PC se nezapne... zdroj nebo deska?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
DaveMax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PC se nezapne... zdroj nebo deska?

Příspěvek od DaveMax »

Cau, potreboval bych poradit ohledne nefunkcniho PC, ktery jednoduse nejde zapnout po tom, co vypnu a zapnu zdroj nebo ho odpojim od elektriny. Lepe receno nejde zapnout IHNED. Vetsinou, kdyz sem PC prepojoval nekam jinam, tak neslo zapnout cca 5 min. Posledni dobou se mi zda, ze se ten interval prodluzoval a ted nejde zapnout vubec. Divne je, ze dioda na zakladni desce (zelena, deska ASUS) sviti. Nevim poradne, jestli je chyba ve zdroji nebo v zakladce. Se zdrojem jsem delal jedinou modifikaci a to vymenu vetraku, protoze puvodni zacal divne chrastit. Novy vetrak je zapojeny 3-pinem to zakladni desky, primo ve zdroji zustal nezapojeny 2-pin (tusim na regulaci otacek puvodniho fanu). Nevite, jak ten problem vyresit? :(
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: PC se nezapne... zdroj nebo deska?

Příspěvek od Karlos.s »

Těžko říct. Máš možnost si od kámoše půjčit jiný zdroj? Byla by to ta nejjednodušší varianta.

Jinak to nemusí být ani deskou. Mě házel komp BSOD kvůli HDD a CD ROM, po vypnutí se zas zapínal, zkusilm jsem disky, zdroj, procesor, i desku a nakonec to byly paměti :-)

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
DaveMax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveMax »

No muzu zkusit zdroj z druheho PC, ale je to tusim 350W eurocase, coz na sestavu Core2Duo 8400, dva SATA disky, GF9600GT asi stacit nebude :/ zkusim jeste hodit tento zdroj do toho slabsiho PC.
DaveMax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveMax »

Tak jsem vyzkousel zdroj na druhem PC a "bohuzel" bezi v pohode. Take jsem zkousel postupne odpojovat HDD a DVD-ROM, menit pameti mezi sebou, odpojit grafiku apod., ale furt nic. Myslite, ze to bude 100% deskou?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ještě než budeš něco dělat s deskou, vyzkoušej v tomhle počítači jiný zdroj.

Jedna moje příhoda:
Měl jsem dva počítače, oba vykazovaly problémy se zapínáním (nezaply se vůbec nebo jen občas). Vyměnil jsem mezi těma dvěma sestavama zdroje a od té doby už rok a půl fungují bez problémů.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

ahoj DaveMax mam stejnej problem co mas za zdroj? Taky mam desku od asusu... prisel jsi na neco?
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
chvostoskok
Nováček
Nováček

Příspěvek od chvostoskok »

ahoj. tento problém je řešen už i v paralelním fóru:

http://www.svethardware.cz/forum/showth ... 038&page=3

problém se většinou týká systémů s deskami asus, zvláště těch osazených "stále" svítící PWR diodou, nicméně tyto desky jsou zřejmě v pořádku. Zdroj je na tom podobně, pouze je potřeba zapojit jinak jeho větve a pokud možno všechny.
Pomohlo Vám to_? :nervous:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“