PC repro na moto, problém se střídavým proudem

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
czBullit
Nováček
Nováček

PC repro na moto, problém se střídavým proudem

Příspěvek od czBullit »

Nazdar, delší dobu uvažuju o instalaci reprobeden na moto, tento týden jsem ze skříně vytáhnul staré repraky k PC co ještě docela slušně hrajou, tak jsem přemýšlel jak to zapojit na moto. Chtěl bych to zapojit přímo na baterii, jenže celý ten systém potřebuje 12V střídavého proudu při 0.8A a baterie dává pouze stejnosměrný. Takže jak bych to měl vykutit? Chci vědět jestli to vůbec půjde zrealizovat. :)
MSI Z590-A PRO | Intel Core i5-11600K + Scythe Mugen Max | Kingston HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz CL16 | MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 2X OC | Crucial P5 Plus M.2 2280 1TB | Kingston M.2 2280 NV1 2TB | SEASONIC M12II-620 EVO | Phanteks Eclipse P400S TG + 3x Arctic F12 Silent | 2x AOC Q24G2A
Lenovo ThinkPad S440
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PC repro na moto, problém se střídavým proudem

Příspěvek od arxeiss »

A nemají náhodou ty bedny trafo na stejnosměrný? Mají na 100% tak stačí zapojit, nevím možná by se hodil nějaký usměrňovač, jestli je to jak auto které při vysokých otáčkách dá až 15V
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Prostě vyřaď usměrňovací "blok" v repro, budou tam 4 diody a vyhlazovací kondík. Pokud napájecí zdroj dodává stejnosměrný proud nemusíš nic řešit.

arxeiss píše:A nemají náhodou ty bedny trafo na stejnosměrný? Mají na 100% tak stačí
zapojit, nevím možná by se hodil nějaký usměrňovač, jestli je to jak
auto které při vysokých otáčkách dá až 15V
Už jsem viděl pár zařízení kde byl externí zdroj bez usměrňovače(jen trafo).
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

já bych tam ty diody a kondík naopak nechal. Má to dvě zásadní výhody.
Ať to zapojíš tak, nebo naopak, vždy to bude hrát.
Kondík za grecem vyhladí špičky v síti nezávisle na zbytku sítě.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Fox_25 píše:Už jsem viděl pár zařízení kde byl externí zdroj bez usměrňovače(jen trafo).
viz moje domaci kino Creative....tusim 13,8V AC 6A

spis bych tam jeste prasknul stabilizator, civka bude delat uze pekny spicky....to polovodice rady :twisted:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“