-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Milan.Ringo
- Nováček

-
Re: Radeon X1950Pro
Díky za odpověď. Už se těším na rozdíl
)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je porovnani 4870 vs 1950pro
http://www.tomshardware.com/charts/gami ... 2140%5D=on
http://www.tomshardware.com/charts/gami ... 2140%5D=on
- Thellwin
- Administrátor

Z X1950Pro jsem přecházel na HD4830 a i tady byl ten rozdíl pořádnej.
Goldnoob team proud member!
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
x1950Pro + LCD TV LG POMOC!
zdravím vás... moc potřebuju pomoct. mám grafickou kartu HIS ATi Radeon x1950Pro s podporou VIVO (opravdu VIVO, ne AVIVO) se 7mi pinovým konektorem pro výstup.
Tuto GK mám propojenou přes redukci s CRT monitorem AOC 17". potřebuji pomoct s propojením s TV LG 20LS1R. (http://av.itek.cz/televizory-lcd-51-76- ... S1R-LCD-TV)
můžete mi prosím poradit, jaké kabely mám pořídit, aby vše fungovalo tak jak má ? propojil sem to přes tuto redukci:
+
+
TV mi nejde dát jako sekundární display... mohu to akorát switchnout, u čehož je kvalita opravdu mizerná...
děkuji za rady...
Tuto GK mám propojenou přes redukci s CRT monitorem AOC 17". potřebuji pomoct s propojením s TV LG 20LS1R. (http://av.itek.cz/televizory-lcd-51-76- ... S1R-LCD-TV)
můžete mi prosím poradit, jaké kabely mám pořídit, aby vše fungovalo tak jak má ? propojil sem to přes tuto redukci:
+
+
TV mi nejde dát jako sekundární display... mohu to akorát switchnout, u čehož je kvalita opravdu mizerná...
děkuji za rady...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: x1950Pro + LCD TV LG POMOC!
Jestli tomu dobře rozumím, máš to zapojené redukcí VIVO - S-Video -> Kabel S-Video - S-Video -> Redukce S-Video - Scart?
Do jakého DVI výstupu máš přes redukci zapojený kabel od monitoru? Zkus ji zapojit do DVI výstupu blíž k základní desce.
Do jakého DVI výstupu máš přes redukci zapojený kabel od monitoru? Zkus ji zapojit do DVI výstupu blíž k základní desce.
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
rada nad zlato, nikdy by mě nenapadlo že to je tímhle... vše funguje, díky za radu...
ještě by si mi mohl prozradit jak přetáhnout i zvuk 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Dělá se redukce z 3,5mm jacka na 2x cinch (bílý a červený pro levý a pravý kanál), které pak zapojíš do té SCART redukce.
Vypadá to asi takhle

Jedna z možností: Kabel propojovací audio 3,5M - 2x cinch(M), 1.5m
Vypadá to asi takhle
Jedna z možností: Kabel propojovací audio 3,5M - 2x cinch(M), 1.5m
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
fajn... jen všude ho maj v max 5ti metrech.. dělá se i 10ti metrový ? jinak díky moc za rady. už v tom mám jasno
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tak moc díky za rady ...
//edit Don: Slouceni
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: -!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-
mám na skúšku X1950GT a vo win 7 x64 mi nejdú nainštalovať ovládače od AMD iba ccc ale driver nie prečo a ešte otázka na opačnej strane karty sú také dva malinké prepínače načo sú ? Stiahol som ovládač 9.3 ktorý túto kartu podporuje ale pri zadavaní win sa pre 7 moja karta neobjaví tak som musel dať tie z visty 64
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkus nejnovější Catalyst 9.6 s Patchem pro Win7.
Co se týče těch jumperů, na ně nešahat. Sám si nejsem jistý k čemu tam jsou, ale má to co dělat s napájením.
Co se týče těch jumperů, na ně nešahat. Sám si nejsem jistý k čemu tam jsou, ale má to co dělat s napájením.
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dík skúsim ešte otázka môže mať táto karta problémy s nedostatkom šťavy mám totiž asi 4-5 ročný fortron 350W 18A 12V vetva 20+4 pin iba a dosť som mal problém vôbec spustiť systém, môže byť to že doska nedokázala dodať dosť šťavy? mám zapojený ten 6 pin cez redukciu samozrejme ale musel som do dosky zapojiť aj prídavné napájanie cez molex čo tam bolo keď sa zapája CF. Ale spotrebu mi merač ukazuje keď sa spustí max. cca 200W a vo wine sa to ustáli na tých 109W je asi tým zdrojom už nie? zatial som systém s touto kartou nezaťažil tak uvidím čo to spraví keď ho zaťažím cez occpt 3.1
edit: tak som skúsil aj ten 9.6 a bez úspešne nejde to nainštalovať
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
- Milan.Ringo
- Nováček

-
Mám tam Athlon 64 X2 Dual 4800+, 2,51GHz, DDR2 - 3 Gb RAM,
Jinak děkuju všem za vzkazy.
Jinak děkuju všem za vzkazy.
- MastahBlastah
- Začátečník

