PC NEZAPNE LCD MONITOR
Moderátor: maXXmilian
- jo_lobo
- Nováček

-
PC NEZAPNE LCD MONITOR
Ahoj všem,
když zapínám počítač, nenaběhne mi LCD monitor. Pořád svítí oranžová kontrolka. Když ho zapnu ručně, modře blikne, zapne se, ale vzápětí opět vyhodí hlášku power digital saving mode a hodí se do spořícího režimu. Nepomáhá restart, vypnutí ze zásuvky, nevím...
Monitor zcela určitě funguje, napojil jsem na něj notebook - žádný problém. Ještě bych rád dodal, že počítač mám cca dva roky a monitor mi do včerejška normálně fungoval a startoval.
Vůbec nevím co s tím. Pokud máte někdo nějaký nápad, budu rád.
Díky.
když zapínám počítač, nenaběhne mi LCD monitor. Pořád svítí oranžová kontrolka. Když ho zapnu ručně, modře blikne, zapne se, ale vzápětí opět vyhodí hlášku power digital saving mode a hodí se do spořícího režimu. Nepomáhá restart, vypnutí ze zásuvky, nevím...
Monitor zcela určitě funguje, napojil jsem na něj notebook - žádný problém. Ještě bych rád dodal, že počítač mám cca dva roky a monitor mi do včerejška normálně fungoval a startoval.
Vůbec nevím co s tím. Pokud máte někdo nějaký nápad, budu rád.
Díky.
- zombux
- Odborník PCT

Re: PC NEZAPNE LCD MONITOR
to PC se zdá že funguje? bliká harddisk a jde zapnout/vypnout numlock? jestli ti nezdechla grafická karta...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jo_lobo
- Nováček

-
PC normálně funguje, hrabe hadr, numlock funguje, vše běží jak má - jen ne monitor!
- maXXmilian
- Moderátor

No tak problem bude v graficke karte, evidentne ti nejde do monitoru signal. Pokud na notebooku funguje a na stolnim ne, tak je monitor samozrejme v poradku. Napadlo me pripojujes notebook i stolni grafiku pres stejny vstup?
Ja soudim, ze to bude grafickou kartou.
Ja soudim, ze to bude grafickou kartou.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- zombux
- Odborník PCT

nemá ta grafika náhodou dva výstupy? jestli to neposílá signál do špatného výstupu. většinou si to ovladače nějak pořeší ale možná ne vždycky
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jo_lobo
- Nováček

-
Grafika dva výstupy má, ale zkoušel jsem to vrazit i do druhýho a výsledek stejný. A teď se mi stala ještě zajímavá věc. Jednou se mi monitor nastartoval! Vše běželo jak mělo, já rád, že je problém vyřešen. Tak dám restart, abych vyzkoušel funkčnost a jsem zase v pytli. Monitor nestartuje. Od té doby už ani jednou. Už mě to nebaví, protože musim PC prostě natvrdo vypnout a to dělám fakt nerad. Hrůza!
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ze by se rozloucila grafika do kremikoveho nebe??
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to na grafickou kartu, ale může to být i základní deskou, která má problém s PCIe.
Prohlédni grafárnu i desku, jestli neuvidíš nějaké zrejmě chyby (ohoření, nafouknutí).
Ideální by bylo vyzkoušet grafiku v jiném počítači.
Prohlédni grafárnu i desku, jestli neuvidíš nějaké zrejmě chyby (ohoření, nafouknutí).
Ideální by bylo vyzkoušet grafiku v jiném počítači.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Deska by se podle me ozvala. Me vzdycky na 99% "kricela".
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě teda vždycky "křiela" jen jednou a to už jsem pár vadných desek měl.LiveBomb píše:vzdycky na 99%.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- jo_lobo
- Nováček

-
Světe div se, najednou mi monitor zase funguje. Nevím, čím to bylo. Tower jsem rozebral, desku i grafiku prohlédl, nic nenašel, tak jsem to dal zase dohromady a jede to. Fakt nechápu! Nicméně díky všem za rady!!!
- maXXmilian
- Moderátor

KONTAAAKT 
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Zdenek2
- Nováček

-
LCD MONITOR ZAPNE po véélmi dlouhé době
Ahoj všichni.
Nejsem počítačový odborník. Jsem jen uživatel.
Může mi prosím někdo poradit.
Používám 2 monitory. Hlavní je napájený z DVI, druhý mám napájený přes redukci z DVI na VGA.
Hlavní monitor funguje normálně.
Druhý monitor je zapnutý, ale rozsvítí se někdy i po půl hodině nebo i delší době
Odzkoušel jsem i výstup z video karty a ten je v pořádku. (prohodil jsem kabely mezi monitory)
Jde o monitor SAMSUNG SyncMaster 940NW
Děkuji za radu.
Nejsem počítačový odborník. Jsem jen uživatel.
Může mi prosím někdo poradit.
Používám 2 monitory. Hlavní je napájený z DVI, druhý mám napájený přes redukci z DVI na VGA.
Hlavní monitor funguje normálně.
Druhý monitor je zapnutý, ale rozsvítí se někdy i po půl hodině nebo i delší době
Odzkoušel jsem i výstup z video karty a ten je v pořádku. (prohodil jsem kabely mezi monitory)
Jde o monitor SAMSUNG SyncMaster 940NW
Děkuji za radu.