Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Příspěvek od Shit »

OndraSter píše:....
Máš tam všechny aktualizace? Je veřejným tajemstvím, že Visty mají tu a tam "problémy" se sítěmi. :|
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

No nechal jsem je postahovat, ale pak namísto vypnout jsem PC jen uspal, takže se nainstalují až si na to vzpomenu.

Zatím díky..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Jak je to s využitím 4 GB RAM po Vista 32 bit SP1? Někde jsem četl, že už umí využít více než 3,2 GB, jinde zase, že jen "napůl", tak se raději ptám, víte o tom něco? Nebo je lepší tam vrazit 64 bit systém? Dík
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lojza píše:Jak je to s využitím 4 GB RAM po Vista 32 bit SP1? Někde jsem četl, že už umí využít více než 3,2 GB, jinde zase, že jen "napůl", tak se raději ptám, víte o tom něco? Nebo je lepší tam vrazit 64 bit systém? Dík
SP1 přináší jen jednu inovaci. pokud je v systému víc RAM než 32bit dokáže využít, tak to číslo zobrazí - tj třeba "v systému je 4GB RAM". je to jen informativní hodnota, ve skutečnosti samozřejmě nemůže dojít ke změně fungování 32bit systému. je to vlastně jen pro lamy, které si koupily 4GB paměti a divily se že není vidět celá.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Aha, říkal jsem si, že fyzicky to jít asi nemůže, dík za info.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tak po téměř roce užívání Vist x64, investoval jsem do Ultimate verze, musím říci, že lepší systém jsem pod rukama neměl. Stabilní (ani jednou nespadl - nepočítám při přetaktovávání), rychlý, kam se hrabe na XP (32bit, 64bit jsem neměl moc pod rukama). Po roce nepociťuji žádné zpomalení, XP mi vydržely 3 - 4 měsíce, Visty drží pořád (XP už v té době byly nestabilní a pomalé - k systému se chovám jako k psovi, co by mi sežral Nehalem).

Pořád si nemůžu vynachválit ten systém. Ano, není bezchybný, ale daleko mi vyhovuje víc než staré XP. Nechápu většinu argumentů, kdy se snaží Visty rozjet na 1GB RAM a 1.5GHz P IV a nadávají, jak jsou pomalé :roll: nebo jak žerou po startu půlku paměti :roll: .

Oproti XP mi přijde daleko lepší podpora vícejádrového PC a lepší správa paměti (swap se rozjede až když opravdu má).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

to OndraSter pod to se muzu podepsat, mam je na stolnim PC tez jen v edici x64 Business
zatim zadny pad pro uzivani PC rodinou je to v pohode, rychlost systemu neni urcite pomalejsi nez s predeslymi XP
NB:Acer Aspire V3 571G
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

NoTHX píše:není to až tak jednoduché, možnosti jsou aspoň tři
1) na každém startu Vist zmáčknout F8 a zvolit "zákaz vynucení podpisu ovladače"
2) program co zařídí že se "mačkání F8" na startu děje automaticky (viz google)
3) ty ovladače si podepsat sám (viz google)
Zdravím po roce, chci se jen optat jaký ideální prográmek se hodí na automatické spouštění v řežimu "Zakázat vynucení ovladaču" či tak nějak. Něco tu mám, ale za boha to nemůžu najít, ani si vzpomenout...holt hlava má jiné starosti :cry: Děkuji
P.S. Vista Boot Pro?
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“