PC repro na moto, problém se střídavým proudem
- czBullit
- Nováček
-
PC repro na moto, problém se střídavým proudem
Nazdar, delší dobu uvažuju o instalaci reprobeden na moto, tento týden jsem ze skříně vytáhnul staré repraky k PC co ještě docela slušně hrajou, tak jsem přemýšlel jak to zapojit na moto. Chtěl bych to zapojit přímo na baterii, jenže celý ten systém potřebuje 12V střídavého proudu při 0.8A a baterie dává pouze stejnosměrný. Takže jak bych to měl vykutit? Chci vědět jestli to vůbec půjde zrealizovat.
MSI Z590-A PRO | Intel Core i5-11600K + Scythe Mugen Max | Kingston HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz CL16 | MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 2X OC | Crucial P5 Plus M.2 2280 1TB | Kingston M.2 2280 NV1 2TB | SEASONIC M12II-620 EVO | Phanteks Eclipse P400S TG + 3x Arctic F12 Silent | 2x AOC Q24G2A
Lenovo ThinkPad S440
Lenovo ThinkPad S440
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: PC repro na moto, problém se střídavým proudem
A nemají náhodou ty bedny trafo na stejnosměrný? Mají na 100% tak stačí zapojit, nevím možná by se hodil nějaký usměrňovač, jestli je to jak auto které při vysokých otáčkách dá až 15V
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Fox_25
- Začátečník
-
Prostě vyřaď usměrňovací "blok" v repro, budou tam 4 diody a vyhlazovací kondík. Pokud napájecí zdroj dodává stejnosměrný proud nemusíš nic řešit.
Už jsem viděl pár zařízení kde byl externí zdroj bez usměrňovače(jen trafo).arxeiss píše:A nemají náhodou ty bedny trafo na stejnosměrný? Mají na 100% tak stačí
zapojit, nevím možná by se hodil nějaký usměrňovač, jestli je to jak
auto které při vysokých otáčkách dá až 15V
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
já bych tam ty diody a kondík naopak nechal. Má to dvě zásadní výhody.
Ať to zapojíš tak, nebo naopak, vždy to bude hrát.
Kondík za grecem vyhladí špičky v síti nezávisle na zbytku sítě.
Ať to zapojíš tak, nebo naopak, vždy to bude hrát.
Kondík za grecem vyhladí špičky v síti nezávisle na zbytku sítě.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- srna
- Středně pokročilý
viz moje domaci kino Creative....tusim 13,8V AC 6AFox_25 píše:Už jsem viděl pár zařízení kde byl externí zdroj bez usměrňovače(jen trafo).
spis bych tam jeste prasknul stabilizator, civka bude delat uze pekny spicky....to polovodice rady