Zdravím a prosím o radu.
Vím, že o PIO módu je tady spousta příspěvků ale i přesto že jsem, přísahám, nejdřív zkusil hledat, tak nikdo neměl stejný problém.
Takže jde o to, že dnes během dne se HDD sám přehodil na PIO mód a to pravděpodobně v době mezi 10 a 15 hodinou, kdy na něm nikdo nebyl

. Problém s PIO módem už jsem jednou řešil a pomohlo mi právě toto fórum - odebral jsem primární IDE řadič, restart a vše bylo v pohodě. Jenže teď se nic nemění a PIO mód trvá. V biosu mám samozřejmě nastaveno u DMA, Auto (nebo něco podobného) a ve správci zařízení u řadičů režim "DMA je-li k dispozici". Ale v aktuálním režimu přenosu stále PIO. Podle okazu tady na fóru jsem, ještě zkusil odebrat všechny 3 radiče (primární, sekundární a nakonec i ten mateřský ale nic nepomohlo). Zkusil jsem i přes msconfig zakázat autospouštění všech položek ale taky nic. Obnovení systému taky prd. Divné je, teda alespoň mě, že zatímco PC v normálním režimu téměř nefunguje a v režimu nouze se s ním jakž takž dá pracovat, tak v režimu nouze s prací v síti, který používám v době psaní tohoto příspěvku se ve správci zařízení ukazuje u HDD aktuální režim UltraDMA 5 a u DVD-RW UltraDMA 2
Jo a ještě něco: V normálním nebo nouzovém režimu se u sekundárního řadiče sice taky zobrazí jako aktuální režim, režim PIO ale navíc v řádce nad tím je nastavený jako výchozí taky režim PIO, narozdíl od primáru kde je HDD a tam je nastaveno "UltraDMA je-li k dispozici"...
Takže napadá někoho něco?? Mám se obávat vadné MB??
Díky moc za všechny rady a tipy.
P.S.: Sestava je v podpisu
Dík.