zajímalo by mě, jestli použitím černého nebo bílého pozadí se může šetřit baterie? Měl jsem za to, že černé pozadí by, aspoň teoreticky mohlo něco ušetřit, ovšem v sony mají opačný názor
Kde je pravda?
Moderátor: Don

lol ty si v*l co sem tahas podsvetleni??? to se toho vubec netyka... To podsvetleni je totiz porad stejny bez ohledu na to jestli mas na plose cernou nebo bilou barvu. Ta barva je prave tvorena tim jak se natoci ty krystaly. Jediny kdy by hralo roli podsvetleni by bylo kdyby se pouzil dynamickej konstrast.Maranov píše:Blbost.
V LCD totiž svítí katody nebo LED za displayem, otáčení krystalů už v porovnání nežere skoro nic.

Smith píše:Spotřeba LCD je konstantní, ať se zobrazuje cokoliv.
Kdepak kucí nemáte pravdu...Jednoduchej příklad: vemte si třeba kalkulačku tam máte taky LCD display. Když jí zapnete a začnete na ní ťukat čísla tak se natočí krystaly a začnou se objevovat příslušný čísílka. Když je vypnutá tak nic nevidíte = nespotřebobábá žádnej proud. Když máte na displayi jedničku tak vidíte 1 a ostatní číslice jsou zhasnutý stejně jako byly když byla kalkulačka vypnutá, prostě ty krystaly jsou v nějakym klidovym stavu a neni teda potřeba aby se "násilim" (tim myslim proudem) nějak otáčely...sTano11 píše:Vplyv nato má iba nastavenie jasu.

The electrode is hooked up to a power source like a battery. When there is no current, light entering through the front of the LCD will simply hit the mirror and bounce right back out. But when the battery supplies current to the electrodes, the liquid crystals between the common-plane electrode and the electrode shaped like a rectangle untwist and block the light in that region from passing through. That makes the LCD show the rectangle as a black area.

vem si wattmetr, zapoj ho před LCD a ať budeš na LCD pouštět cokoliv, spotřeba bude konstantní.xxsawer píše:Schválně to zkusim změřit, ale nevim jestli to na tom mym měřáku bude vůbec vidět...

při žádné, jen mě to zaujalo a zajímáZivan píše:Pri jake cinnosti mas na obrazovce jen pozadi a potrebujes setrit baterku?

VELMI POMALU a několikrát si přečti otázku v 1. threadu a mou odpověď, třeba pochopíš.xxsawer píše:lol ty si v*l co sem tahas podsvetleni??? ...Maranov píše:Blbost.
V LCD totiž svítí katody nebo LED za displayem, otáčení krystalů už v porovnání nežere skoro nic.