nám černý elox vůbec nepodařil. Jsem teď docela naštván na LARS v Brně, že mi odvedli špatnou práci (ze tří desek byla jedna deska flekatá mým nedodržením odmaštění desky po broušení a jako taková nepoužitelná), protože vzali rizikovou zakázku a poradili prakticky až potom...
Ale i u těch dobrých byly kolem děr fleky z barvy jakoby stékala dolů. A nakonec mě upozornili, že dělají jenom "kosmetický" elox a ne ten co vytvrzuje.
Hm...
Suma sumárum, subjektivně, elox vyšel moc matně a není to tak úplně ono, chce to praxi a asi trochu si s tím více pohrát. Takže to dopadlo tak, že zadek jsem rovnou nastříkal matnou černou (vypadá to taky dobře) a co s předkem ještě uvidím...
Předek se 140 mm ventilatory:

Před přední plech bych chtěl dát perforovaný plech, získává to tou černou takový industriální nádech a perforace by tomu mohla pomoci. Otvory pro 140, ale budou vyříznuté i v té perforaci.
Detail:

Zadní plíšek pro vstup na 220 - AL plech + vínový akryl :

Omlouvám se za večení fotky, příště pošlu v lepší kvalitě.
Ještě další akryl - krytky na ventilatory (moc se mi to líbilo u Stoobiho
), ty 140 budou na boku :

Zadní kryt pro výstupy z mobo. Upraveno o ohnutý pozink, který je přinýtován - úpravoval jsem to kvůli ventilátoru vzadu.

Zadní plech - pro představu jak by to mělo být - otázka jaké tam dát šroubky...
Komplet. Asi to tak nechám.

Kostru jsem taky trochu upravil:

Nalevo bude DVD - Optiarc, a napravo bude PSU, trochu oříšek, ale mám v hlavě jak na to.
A nakonec toto, a nechám na Vás, abyste přišli k čemu to bude.

Bez přípravků neuděláte nic přesně. Natož řadu děr v kulatině!

A nakonec chci ještě upozornit na jednoho mistra casemodingu z Německa, hodně mě jeho invence a technika zaujala - http://www.plexmod.de. (<-Omlouvám se administrátorům, poslední odkaz na něco takového zde.)
//ZdenekSveda: Není se zač omlouvat, plexmod je již řadu let známá záležitost jednoho z nejlépe sponzorovaných modderů v Evropě na čemž jde také poznat kvalita dílek. Rozhodně moc dobrá inspirace
posílám malý update! Takže jsem trošku zapracoval na kostře a hlavně na bocích, což se nezdá, ale bylo to dost práce - vrtání, broušení, závity, leštění ...
Přední deska před broušením - to jen tak pro představu:

Přední deska po broušení:

Pro zpracování Al desek (hlavně s ohledem na elox) - není to až tak triviální. Pozor prach je jedovatý, a při broušení ho vzniká hodně a lepší je se nějak chránit. Před broušením odmastit (lihem) broušenou plochu a po broušení totéž. On totiž v broušené ploše zůstává jemný prášek a ten rychle oxiduje a pak se deska nedá rozumně eloxovat! Brousil jsem ručně, ale příště bych brousil bruskou - je to rychlejší a vznikne lepší, rovná plocha. Smirek 180. U jedné desky se nám černý elox vůbec nepodařil. Jsem teď docela naštván na LARS v Brně, že mi odvedli špatnou práci (ze tří desek byla jedna deska flekatá mým nedodržením odmaštění desky po broušení a jako taková nepoužitelná), protože vzali rizikovou zakázku a poradili prakticky až potom...
Ale i u těch dobrých byly kolem děr fleky z barvy jakoby stékala dolů. A nakonec mě upozornili, že dělají jenom "kosmetický" elox a ne ten co vytvrzuje.
Suma sumárum, subjektivně, elox vyšel moc matně a není to tak úplně ono, chce to praxi a asi trochu si s tím více pohrát. Takže to dopadlo tak, že zadek jsem rovnou nastříkal matnou černou (vypadá to taky dobře) a co s předkem ještě uvidím...
Předek se 140 mm ventilatory:

Před přední plech bych chtěl dát perforovaný plech, získává to tou černou takový industriální nádech a perforace by tomu mohla pomoci. Otvory pro 140, ale budou vyříznuté i v té perforaci.
Detail:

Zadní plíšek pro vstup na 220 - AL plech + vínový akryl :

Omlouvám se za večení fotky, příště pošlu v lepší kvalitě.
Ještě další akryl - krytky na ventilatory (moc se mi to líbilo u Stoobiho

Zadní kryt pro výstupy z mobo. Upraveno o ohnutý pozink, který je přinýtován - úpravoval jsem to kvůli ventilátoru vzadu.

