Jaký OS? Máš staženy veškeré aktualizace? Jaké ovladače?batim píše:Zdar!
omlouvám se, že píšu až teď, ale furt práce...
Nicméně jsem to tam teda změnil na 75...žádný Bluescreen, ale hru stejně nespustím
...napíše to chybu, že přestal komunikovat ovaldač ATIKMDAG, či tak něco...
ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
batim píše:Zdar!
Nicméně jsem to tam teda změnil na 75...žádný Bluescreen, ale hru stejně nespustím
Bud je nedostatečný zdroj a nebo je vadná karta,ale těžko radit,když nevíme jaký máš OS a verzi catalystu...
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- DzivaKrev
- Začátečník

-
Zdravim vas
Je mozne zapojit do hybrid CF Gainward Rampage700 2048MB a integrovane HD3200 jadro ??? Predsa len ta x2 trochu zere alebo aka je najnizsia mozna frekvencia x2 v 2D rezime ???? Diky moc za odpoved radu alebo pripomienku.
Je mozne zapojit do hybrid CF Gainward Rampage700 2048MB a integrovane HD3200 jadro ??? Predsa len ta x2 trochu zere alebo aka je najnizsia mozna frekvencia x2 v 2D rezime ???? Diky moc za odpoved radu alebo pripomienku.
Intel Core i7 3930k 4.8GHz, Asus P9X79 Pro, Samsung green 1600Mhz@2166Mhz 16GB, sapphire 6970 2GB, Corsair Force GT 120GB, Samsung HD501LJ 500GB, Samsung SyncMaster T260HD, OCZ ZX 1250W, Cooler Master HAF 932
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Bohužel to možné není.
- batim
- Nováček

-
Krteq píše:Jaký OS? Máš staženy veškeré aktualizace? Jaké ovladače?batim píše:Zdar!
Zdar a sílu!
Nuže, mám OS vista 64 home premium, ovladače se mi fčera po útrapách podařilo nainsit 8.12, ale divně, bo instalaci sem musel po cca 30min. černého monitoru zrestartovat...nicměné ovaldače se jeví jako nainstalované....aktualizace mám nejnovější, dokonce i bios má nejnovější verzi ovladačů...
Trochu sem gůglil tady u Vás, ale i ve světě, a tak v rámci času zkouším nějaké varianty...těsně než jsem šel včera v noci spát se mi podařilo v CCC v overněco zvíšit mírně rotaci větráku a snížit mírně hodnoty frenkvece a paměti... Bohužel už sem padal na hubu, takže vyskouším až dnes večer, esi něco spustím...
Někde jsem právě četl, že tuto chybu způsobuje právě sám CCC jehož součástí je právě soubor ATIKMDAG. Prý nejlepší nainst. pouze driver HW, a místo CCC nainst. Ati tools...což u mě bohužel z nějakého vistadůvodu nelze nainstalovat, bo mi to prostě systém zakáže. Dnes budu zkoušet instalovat ten Expert tool pro Ati co jest...tak uvidím, a dám vědět...
Jinak když jsem tam pohnul s těmi procenty větráku o deset procent doprava, tak jsem se až lekl, jak comp začal hlučet...a to v normálně ve windowsech, když jsem měl rozkliknutý jenom i-net...
Kdyžtak zatím, a kdyby Vás ještě něco napadlo, prosím napište... díky
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Další nápady by byly. Flashni BIOS základní desky na poslední dostupnou verzi, updatuj ovladače chipsetu a stáhni a nainstaluj poslední drivery pro grafickou kartu - Catalyst 9.5 WHQL
- batim
- Nováček

-
No to je to, 9.5 jsem tam měl(nevim teda jestli to jsou ty samé 9.5 na které odkazuješ ty...), a ty mě nenechali vůbec spustit OS (BSOD furt dokola), až jsem to musel přes nouzák odstranit, a zkusit jiné...8.12...
Bios je f poho - to se mi podle návodu povedlo, mam tam 0602 verzi...ovladače chipsetu ? Sem myslel, že je to součástí updatu(flashnutí) biosu...mám f tom nějak burdel
Bios je f poho - to se mi podle návodu povedlo, mam tam 0602 verzi...ovladače chipsetu ? Sem myslel, že je to součástí updatu(flashnutí) biosu...mám f tom nějak burdel
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Drivery pro chipset své desky stáhneš na webu výrobce v download sekci. Poslední BIOS má označení myslím 0902, sice je to BETA BIOS, ale neměl by s ním být nějaký větší problém. Zkus tedy provézt těchto pár kroků včetně instalace Catalyst 9.5 a dej vědět jak jsi dopadl.
- DzivaKrev
- Začátečník