-
Mám Sapphire Radeon X1950Pro a po zformátování disku mám problém s WoW:
před formátem jsem neměl sebemenší problém, ovladačů jsem vyzkoušel hodně, nejnovější 9.3, potom starý z cd 6.9, 8.3 a nějaký další, ale všude to bylo pořád stejný
Kód: Vybrat vše
http://img7.imageshack.us/i/wowscrnshot061509150809.jpg/ - Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Mám Gigabyte Radeon X1950Pro a mám problém ohledně velmi známého VPU Recover
Karta vždy měla ve hrách artefakty, s tím bych se smířil, ale v poslední době je jich o něco víc a navíc začala být v 3D nestabilní
Po třeba 1 - 3 min hraní Live for Speed to najednou zamrzne, monitor ztratí signál jako při restartu, ale zvuk jede dál (prostě klasický projev restartu grafiky VPU Recover). Po pár sekundách se znovu obraz objeví a můžu hrát dál, ale po pár sekundách je to to samé. Když hru vypnu, na ploše je hláška o VPU recover a Send, nebo Don´t send (všichni asi znáte
). Jo a někdy se PC restartuje rovnou
Grafika nemá bohužel teplotní čidlo, ale ty artefakty bych přisoudil teplotě, ale jestli to může způsobovat i nestabilitu a hlášky VPU recover, to nevím. Jo a grafika je to už druhá, první kvůli tomu samému už na reklamaci byla a oni to vyřešili výměnou. Zezačátku, (to bylo v zimě) byly sice artefakty, ale to se dá přežít. Ale v posledním měsíci se to bohužel začalo projevovat i u téhle a došlo to až sem. Jinak grafika má už od výrobce chladič Zellman na jádru a docela mě zaráží, že i když je karta v zátěži a docela teplá, chladič je celkem studený. Zkoušel jsem to i přepastovat, sice nějakou šunkou od Cooler Master, ale vůbec to nepomohlo. Přijde mi, jako kdyby chladič vůbec neseděl na jádru, ale když ho sundám, je tam jenom tenká vrstva pasty a je obtisklá i na tom chladiči, tak nevím
Asi koupim accelero a bude
Jinak zdroj je Redstar 500W, deska Asus M2N-E SLI, Amd X2 5600+ Myslím si , že s největší pravděpodobností to bude teplotami, ale nejdříve sem to sem radši napsal
Ještě link na grafiku: http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2395
Snad je z toho, co jsem napsal alespoň trochu srozumitelné
Mám Gigabyte Radeon X1950Pro a mám problém ohledně velmi známého VPU Recover
Ještě link na grafiku: http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2395
Snad je z toho, co jsem napsal alespoň trochu srozumitelné
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Sov2T
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mám ten samý problém. Ve windows7 se mi pc cca po půlhodině sekne a restartuje (blue screen) PC. V xpckach jsem mel ten samy problem a pomohlo snizeni agp rychlosti z 8x na 4x. Bohuzel v win7 nemam ovladac, kde bych to mohl nastavit. Mam pocit ze ATI/AMD ovladac pro x1950 a win7 jeste neudelala (win7 64bit). Někde jsem mám pocti četl (možná to bylo zde na PCT), že ATI/AMD by měla vydávat ovladače pro strarší karty jednou za čtvrt roku, což v případě verze 9.6 neudělali)Maňo píše:
CPU: Ryzen 3700X MB: MSI MEG X570 ACE GPU: Sapphire Radeon VII RAM: G.Skill - Trident Z 32 GB (2 x 16 GB) @ 3600 14-15-15-15 NVMe Corsair MP600 PCIe 4.0 1TB HDD 2x Seagate ST31000528AS 3TB RAID1; ST10000NV0004 10TB Audio: OnBoard Cooling: Corsair H115i PRO PSU: Corsair RM850x Case: CM 690 II Advanced
- Comby
- Začátečník

-
Ovládač pre 1950Pro si Win7 stiahnu z Windows Update. Z 9.6 mi šiel nainštalovať iba samotný Catalyst Control Center. A fungovalo mi to spolu a aj samotný ovládač úplne bez problémov.
- M@jk
- Nováček

-
to michael- mam s ni ten sami problem, kdyz hraju treba pul hodiny cod2 na max tak se zasekne a hodim mi to na plochu chybu, kdyz pokracuju dal ve hre tak po par minutach mi to hodi znovu tu chybu a vetsinou na potreti to zamrzne a musim dat restart, dela to tak u kazdy narocnejsi hry ...
urcite je to prehrivanim karty, tady ta karta mela hodne spatnych kusu, ktery byly dany do prodeje, hold mame ty smejdy
problem momentalne resim, pac uz si chci konecne neco taky zahrat tim ze se chystam koupit novou GK ( ati 4730 )
urcite je to prehrivanim karty, tady ta karta mela hodne spatnych kusu, ktery byly dany do prodeje, hold mame ty smejdy
problem momentalne resim, pac uz si chci konecne neco taky zahrat tim ze se chystam koupit novou GK ( ati 4730 )