Zadní plech - pro představu jak by to mělo být - otázka jaké tam dát šroubky...
Komplet. Asi to tak nechám.

Kostru jsem taky trochu upravil:

Nalevo bude DVD - Optiarc, a napravo bude PSU, trochu oříšek, ale mám v hlavě jak na to.
A nakonec toto, a nechám na Vás, abyste přišli k čemu to bude.

Bez přípravků neuděláte nic přesně. Natož řadu děr v kulatině!

A nakonec chci ještě upozornit na jednoho mistra casemodingu z Německa, hodně mě jeho invence a technika zaujala - http://www.plexmod.de. (<-Omlouvám se administrátorům, poslední odkaz na něco takového zde.)
//ZdenekSveda: Není se zač omlouvat, plexmod je již řadu let známá záležitost jednoho z nejlépe sponzorovaných modderů v Evropě na čemž jde také poznat kvalita dílek. Rozhodně moc dobrá inspirace
- martinnovak8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Malý update
Tuhle stránku poslední dva dni prohlížím a dokonce mají i fórum,ten kluk to fakt umí.Jinak máš to super!A nakonec chci ještě upozornit na jednoho mistra casemodingu z Německa, hodně mě jeho invence a technika zaujala - http://www.plexmod.de. (<-Omlouvám se administrátorům, poslední odkaz na něco takového zde.)
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Máš to fakt pěkný. Ale u té zadní části bych použil šrouby s půlkulatou hlavou a ty s imbusem bych nechal jen na tom uchycení ventilátoru.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- H.o.m.i.e.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Krásná práce. Opravdu moc pěkné. Nějak mi tam ale nesedí kombinace bílé. Tu červenou bych ještě skousnul ale ta bílá se tam nehodí. 

- Skacee
- Nováček

-
Další várka
Vnitřek se mi pomalu začiná skládat. Chvilku strpení a pošlu vám lepší a více fotek.
Ne vždy jsem fotil a tak něco málo ze stavby:
Primer

Teď už má vše černou míchanou polyesterovou matovou barvu (3 vrstvy). Pošlu příště.
Jak jsem zarovnával výřezy u akrylu:

PSU jsem upravil - aby se to tam vše vešlo, musel jsem prodloužit šňůru až na konec case + vývodní kabely na MOBO jsem musel vést jinudy a to vyžádalo jiný otvor. Více vám ukáži až to smontuji dohromady, je tam prostor pro diskusi, protože vývod vzduchu není optimální.

Zadní zásuvka - pohled zevnitř:

Předek - tmelení vláknem:

Kolikátá? vrstva tmelu:

Detail:

Přední holder na porty:

Vrtule - zadní a boční budou v červené barvě:

Jak jsem dělal krytky - papír Veolia (dobře se dá vytáhnout horkovzdušnou pistolou) jsem vykroužil řezacím kružítkem Olfa:

A pak nalepil na Scythe Kaze Maru 140 a Slip Stream 120:

Tady jsem ještě zakryl dráty černou fólií.
Toť vše. Jinak toho mám teď už více, včetně kompletního uchycení mechanik a přední prostor pro fany. Jak to dám dohromady (což by mělo být brzy) tak pošlu další fotky.
Vnitřek se mi pomalu začiná skládat. Chvilku strpení a pošlu vám lepší a více fotek.
Ne vždy jsem fotil a tak něco málo ze stavby:
Primer

Teď už má vše černou míchanou polyesterovou matovou barvu (3 vrstvy). Pošlu příště.
Jak jsem zarovnával výřezy u akrylu:

PSU jsem upravil - aby se to tam vše vešlo, musel jsem prodloužit šňůru až na konec case + vývodní kabely na MOBO jsem musel vést jinudy a to vyžádalo jiný otvor. Více vám ukáži až to smontuji dohromady, je tam prostor pro diskusi, protože vývod vzduchu není optimální.

Zadní zásuvka - pohled zevnitř:

Předek - tmelení vláknem:

Kolikátá? vrstva tmelu:

Detail:

Přední holder na porty:

Vrtule - zadní a boční budou v červené barvě:

Jak jsem dělal krytky - papír Veolia (dobře se dá vytáhnout horkovzdušnou pistolou) jsem vykroužil řezacím kružítkem Olfa:

A pak nalepil na Scythe Kaze Maru 140 a Slip Stream 120:

Tady jsem ještě zakryl dráty černou fólií.
Toť vše. Jinak toho mám teď už více, včetně kompletního uchycení mechanik a přední prostor pro fany. Jak to dám dohromady (což by mělo být brzy) tak pošlu další fotky.
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pekny mod.. zatim se mi to libi.. presna prace
- Kašpec
- Mírně pokročilý