-
A je nejako mozne aspon znizi vykon v 2D ??? 3D ma nezaujima aka je spotreba PC (sice je cca 570W) ale to 2Dcko ma zaujima lebo pc je zapnute skoro nonstop.Krteq píše:Bohužel to možné není.
Intel Core i7 3930k 4.8GHz, Asus P9X79 Pro, Samsung green 1600Mhz@2166Mhz 16GB, sapphire 6970 2GB, Corsair Force GT 120GB, Samsung HD501LJ 500GB, Samsung SyncMaster T260HD, OCZ ZX 1250W, Cooler Master HAF 932
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jedna z možností je vytvořit si profily pro 2D/3D v RivaTuneru nebo ATi Tray Tools. Ty se pak mohou použít v Auto 2D/3D modulu tak, že si je aplikace bude sama přepínat podle vytížení karty.
Nejnižší frekvence při 2D by se měla pohybovat nad hranicí 250MHz (300MHz je podle mě optimum).
Nejnižší frekvence při 2D by se měla pohybovat nad hranicí 250MHz (300MHz je podle mě optimum).
- DzivaKrev
- Začátečník

-
A s pametami ??? Nechat ich na defaut alebo tiez ich mozem znizit a asi cca o kolko? Defaut v catalist je 500jadro a 950 pamete. A ako to je a napetim ??? Moja posledna skusenost s podtaktovanim bola taka ze po skonceni 3D mi to hodilo do 2D ale s rozlisenim 800x600 bez moznosti zvysit rozlisenie max som mohol mat 1280x1024. a nakoniec pomoho odinstalovat att a restart pcKrteq píše:Jedna z možností je vytvořit si profily pro 2D/3D v RivaTuneru nebo ATi Tray Tools. Ty se pak mohou použít v Auto 2D/3D modulu tak, že si je aplikace bude sama přepínat podle vytížení karty.
- batim
- Nováček

-
Zdar!Krteq píše:Drivery pro chipset své desky stáhneš na webu výrobce v download sekci. Poslední BIOS má označení myslím 0902, sice je to BETA BIOS, ale neměl by s ním být nějaký větší problém. Zkus tedy provézt těchto pár kroků včetně instalace Catalyst 9.5 a dej vědět jak jsi dopadl.
Nuže jsem vše zkusil a mnoho dalšího, a teď jsem na této úrovni
Bios 0902, uuuuplně všude nejn. ovladače a aktualizace...Bohužel jen ta grafika je 8.12...ty 9.5 mi to prostě z nějakého důvodu nezchroustne. Pokrok jest, že hry už spustím ovšem tak na 30min., po té už jen tzv. Artefakty(v podobě jakokdyž roztáhlých textur obličejů, a jiných objektů co jsou ve hře - zkoušel jsem Fallout 3 a Assasinns Creed.
Už jsem si tu přečetl mnoooohoooo topiců (asi všecky) týkající se této karty, takže vím, že už jste to tu řešily... Zkoušel jsem postupovat podle nějakých rad, ale ve finále jsem ztroskotal na neznalosti Biosu, kde tuším uživatel Spajdr popisoval nastavení "správných" hodnot různého napětí, kde jsem ovšem tyto hodnoty nenašel
Cituji: v biosu nastav napevno SB 1.5V Voltage na 1.50V. - nenašel jsem.
nastav NB na 1.30, FSB Voltage na 1.30, CPU PLL 1.52V, tím že máš quad, to možná bude chtít i více na NB, zkoušej to s NB až na 1.55V, PCI-E na 101Mhz. - jedinné co jsem našel byla ta PCI-e frekvence.
Toliko mé poznatky - takže teď hru spustím, ale artefakty...mám takový laický dojem, že pokud to nebude vadnou kartou, mohlo by to být tím nastavením v biosu, jenže na to sem opravdu bez polopatického návodu kraťas.
Prosím o jakékoliv další poznatky...díky
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Processor-NB Voltage == "NB", Southbridge Voltage == "SB Voltage" /pusti te asi jenom na 1.4V/, HyperTransport Voltage muzes skusit na 1.30V.
CPU Tweak a Auto Xpress nastav na disabled.
CPU Tweak a Auto Xpress nastav na disabled.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- batim
- Nováček

