PC NEZAPNE LCD MONITOR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
jo_lobo
Nováček
Nováček

PC NEZAPNE LCD MONITOR

Příspěvek od jo_lobo »

Ahoj všem,

když zapínám počítač, nenaběhne mi LCD monitor. Pořád svítí oranžová kontrolka. Když ho zapnu ručně, modře blikne, zapne se, ale vzápětí opět vyhodí hlášku power digital saving mode a hodí se do spořícího režimu. Nepomáhá restart, vypnutí ze zásuvky, nevím...

Monitor zcela určitě funguje, napojil jsem na něj notebook - žádný problém. Ještě bych rád dodal, že počítač mám cca dva roky a monitor mi do včerejška normálně fungoval a startoval.

Vůbec nevím co s tím. Pokud máte někdo nějaký nápad, budu rád.

Díky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: PC NEZAPNE LCD MONITOR

Příspěvek od zombux »

to PC se zdá že funguje? bliká harddisk a jde zapnout/vypnout numlock? jestli ti nezdechla grafická karta...
ignorelist: kremrole a dezoláti
jo_lobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo_lobo »

PC normálně funguje, hrabe hadr, numlock funguje, vše běží jak má - jen ne monitor!
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

No tak problem bude v graficke karte, evidentne ti nejde do monitoru signal. Pokud na notebooku funguje a na stolnim ne, tak je monitor samozrejme v poradku. Napadlo me pripojujes notebook i stolni grafiku pres stejny vstup?
Ja soudim, ze to bude grafickou kartou.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nemá ta grafika náhodou dva výstupy? jestli to neposílá signál do špatného výstupu. většinou si to ovladače nějak pořeší ale možná ne vždycky
ignorelist: kremrole a dezoláti
jo_lobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo_lobo »

Grafika dva výstupy má, ale zkoušel jsem to vrazit i do druhýho a výsledek stejný. A teď se mi stala ještě zajímavá věc. Jednou se mi monitor nastartoval! Vše běželo jak mělo, já rád, že je problém vyřešen. Tak dám restart, abych vyzkoušel funkčnost a jsem zase v pytli. Monitor nestartuje. Od té doby už ani jednou. Už mě to nebaví, protože musim PC prostě natvrdo vypnout a to dělám fakt nerad. Hrůza!
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ze by se rozloucila grafika do kremikoveho nebe??
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vypadá to na grafickou kartu, ale může to být i základní deskou, která má problém s PCIe.
Prohlédni grafárnu i desku, jestli neuvidíš nějaké zrejmě chyby (ohoření, nafouknutí).
Ideální by bylo vyzkoušet grafiku v jiném počítači.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Deska by se podle me ozvala. Me vzdycky na 99% "kricela".
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

LiveBomb píše:vzdycky na 99%.
Mě teda vždycky "křiela" jen jednou a to už jsem pár vadných desek měl.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
jo_lobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo_lobo »

Světe div se, najednou mi monitor zase funguje. Nevím, čím to bylo. Tower jsem rozebral, desku i grafiku prohlédl, nic nenašel, tak jsem to dal zase dohromady a jede to. Fakt nechápu! Nicméně díky všem za rady!!!
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

KONTAAAKT :-)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Zdenek2
Nováček
Nováček

LCD MONITOR ZAPNE po véélmi dlouhé době

Příspěvek od Zdenek2 »

Ahoj všichni.
Nejsem počítačový odborník. Jsem jen uživatel.
Může mi prosím někdo poradit.
Používám 2 monitory. Hlavní je napájený z DVI, druhý mám napájený přes redukci z DVI na VGA.
Hlavní monitor funguje normálně.
Druhý monitor je zapnutý, ale rozsvítí se někdy i po půl hodině nebo i delší době

Odzkoušel jsem i výstup z video karty a ten je v pořádku. (prohodil jsem kabely mezi monitory)
Jde o monitor SAMSUNG SyncMaster 940NW
Děkuji za radu.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“