Tento mod se mi velmi líbí, po docela dlouhé době konečně nějaká pořádná stylová práce, doufám že se podaří dotáhnout do konce 
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- martinnovak8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle se ti povedlo,ale chci se zeptat jaký to máš děrovaný plech jestli od A.C Ryan nebo od Dexonu?
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Opravdu pěkná práce. Jde vidět, že když je k dispozici kupa správného nářadí, jde to samo. Škoda jen že si vše neděláš sám. Ale jinak opravdu po dlouhé době jeden z povedených projektů.
- evlo
- Červená karta

-
Tohle me zarazilo: http://i608.photobucket.com/albums/tt17 ... Option.jpg - tam tak ty srouby budou trcet?
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
není to jen na ukázku, jak to bude vypadat?
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Skacee
- Nováček

-
Další slíbené fotky.
Děkuji za podporu! Moddingu se moc lidí nevěnuje. Tak aspoň, že se tak můžeme sdílet.
(Jinak pokud chcete vidět práci lidí, co mají trpělivost tak doporučuju: http://papirovemodelarstvi.cz/forum/vie ... &start=390)
Odpovídám. Děrovaný plech je AC Ryan, o tom druhém jsem se dozvěděl bohužel později. Barvy jsou míchané od Autolaky Hrubý, něco je Motip (ale naposled...). Plech je z bazaru za 400,-, akryl je ze zbytků z modelářské firmy za 500,-.
Zmíněné foto a šroubky jen na ukázku - šroubky budou samozřejmě zapuštěné a celé to bude v bambusu...
Čelo:

Čelo s fany:

Výzvou je chlazení PSU - buď tato varianta projde bez problémů a 1x 140 + 1x120 fan to vysaje. A pokud ne, tak by se asi musel otočit vzhůru nohama a do vrchního krytu by se musely udělat další dva otvory pro nasávání a vysávání vzduchu - sekundární okruh čistě pro PSU. Ale to se mi zatím moc nechce...

Cable management mám vymyšlený, ale jak se to podaří, tím si nejsem moc jist...
Přehled:

Děkuji za podporu! Moddingu se moc lidí nevěnuje. Tak aspoň, že se tak můžeme sdílet.
(Jinak pokud chcete vidět práci lidí, co mají trpělivost tak doporučuju: http://papirovemodelarstvi.cz/forum/vie ... &start=390)
Odpovídám. Děrovaný plech je AC Ryan, o tom druhém jsem se dozvěděl bohužel později. Barvy jsou míchané od Autolaky Hrubý, něco je Motip (ale naposled...). Plech je z bazaru za 400,-, akryl je ze zbytků z modelářské firmy za 500,-.
Zmíněné foto a šroubky jen na ukázku - šroubky budou samozřejmě zapuštěné a celé to bude v bambusu...
Čelo:

Čelo s fany:

Výzvou je chlazení PSU - buď tato varianta projde bez problémů a 1x 140 + 1x120 fan to vysaje. A pokud ne, tak by se asi musel otočit vzhůru nohama a do vrchního krytu by se musely udělat další dva otvory pro nasávání a vysávání vzduchu - sekundární okruh čistě pro PSU. Ale to se mi zatím moc nechce...

Cable management mám vymyšlený, ale jak se to podaří, tím si nejsem moc jist...
Přehled:

Naposledy upravil(a) Skacee dne pon 1. čer 2009, 12:57, celkem upraveno 1 x.
- martinnovak8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle se ti opravdu povedlo
"klaním se!",doufám že to neskazíš s tím bambusem 
- Alan Wake
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat, co máš vedeno z toho zdroje více méně přes polovinu konstrukce? - nějak jsem to v tom tvé textu nenašel, tak mě omluv, pokud jsi to už psal.
Jinak k práci, zatím to máš moc fajn, jen bych asi preferoval lesklý místo matného laku, který jsi použil na ten perforovaný plech, ale jak říkám, je to pěkný....a nechám se překvapit, co jsi vymyslel s tím bambusem.
Jinak k práci, zatím to máš moc fajn, jen bych asi preferoval lesklý místo matného laku, který jsi použil na ten perforovaný plech, ale jak říkám, je to pěkný....a nechám se překvapit, co jsi vymyslel s tím bambusem.
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"
Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
- martinnovak8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj psal to,to je napájení,myslím že je i matná vhodnějšíAlan Wake píše:Můžu se zeptat, co máš vedeno z toho zdroje více méně přes polovinu konstrukce? - nějak jsem to v tom tvé textu nenašel, tak mě omluv, pokud jsi to už psal.