Pentium 4 HT 3GHz- chlazení

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Pentium 4 HT 3GHz- chlazení

Příspěvek od EasyShare »

Ahojík všem,
mám tento procesor a vykazuje mi poměrně vysoké teploty. Např při používání Firefoxu kolem 50°C a někdy i více. Chlezení je box. Možná nedostatek pasty, jak jsem tak viděl. Myslíte, že je koupit teplovodivou pastu, nebo raději takovou destičku, která se nalepí na procesor?
Díky :wink:

P.S.: Stačí zapnout a hrát chvíli GTA SA a teplota je 75°C
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentium 4 HT 3GHz- chlazení

Příspěvek od OndraSter »

Tu "destičku" rozhodně ne, to bys to pak potom hoodně špatně sundaval.
Spíš zkus nějaký lepší chladič typu Freezer 7 Pro (s775). Stojí docela málo a stojí za to.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Tak jsem přecijen koupil ten teplovodivý plíšek (s pastou nemám zkušenosti, jak silná vrstva, typ pasty,...), instalace fakt jednoduchá...učistil jsem spodek chladiče a vršek cpu od pasty a vložil štítek viz.:
http://www.alza.cz/teplovodiva-podlozka ... d82722.htm

-myslím, že to opravdu pomohlo, teď mám sice skříň zboku otevřenou...teplota aktuálně při práci s netem cca 45°C, což je po včerejšku úspěch, to už jsem fakt myslel že to časem uvaří...

-časem určitě koupím lepší větrák na CPU a možná výkonnější zdroj, teď ale dokupuji dva 512Mb moduly RAM a vypadá to, že HDD bude taky brzy potřebovat exchange...jedu ještě na klasickém ATA, tak doufám že S-ATA trošku výkon navýší :-)
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Má také vliv na teplotu cpu, těsnost, respektive co největší dotažení box chladiče na cpu?
lantis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lantis »

čím blíž,tím se lépe přenáší teplo.... (snad nemelu nesmysli, když tak mě někdo opravte).
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

To sice jo, ale zase bych to nepřeháněl (ať ti nepraskne patice :-) ) - od toho by tam měla být ta teplovodivá pasta (+/- kvalitní..) která by měla vyhladit ty drobné nerovnosti i jakési "póry" mezi heatspredem procesoru a základnou chladiče (do jisté míry jde o analogii s principem klasického lepidla až na to, že to moc dobře nevede teplo..) Daleko důležitější je, aby ti ten chladič doléhal (s +/- slušným přítlakem) na heatspreader procesoru všude rovnoměrně a styčná plocha pro přenos tepla byla co největší..
mohl bych o tom vyprávět.. u drhíého pc.. přítlak chladiče sice obrovský obrovský (chladič váží 720 g a je upevněn na desce 4-mi šrouby..) a stejně jsem kvůli parádní vaničce na cpu musel jeho porvech lapovat (brousit velmi jemným smirkem..) takže spíš šáhni na hliníková šebra pasivu a zkontroluj jestli je chladič při zátěži všude na stranách dostatečně horký.. a pokud jo, tak je přítlak správný.. třeba mě u Pentia 4 Prescottu mám při zátěži (pokud nechám otáčky do těch cca 40-ti až 50-ti % aby se to moc nerušilo - přeci jen ložiskům větráku už je pět let..) tak sice teplota taky vyletí na cca 65 stupňů, ale je to ta jejich nestarší revize (označení C0) a té fakt takovéto teplotky vůbec nevadí, kór když už s takovýmto "trápením" jede nepřetržitě 5 let v hlavním kompu...) ale i pasiv na procesoru je téměř vařící.. a na heatpipe se téměř nedá sáhnout.. a toto je právě známka dobrého přítlaku, kdy procesor-pasta-pasiv tvoří defacto spojené nádoby.. o faktu, že tyhle teploty jsou hlavně důsledkem zanesení jemných žeber chladiče prachem, který nejde bez vyndání z patice a obligátního vyfoukání z okna vyčistit pak netřeba mluvit dvakrát, to je zkrátka osud takovýchto chladičů.. a jednou za půl roku je to zkrátka pořádně vyčistit chce..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Hm ten blbinec co si koupil místo pasty zahod je to ne prd , a hnedka za dvou duvodu prvni je že ma dva přechody na teplo a mizerné chladící možnosti ! a druhy je tan že pokud ho tam necháš nákou dobu tak ho nesundáš bez použití velmi silného násilí 8-)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“