mám záludný problém s integrovanou zvukovkou na desce ASUS M2N-VM HDMI - nForce630a. Asi před dvěmi měsíci se mi ještě za XP SP3 stávalo to, že mi samovolně vypadával zvuk, prostě to jelo, jelo a najednou vypadlo, jakoby se zasekly ovladače zvukovky, ovladač Realtek mi ukazoval, že nemám zapojenej jack u sluchátek, ale já ho zapojenej měl, prostě se to seklo a nereagovalo. Jenže kdyby nešel jenom zvuk, tak bych si třeba pustil hudbu, ale neslyšel bych jí, ale nešla mi pustit ani hudba, ani filmy a dokonce ani nějaké hry, prostě tam byla nějaká kolize a spousta aplikací z toho nechtěla naběhnout. Přeinstaloval jsem tedy systém, avšak i po všech nainstalovaných ovladačích to stále nešlo, když to vypadlo, tak se to někdy třeba za 5 minut zase nehodilo a jelo to dál, ale někdy se to už nenahodilo a když jsem PC restartoval, tak se ten ovladač vůbec nenačetl. Ale přišel jsem na to, že když PC nechám třeba hodinu nebo rovnou celou noc vypnutý, tak to po zapnutí zase jede, dokud se to znova nesekne. Pak jsem kvůli jiným problémům nainstaloval Visty Ultimate SP1 a s těma to vypadalo, že to jede, ale teď se mi ten problém znova objevil. Úplně to stejné, jako u XP, je tam nějaká kolize, že to někdy jde a někdy ne a že se to po delším vypnutí zase nahodí a já nevím co s tím. Když jsem u XP zkoušel přeinstalovat ovladače zvukovky, tak se mi rozhodil celej comp (kvůli tomu jsem nahodil Visty, protože opětovná reinstalace XP nepomáhala), proto bych teď ty ovldače zvukovky znovu nerad reinstalovával. Napadlo mne, koupit nějakou levnou zvukovku, že by to podle mne přes ní jelo v pohodě, na zvuku si nepotrpím, takže bych vzal buď tuto a nebo tuto. Nevíte, co by se mi vyplatilo spíše koupit (pokud by se nenašlo řešení na ten problém)? Jinak reklamace desky není možná, je to dost komplikovaný ("nachytal" jsem se, alespoň mám ponaučení pro příště...)
Má sestava:
MB: ASUS M2N-VM HDMI - nForce 630a
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3GHz
GPU: ATI Sapphire HD3650 512MB DDR2
RAM: Kingston 4x1024MB DDR2 800MHz
HDD: Samsung HD321KJ - 320GB
Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W
Budu opravdu vděčný za každou radu, nevím si s tím rady