To sice jo, ale zase bych to nepřeháněl (ať ti nepraskne patice

) - od toho by tam měla být ta teplovodivá pasta (+/- kvalitní..) která by měla vyhladit ty drobné nerovnosti i jakési "póry" mezi
heatspredem procesoru a základnou chladiče (do jisté míry jde o analogii s principem klasického lepidla až na to, že to moc dobře nevede teplo..) Daleko důležitější je, aby ti ten chladič doléhal (s +/- slušným přítlakem) na
heatspreader procesoru všude rovnoměrně a styčná plocha pro přenos tepla byla co největší..
mohl bych o tom vyprávět.. u drhíého pc.. přítlak chladiče sice obrovský obrovský (chladič váží 720 g a je upevněn na desce 4-mi šrouby..) a stejně jsem kvůli parádní vaničce na cpu musel jeho porvech lapovat (brousit velmi jemným smirkem..) takže spíš šáhni na hliníková šebra pasivu a zkontroluj jestli je chladič při zátěži všude na stranách dostatečně horký.. a pokud jo, tak je přítlak správný.. třeba mě u Pentia 4
Prescottu mám při zátěži (pokud nechám otáčky do těch cca 40-ti až 50-ti % aby se to moc nerušilo - přeci jen ložiskům větráku už je pět let..) tak sice teplota taky vyletí na cca 65 stupňů, ale je to ta jejich nestarší revize (označení C0) a té fakt takovéto teplotky vůbec nevadí, kór když už s takovýmto "trápením" jede nepřetržitě 5 let v hlavním kompu...) ale i pasiv na procesoru je téměř vařící.. a na heatpipe se téměř nedá sáhnout.. a toto je právě známka dobrého přítlaku, kdy procesor-pasta-pasiv tvoří defacto spojené nádoby.. o faktu, že tyhle teploty jsou hlavně důsledkem zanesení jemných žeber chladiče prachem, který nejde bez vyndání z patice a obligátního vyfoukání z okna vyčistit pak netřeba mluvit dvakrát, to je zkrátka osud takovýchto chladičů.. a jednou za půl roku je to zkrátka pořádně vyčistit chce..