Foťák na makro do 7-8K

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Foťák na makro do 7-8K

Příspěvek od Still.Lord »

kamarádka mně poprosila jestli bych jí nějaký nevybral... Jestli je to vůbec možné v této cenové relaci. Její přání:

"Aby to fotilo i kvalitní makro, šperky a tak, když potřebuju vyfotit, vůbec dobrý rozlišení i při záznamu, ne moc těžký ovládání, aby byl lehkej, malej, nějakej pěknej, nějakou designovku, něco hezkýho a šikovnýho do kabelky .. 7 - 8K"
Díky :)
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Foťák na makro do 7-8K

Příspěvek od reifik »

Mám přes rok Canon S5 IS,předtím jsem měl S3 IS a obojí mají velice slušné výsledky v makru i Supermakru.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To asi nebude moc do kabelky :D
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Makro, ehm... tyhle pozadavky nejdou moc k sobe... Kdyz si vezmes treba desingovku Mju: od Olympuse, tak co se tyce vzhledu, urcite obstoji.. Jenze na druhou stranu, makro vyfoti u vsech kompaktu vesmes stejne.. U honby za rozlisenim taky urcite obstoji, ale nekdo kdo je trosku znalejsi pochopi, ze 12milionu pixelu na senzoru velikosti spendlikovy hlavicky (nadsazka) je lehce o kompromisu a sumet bude urcite..

Co se tyce te S5 IS, tak je to urcite lehce jina kategorie, ale hodne se to projevi na vystupu. A urcite to neni zadnej osklivak (trpytky se na to daji nalepit urcite :) )
Wannabe dickface... :]
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Olympus Pen E-P1
Panasonic Lumix GF1
+ makro objektiv, splňují vše až na cenu :P

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/
http://www.dpreview.com/previews/PanasonicGF1/

Pochybuji že najdeš designovku s lehkým ovládáním a zároveň kvalitním výstupem a super makrem, skoro bych řekl že si to navzájem odporuje :)
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já věděl že je to nemožné, ale kaamrádka mi to takhle doslova popsala :lol: Tak jsem jen tlumočil
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Velmi dobré makra se mi dělala s Fuji Finepix, jeden jsem měl. Kouknul bych na Fuji FinePix S2000HD, nebo možná i Fuji FinePix S1500.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

reifik píše:Mám přes rok Canon S5 IS,předtím jsem měl S3 IS a obojí mají velice slušné výsledky v makru i Supermakru.
Co je to Supermakro? Má alespoň zvětšení větší než 1:1?

Jinak tady je nějaké makro ode mě. Je tam nějaké zvířátko v mechu

http://profile.imageshack.us/user/Fox_25

Jinak to co chce tvá kamarádka je podle mého tak trochu scifi. Kvalitu jí poskytne jedině DSLR(ne paskvil s EVF hledáčkem) ale to jsme jinde s cenou.

PS>DSLR s pořádným objektivem vypadá líp než kompakt do kabelky.
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

co nikon l100, podle recenzi je to jeho nejsilnejsi stranka a stoji lehce pres 5

e: aha tak to se ji asi libit nebude, ale me se libi :)
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“