-
Oki, zkusím to dnes večer, snad dám zítra vědět...díky!
- batim
- Nováček

-
Zdar!
Tak jsem udělal v BIOSu vše jak píšete, až na FSB voltage a CPU PLL...to sem prostě nikde v biosu nenašel...
Dále jsem odinst. 8.12 ovladače a po 1,5hodině se mi podařilo nainstalovat cat. 9.3 WHQL s tím, že po náběhu OS, když se otvírají věci po spuštění, se v moment otevření CCC zjevovala bsod věc...na 4. restart jsem stihnul zakázat/zrušit v procesech ve správci CCC.exe a posléze odinstalovat...žádný bsod!!! Hned jsem nainstaloval Rivatuner a jak se zdá, tak 90% porblémů vymizelo!!!
Jedině, ale to je možná jen můj dojem, mě to ve Falloutu 3 jako když občas zasekne/poposekne každých řekněme 10 - 30 sec., trvá to tak secundu...a stále chyba textury vody, když se k ní přiblýžím, tak v moment, kdy na screenu problikne zvýšení ozáření, textura hladiny vypadá jak jednobarevná metrová textura-bez vlnky, bez zčeření prostě hnědej "plate"...když se vzdálým tak na 10 - 15m tak to zmizne. Někde jsem četl, že nemá být zapnutý u téhle hry AA...může to mít vliv? Nemůžu to momentálně zkusit, bo orig. DVD jsem půjčil a hru spouštím přes fomm, který DVD nevyžaduje...díky moc za podněty!!
Tak jsem udělal v BIOSu vše jak píšete, až na FSB voltage a CPU PLL...to sem prostě nikde v biosu nenašel...
Dále jsem odinst. 8.12 ovladače a po 1,5hodině se mi podařilo nainstalovat cat. 9.3 WHQL s tím, že po náběhu OS, když se otvírají věci po spuštění, se v moment otevření CCC zjevovala bsod věc...na 4. restart jsem stihnul zakázat/zrušit v procesech ve správci CCC.exe a posléze odinstalovat...žádný bsod!!! Hned jsem nainstaloval Rivatuner a jak se zdá, tak 90% porblémů vymizelo!!!
Jedině, ale to je možná jen můj dojem, mě to ve Falloutu 3 jako když občas zasekne/poposekne každých řekněme 10 - 30 sec., trvá to tak secundu...a stále chyba textury vody, když se k ní přiblýžím, tak v moment, kdy na screenu problikne zvýšení ozáření, textura hladiny vypadá jak jednobarevná metrová textura-bez vlnky, bez zčeření prostě hnědej "plate"...když se vzdálým tak na 10 - 15m tak to zmizne. Někde jsem četl, že nemá být zapnutý u téhle hry AA...může to mít vliv? Nemůžu to momentálně zkusit, bo orig. DVD jsem půjčil a hru spouštím přes fomm, který DVD nevyžaduje...díky moc za podněty!!
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Afaik volby FSB Voltage ani CPU PLL tva deska nema, navic nejsou v tvem pripade potreba.
Jinak vyzkousej odebrat drivery kompletne programem Driver-Sweeper nebo Driver Cleaner. Pak nainstalovat jenom samotny 9.5 driver bez CCC + pak doinstalovat ATi Tray Tools /na zprovozneni ve Viste x64 pouzij navod/.
GL
Jinak vyzkousej odebrat drivery kompletne programem Driver-Sweeper nebo Driver Cleaner. Pak nainstalovat jenom samotny 9.5 driver bez CCC + pak doinstalovat ATi Tray Tools /na zprovozneni ve Viste x64 pouzij navod/.
GL
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Krteq
- Středně pokročilý

