PC se nezapne... zdroj nebo deska?
- DaveMax
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
PC se nezapne... zdroj nebo deska?
Cau, potreboval bych poradit ohledne nefunkcniho PC, ktery jednoduse nejde zapnout po tom, co vypnu a zapnu zdroj nebo ho odpojim od elektriny. Lepe receno nejde zapnout IHNED. Vetsinou, kdyz sem PC prepojoval nekam jinam, tak neslo zapnout cca 5 min. Posledni dobou se mi zda, ze se ten interval prodluzoval a ted nejde zapnout vubec. Divne je, ze dioda na zakladni desce (zelena, deska ASUS) sviti. Nevim poradne, jestli je chyba ve zdroji nebo v zakladce. Se zdrojem jsem delal jedinou modifikaci a to vymenu vetraku, protoze puvodni zacal divne chrastit. Novy vetrak je zapojeny 3-pinem to zakladni desky, primo ve zdroji zustal nezapojeny 2-pin (tusim na regulaci otacek puvodniho fanu). Nevite, jak ten problem vyresit? 
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

Re: PC se nezapne... zdroj nebo deska?
Těžko říct. Máš možnost si od kámoše půjčit jiný zdroj? Byla by to ta nejjednodušší varianta.
Jinak to nemusí být ani deskou. Mě házel komp BSOD kvůli HDD a CD ROM, po vypnutí se zas zapínal, zkusilm jsem disky, zdroj, procesor, i desku a nakonec to byly paměti
Jinak to nemusí být ani deskou. Mě házel komp BSOD kvůli HDD a CD ROM, po vypnutí se zas zapínal, zkusilm jsem disky, zdroj, procesor, i desku a nakonec to byly paměti
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- DaveMax
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No muzu zkusit zdroj z druheho PC, ale je to tusim 350W eurocase, coz na sestavu Core2Duo 8400, dva SATA disky, GF9600GT asi stacit nebude :/ zkusim jeste hodit tento zdroj do toho slabsiho PC.
- DaveMax
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyzkousel zdroj na druhem PC a "bohuzel" bezi v pohode. Take jsem zkousel postupne odpojovat HDD a DVD-ROM, menit pameti mezi sebou, odpojit grafiku apod., ale furt nic. Myslite, ze to bude 100% deskou?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě než budeš něco dělat s deskou, vyzkoušej v tomhle počítači jiný zdroj.
Jedna moje příhoda:
Měl jsem dva počítače, oba vykazovaly problémy se zapínáním (nezaply se vůbec nebo jen občas). Vyměnil jsem mezi těma dvěma sestavama zdroje a od té doby už rok a půl fungují bez problémů.
Jedna moje příhoda:
Měl jsem dva počítače, oba vykazovaly problémy se zapínáním (nezaply se vůbec nebo jen občas). Vyměnil jsem mezi těma dvěma sestavama zdroje a od té doby už rok a půl fungují bez problémů.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Vocko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ahoj DaveMax mam stejnej problem co mas za zdroj? Taky mam desku od asusu... prisel jsi na neco?
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
- chvostoskok
- Nováček

-
ahoj. tento problém je řešen už i v paralelním fóru:
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... 038&page=3
problém se většinou týká systémů s deskami asus, zvláště těch osazených "stále" svítící PWR diodou, nicméně tyto desky jsou zřejmě v pořádku. Zdroj je na tom podobně, pouze je potřeba zapojit jinak jeho větve a pokud možno všechny.
Pomohlo Vám to_?
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... 038&page=3
problém se většinou týká systémů s deskami asus, zvláště těch osazených "stále" svítící PWR diodou, nicméně tyto desky jsou zřejmě v pořádku. Zdroj je na tom podobně, pouze je potřeba zapojit jinak jeho větve a pokud možno všechny.
Pomohlo Vám to_?