Seženu ještě XP retail?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
alienhan
Začátečník
Začátečník

Seženu ještě XP retail?

Příspěvek od alienhan »

Zdravím,
prosím o radu. Mám v úmyslu si konečně koupit xpčka PRofesional se SP2 nebo 3,
ale oem podmínky společnosti mic**** mi opravdu nevyhovují... chci si koupit systém a instalovat ho na jakýkoliv počítač se mi zlíbí, případně nemuset řešit při výměně motherboardu, že licence je na tu starou desku...atd.

Takže otázka zní... Kde koupím retail verzi XP Pro s SP2 (nebo SP3) ?

alza.cz alfacomp.cz czc.cz ji co vím nemají... :x

EDIT: stačila by i HOME verze
Naposledy upravil(a) alienhan dne ned 7. čer 2009, 20:32, celkem upraveno 1 x.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: Seženu ještě XP retail?

Příspěvek od Caderom »

Kup si Vistu Business a downgraduj na XP Professional. Instalační CD XP Professional si můžeš stáhnout z torrentu (necracklou a nekorporátní verzi; MS hotline toto dokonce prý sama navrhuje), případně se zkus domluvit s prodejcem.
alienhan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienhan »

na torrentech jsem sice hledal, ale to není, co bych rád. Měl bych doma rád krabičku s xp stejně jako 98...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych krabičku vůbec neřešil... jak radí kolega nahoře, koupil bych Vistu Business, a máš downgrade na XP Pro. je to plně legální a čisté, problém je snad jen s tím že není úplně jasné jaký klíč použiješ, musíš si nějaký "sehnat". pokud máš v okolí solidního prodejce, určitě ti vyjde vstříc. krabka je fakt to poslední, na to kašli...
ignorelist: kremrole a dezoláti
alienhan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienhan »

Dobře, ale kde vezmu instalaci(řekněme iso) na xpčka, když budu mít vista disk? (dejte mi prosím případně
nějaký link na stažení iso xp_cz)

2zombux:
btw nefunguje ti "moje články na PCTuning.cz" v podpisu
lantis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lantis »

OT
Mě fungujou Zombuxovi články...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, po pravdě sehnat warezové XP Professional je velký problém, warezáci totiž obvykle poskytují cracknuté a/nebo VLK verze, což není tvůj případ, takže na torrentech a dalších pochybných zdrojích bych radši nehledal vůbec. já bych zašel normálně do obchodu, a zeptal se jestli ti prodejce to médium nevypálí, samozřejmě za nějaký drobný peníz - s tím že to potřebuješ na downgrade.

jinak díky za upozornění, už je to opraveno.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

alienhan píše:Zdravím,
prosím o radu. Mám v úmyslu si konečně koupit xpčka PRofesional se SP2 nebo 3,
ale oem podmínky společnosti mic**** mi opravdu nevyhovují... chci si koupit systém a instalovat ho na jakýkoliv počítač se mi zlíbí, případně nemuset řešit při výměně motherboardu, že licence je na tu starou desku...atd.

Takže otázka zní... Kde koupím retail verzi XP Pro s SP2 (nebo SP3) ?

alza.cz alfacomp.cz czc.cz ji co vím nemají... :x

EDIT: stačila by i HOME verze
Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty :-) - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS :-)
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Skim píše:Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty :-) - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS :-)
no to ale jednak není retail verze kterou zakladatel threadu chce - i když by to bylo finančně asi stejně schůdné - a jednak to není úplně košer z hlediska legálnosti. ano, aktivovat a používat to půjde, ale z licenčního hlediska to není v pořádku.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

zombux píše:
Skim píše:Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty :-) - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS :-)
no to ale jednak není retail verze kterou zakladatel threadu chce - i když by to bylo finančně asi stejně schůdné - a jednak to není úplně košer z hlediska legálnosti. ano, aktivovat a používat to půjde, ale z licenčního hlediska to není v pořádku.
já si myslím, že to plně legální je, proč by nebylo mám k tomu i doklad o koupi spolu s OEM hardware (tj prodejnost podle starých podmínek + ujištění že je ze str. Microsoft je vše v pořádku) a těhle nabídek je na aukru plno a prodejce mě ještě 3x před koupí ujišťoval.. a navíc mi poslal o instalační CD, ze kterého jsem nainstaloval, aktivoval a bylo) 3el jsem do toho nakonec také proto, že jsem něco podobného dělal asi 14 dní předtím kamarádovi, který sehnal podobná XPčka také v akci, ale s mým orig. CD z druhého kompu, ze terého jsme je instalovali, nesouhlasilo IDčko, takže jen zavolal na mrkvosoft linku, nadiktoval jim své původní instalační ID + seriový kód oni mu vygenerovali nové a bylo po problému, takže žádný problém.. ostatně taky proto jsem do toho šel..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“