-
ATi Tray Tools už mají v sobě tzv. Vista64 loader. Stačí nainstalovat a funguje hned bez problémů, ale to jen na okraj.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
batim : ono to v tom biosu, to co jsem radil být může, ale může se to jinak jmenovat.
Taky je možné že problém nebude v grafice, ale klidně v časování DIMM pamětí, máš je nastaveny na auto nebo manuálně v BIOSU?
Stáhni si třeba memset
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... mu/memset/
Ulož obrázek jak máš paměti nastaveny a hoď ho sem
Co si tak vzpomínám tak CCC.exe padal často kvůli nějaké nestabilitě, buď kvůli CPU nebo pamětí.
//edit Don: 2x Promaz duplicitniho dotazu
Taky je možné že problém nebude v grafice, ale klidně v časování DIMM pamětí, máš je nastaveny na auto nebo manuálně v BIOSU?
Stáhni si třeba memset
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... mu/memset/
Ulož obrázek jak máš paměti nastaveny a hoď ho sem
Co si tak vzpomínám tak CCC.exe padal často kvůli nějaké nestabilitě, buď kvůli CPU nebo pamětí.
//edit Don: 2x Promaz duplicitniho dotazu
- simoun
- Nováček

-
zdravim.. mam docela velky problem.. koupil sem si komponenty,abych si postavil pc,ale nenabehne me za zadnou cenu obraz.. zkousel sem vsechny dvi sloty, reset biosu, jinej lcd, dat pameti do jinyho slotu .. proste nic nejde.. prosim o radu. mam AMD Phaenom x4 955, Ati hd4850 x2, 4 gb ddr3, zdroj seasonic 650w.. dekuju za odpovedi ps.. grafika by mela byt funkcni.. ventilatory huci jako prase a sviti zelena led na ni..
- Kubejbc
- Nováček

-
Ahoj,měl bych dotaz...
zkouším CFX dvou 4870x2 výkon je dobrej cf funguje, ale naskytnul se mi menší problém..
U hry Race Drive: Grid a CM:Dirt se to v menu šíleně seká,vypadá to že se karty nepřepnou do 3D...
Nevíte někdo,nebo spíš nemáte někdo nějakej nápad jak to vyřešit? nebo čím by to mohlo bejt?
Nemůže to bejt třeba podporou Cf v obou hrách?
jináč u jinejch her problém není takže si myslím že to kartama nebude....
když v CCC vypnu Cf tak to běží... ale...
Ještě mám jeden dotaz: Jak je to s výcejádrovejma kartama v Cfx ? když v CCC vypnu Cf poběží jenom jedna výcejádrová karta nebo jenom jedno jádro z jedné karty ??
dík za odpovědi..... a nezlobte se že vás tímhle otravuju
zkouším CFX dvou 4870x2 výkon je dobrej cf funguje, ale naskytnul se mi menší problém..
U hry Race Drive: Grid a CM:Dirt se to v menu šíleně seká,vypadá to že se karty nepřepnou do 3D...
Nevíte někdo,nebo spíš nemáte někdo nějakej nápad jak to vyřešit? nebo čím by to mohlo bejt?
Nemůže to bejt třeba podporou Cf v obou hrách?
jináč u jinejch her problém není takže si myslím že to kartama nebude....
když v CCC vypnu Cf tak to běží... ale...
Ještě mám jeden dotaz: Jak je to s výcejádrovejma kartama v Cfx ? když v CCC vypnu Cf poběží jenom jedna výcejádrová karta nebo jenom jedno jádro z jedné karty ??
dík za odpovědi..... a nezlobte se že vás tímhle otravuju
CPU:AMD Phenom II 940 X4 BE @3,5GHz core:1,45V (17x206) Deska:Asus M3A32 MPV deluxe 790Fx GPU: 2x R4870x2 Cfx Zvuk:SB X-Fi Paměti: 8Gb DDR II 815Mhz CL5 2,0V Zdroj: Chieftec 1,2 KW