Tak mam doma tohoto krasavce od PowerColoru, pripravuji na pristi tyden recenzi a tady jsou prvni zkusenosti s kartou:
Jadro ma 640 shaderu stejne jako HD 4770 a HD 4830. Puvodne spekulovanych 560 se nekona. Jadro bez na slusne frekvenci 700 MHz, pameti GDDR5 pak na 3,6 GHz, nikoliv 3,6 GHz, jak se uvadelo (konkurencni Sapphire ma pry ale mit 3,6 GHz).
Vykon je za cenu 2100 vcetne dane super. Karta mi vysla v rozlisenich 1280/1680 s AA i bez v prumeru o 6-7 % pomalejsi nez HD 4770, takze pomer cena/vykon je nejlepsi na trhu. Paradoxne je naskok teto karty vetsi nez u tolik obdivovane HD 4770 a pozornost pritom zas tak velkou nema. Ve srovnani se soucasnymi kartami je vykon +- stejny jako ma HD 4830 a 9800 GT.
Spotreba na urovni HD 4830, chladic prijatelny, v zatezi chladi okolo 70 °C.
Co se tyce pretaktovani, tak RivaTuner kartu samozrejme nepodporuje. Kod se mi vygooglit nepodarilo, ale po zkusenostech s HD 4770 jsem si zacal sam hrat sam a hledat magickou kombinaci. Tu jsem nakonec vytahl z reportu samotneho rivatuneru a magicke cislo je 994eh (pripiste na radek RV770 v souboru rivatuner.cfg).
Pretaktovani budu zkouset asi zitra. Pripominky a smysluplna diskuse k pripravovanemu clanku i karte je jako obvykle vitana