Zdravím,
prosím o radu. Mám v úmyslu si konečně koupit xpčka PRofesional se SP2 nebo 3,
ale oem podmínky společnosti mic**** mi opravdu nevyhovují... chci si koupit systém a instalovat ho na jakýkoliv počítač se mi zlíbí, případně nemuset řešit při výměně motherboardu, že licence je na tu starou desku...atd.
Takže otázka zní... Kde koupím retail verzi XP Pro s SP2 (nebo SP3) ?
alza.cz alfacomp.cz czc.cz ji co vím nemají...
EDIT: stačila by i HOME verze
Naposledy upravil(a) alienhan dne ned 7. čer 2009, 20:32, celkem upraveno 1 x.
Kup si Vistu Business a downgraduj na XP Professional. Instalační CD XP Professional si můžeš stáhnout z torrentu (necracklou a nekorporátní verzi; MS hotline toto dokonce prý sama navrhuje), případně se zkus domluvit s prodejcem.
já bych krabičku vůbec neřešil... jak radí kolega nahoře, koupil bych Vistu Business, a máš downgrade na XP Pro. je to plně legální a čisté, problém je snad jen s tím že není úplně jasné jaký klíč použiješ, musíš si nějaký "sehnat". pokud máš v okolí solidního prodejce, určitě ti vyjde vstříc. krabka je fakt to poslední, na to kašli...
no, po pravdě sehnat warezové XP Professional je velký problém, warezáci totiž obvykle poskytují cracknuté a/nebo VLK verze, což není tvůj případ, takže na torrentech a dalších pochybných zdrojích bych radši nehledal vůbec. já bych zašel normálně do obchodu, a zeptal se jestli ti prodejce to médium nevypálí, samozřejmě za nějaký drobný peníz - s tím že to potřebuješ na downgrade.
alienhan píše:Zdravím,
prosím o radu. Mám v úmyslu si konečně koupit xpčka PRofesional se SP2 nebo 3,
ale oem podmínky společnosti mic**** mi opravdu nevyhovují... chci si koupit systém a instalovat ho na jakýkoliv počítač se mi zlíbí, případně nemuset řešit při výměně motherboardu, že licence je na tu starou desku...atd.
Takže otázka zní... Kde koupím retail verzi XP Pro s SP2 (nebo SP3) ?
alza.cz alfacomp.cz czc.cz ji co vím nemají...
EDIT: stačila by i HOME verze
Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS
O'old PCMB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Skim píše:Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS
no to ale jednak není retail verze kterou zakladatel threadu chce - i když by to bylo finančně asi stejně schůdné - a jednak to není úplně košer z hlediska legálnosti. ano, aktivovat a používat to půjde, ale z licenčního hlediska to není v pořádku.
Skim píše:Ahoj, ještě je jedna možnost, splašit na Aukru za pár kaček OEM certifikační štítky (nedávno jsem tak koupil dvě zcela originální po 399 kč , tj za 850 včetně pošty - za tu cenu se to vyplatí vzít klidně i dva, do dalšího případného počítače.. jeden do nově postaveného kompu a druhý známámuu ve stejné situaci. Aktivaci jsem provedl včera v noci a úplně bez problémů (a dostal jsem se tím pádem do limitu chudého studenta 4500 kč za nové PC včetně OS
no to ale jednak není retail verze kterou zakladatel threadu chce - i když by to bylo finančně asi stejně schůdné - a jednak to není úplně košer z hlediska legálnosti. ano, aktivovat a používat to půjde, ale z licenčního hlediska to není v pořádku.
já si myslím, že to plně legální je, proč by nebylo mám k tomu i doklad o koupi spolu s OEM hardware (tj prodejnost podle starých podmínek + ujištění že je ze str. Microsoft je vše v pořádku) a těhle nabídek je na aukru plno a prodejce mě ještě 3x před koupí ujišťoval.. a navíc mi poslal o instalační CD, ze kterého jsem nainstaloval, aktivoval a bylo) 3el jsem do toho nakonec také proto, že jsem něco podobného dělal asi 14 dní předtím kamarádovi, který sehnal podobná XPčka také v akci, ale s mým orig. CD z druhého kompu, ze terého jsme je instalovali, nesouhlasilo IDčko, takže jen zavolal na mrkvosoft linku, nadiktoval jim své původní instalační ID + seriový kód oni mu vygenerovali nové a bylo po problému, takže žádný problém.. ostatně taky proto jsem do toho šel..
O'old PCMB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)