Foťák na makro do 7-8K

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Foťák na makro do 7-8K

Příspěvek od Still.Lord »

kamarádka mně poprosila jestli bych jí nějaký nevybral... Jestli je to vůbec možné v této cenové relaci. Její přání:

"Aby to fotilo i kvalitní makro, šperky a tak, když potřebuju vyfotit, vůbec dobrý rozlišení i při záznamu, ne moc těžký ovládání, aby byl lehkej, malej, nějakej pěknej, nějakou designovku, něco hezkýho a šikovnýho do kabelky .. 7 - 8K"
Díky :)
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Foťák na makro do 7-8K

Příspěvek od reifik »

Mám přes rok Canon S5 IS,předtím jsem měl S3 IS a obojí mají velice slušné výsledky v makru i Supermakru.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To asi nebude moc do kabelky :D
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Makro, ehm... tyhle pozadavky nejdou moc k sobe... Kdyz si vezmes treba desingovku Mju: od Olympuse, tak co se tyce vzhledu, urcite obstoji.. Jenze na druhou stranu, makro vyfoti u vsech kompaktu vesmes stejne.. U honby za rozlisenim taky urcite obstoji, ale nekdo kdo je trosku znalejsi pochopi, ze 12milionu pixelu na senzoru velikosti spendlikovy hlavicky (nadsazka) je lehce o kompromisu a sumet bude urcite..

Co se tyce te S5 IS, tak je to urcite lehce jina kategorie, ale hodne se to projevi na vystupu. A urcite to neni zadnej osklivak (trpytky se na to daji nalepit urcite :) )
Wannabe dickface... :]
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Olympus Pen E-P1
Panasonic Lumix GF1
+ makro objektiv, splňují vše až na cenu :P

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/
http://www.dpreview.com/previews/PanasonicGF1/

Pochybuji že najdeš designovku s lehkým ovládáním a zároveň kvalitním výstupem a super makrem, skoro bych řekl že si to navzájem odporuje :)
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já věděl že je to nemožné, ale kaamrádka mi to takhle doslova popsala :lol: Tak jsem jen tlumočil
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Velmi dobré makra se mi dělala s Fuji Finepix, jeden jsem měl. Kouknul bych na Fuji FinePix S2000HD, nebo možná i Fuji FinePix S1500.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

reifik píše:Mám přes rok Canon S5 IS,předtím jsem měl S3 IS a obojí mají velice slušné výsledky v makru i Supermakru.
Co je to Supermakro? Má alespoň zvětšení větší než 1:1?

Jinak tady je nějaké makro ode mě. Je tam nějaké zvířátko v mechu

http://profile.imageshack.us/user/Fox_25

Jinak to co chce tvá kamarádka je podle mého tak trochu scifi. Kvalitu jí poskytne jedině DSLR(ne paskvil s EVF hledáčkem) ale to jsme jinde s cenou.

PS>DSLR s pořádným objektivem vypadá líp než kompakt do kabelky.
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

co nikon l100, podle recenzi je to jeho nejsilnejsi stranka a stoji lehce pres 5

e: aha tak to se ji asi libit nebude, ale me se libi :)
9900k, 3070ti, wqhd@144 & 4k@60 OLED
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“