Edit: Už vím, co mi na tom vadí - připomíná mi to Federmannovské zesilovače, aneb doporučuji můj půlkilowattový QQF provozovat na 10% maximálního výkonu
Vybíráme kvalitní stereo - 40 tis.
Moderátor: CageJ
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybíráme kvalitní stereo - 40 tis.
No já jen pořád nevidím tu výhodu Yamahy - jak je psáno výše, výkonnější tranzistory se dávají do zesilovačů běžně. Stejně tak (vysokokapacitní) filtrační kondenzátory. To, že Yamaha uvádí nějaký dynamický výkon zdaleka neznamená, že ostatní zesilovače by nebyly schopné dodat podobný dynamický, ale přitom ještě znatelně vyšší stálý výkon. Když si chci koupit 100W/4Ohm zesilovač, tak očekávám, že těch 100W je schopný dodat trvale bez poškození do všech kanálů s tím, že samozřejmě koncové tranzistory a filtrace jsou dimenzovány na výkonové peaky (viz např. modul Aldax SPV100 - má v sobě pár devadesátiwattových BD912 a pár rovněž 90W BD911 a je klasifikován jako 100W/4Ohm modul, a nízkou kapacitou filtrace to taky nebude - 20mF na modul bohatě stačí). Pokud ten zesilovač není schopný dodat 100W trvale, tak to pro mě prostě není 100W/4Ohm zesilovač.
Edit: Už vím, co mi na tom vadí - připomíná mi to Federmannovské zesilovače, aneb doporučuji můj půlkilowattový QQF provozovat na 10% maximálního výkonu
- crashPC
- Mírně pokročilý

Něco pravdy by na tom bylo, ale kdo to má platit. To ten zesilovač rovnou mohl postavit jako "desetiprocentní" s těma samejma součástkama... ale Féďa má na triku daleko větší zvěrstva.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- tnema
- Začátečník

Koupi jsem musel tehdá vodsunout, teď již nastal čas, hranice 40tis posunuta i k 60tis
HECO - Celan XT 701
a
HARMAN/KARDON AVR 360
Co vy na to - ceny hifibazar.cz
HECO - Celan XT 701
a
HARMAN/KARDON AVR 360
Co vy na to - ceny hifibazar.cz
ntb alzabook/rtx3070
- Vivec
- Středně pokročilý

vykašli se na reciever, řešim něco podobnýho akorát s nižším rozpočtem, rozhodně vezmi klasický stereo zesilovač, imho dobrá koupě je toto: http://aukro.cz/akai-am-95-master-refer ... 03937.html
AKAI AM-95, své doby absolutní špička, má i optiku a kvalitní DAC, výkonu na rozdávání, k tomu bych ti doporučil tohle: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... lkan-mk-v/
mít na ně peníze tak už je mám doma...
AKAI AM-95, své doby absolutní špička, má i optiku a kvalitní DAC, výkonu na rozdávání, k tomu bych ti doporučil tohle: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... lkan-mk-v/
mít na ně peníze tak už je mám doma...
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš peníze, tak pro ty Vulkány utíkej, lepší koupě široko daleko neni.
- tnema
- Začátečník