24" monitor na vse?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Ravenek
Nováček
Nováček

24" monitor na vse?

Příspěvek od Ravenek »

Uz nejakou dobu uvazuji o koupi 24" monitoru...chtel bych ho pouzivat vlastne na "vse". Od nejake te prace ve Wordu/Excelu, pres sledovani filmu az po hrani. Chtel bych aby mel monitor slusne barvy (obcas se otevre i Photoshop) ovsem (coz je mozna nejvetsi problem) bych take chtel aby mel solidni odezvu a co nejmensi inputlag (naruzivy hrac CS 1.6).
Dalsi pozadavek je aby mel monitor pomer stran 16:10 a jako bonus jeden problem a to, ze ten monitor musim vyskove nacpat do prostoru ktery ma 480mm. Co se tyce barvy monitoru, preferoval bych cernou (popripade nejakou sedou/stribrnou)...proste aby monitor pusobil tak nejak "nenapadne a decentne".
Mel jsem dost velky zajem o Dell U2410. Ale tak nejak o nem zacinam pochybovat...kdyz uz mam utratit preci jen ne zrovna malou castku za monitor tak bych chtel neco spolehliveho a kvalitniho a ne si ty penize "vsadit do loterie" (a tenhle dell na me v teto revizi /A00/ tak trosku pusobi :( ).
Nejsem v oblasti monitoru zadny odbornik a proto bych se chtel poradit jestli by se nasel nejaky (napriklad tomuto dellu podobny) ktery by tyto moje pozadavky splnoval.

Do oka mi samozrejme jeste padl HP LP2475w. Ovsem ten me presvedcil asi tak jako ten Dell...ohlasy na me pusobi taky tak 50:50...
Kdyz uz jsem opravdu nevedel kudy kam tak jsem se poohledl i po TN (prave kvuli te odezve) kde mi oci padly na LENOVO L2440x popripade (ach ta cena) az na Eizo S2402W (ale dat takove penize za TN ...no nevim :-/ ).
nevite o nejake recenzi napriklad toho Eiza - nikde se mi ji neporadilo najit?
Take by me zajimalo jak je to v realu s tou casto zminovanou kvalitou monitoru Eizo...a jestli by za tu cenu ten S2402W pripadne stal - predpokladam ze barvy bude mit trosku lepsi nez "klasicky" TN a take bych cekal ze nejake piskani a podobne rusive vlivy se vyskytovat nebou?
Osobne jsem ale ani jeden z techto monitoru nevidel nazivo...takze udelat si predstavu je pro me pomerne obtizne...proto bych chtel radu od vas...
S cenou jsem ochoten jit az na uroven toho Eiza (dal uz ale opravdu ne:-/ ). Budu vdecny za kazdou radu ci postreh.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 24" monitor na vse?

Příspěvek od kotas »

24" bych koupil tenhle:

LG 24" W2453V-PF
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUPEK

V dané cenové relaci podle mě nejlepší 24" monitor 8) .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

S IPSek bych volil ten DELL U2410, HP LP2475w je defakto ten samý panel, ale elektroniku má lepší Dell (12bit, mírnější overdrive, gamemode s minimálním inputlagem, sRGB emulace).

Odezva? na oko jako u 2ms Samsunga 2253BW (nebo T220) s RTA mode 1
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Doporučil bych ti Dell 24" G2410 s LED podsvícením, odezva perfektní, barvy i úhly taky, kupodivu :) a spotřebou kolem 20-22W co jsem měřil.
http://www.extrahardware.cz/dell-g2410- ... podsviceni
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nevím kolik chtěl uživatel vrazit do moňasu, tak jsem střelil něco z levných modelů 8-) .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Ravenek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ravenek »

Hups...tak to se omlouvam...nejak jsem tam zapomnel dopsat ze horni hranice je cena toho Eiza...tzn max 15 tisic...
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

Taky jsem hledal jak ty rikas monitor "na vse". A nenasel, zvolil jsem jiny postup, koupil jsem v te dobe nejlepsi dostupne TN od Samsungu a jsem doted spokojeny. S monitorem na vse pockej jako ostatni na OLED, kdyz koupis dneska monitor "na vse" muze se ti lehce stat ze bude "na nic".:)
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nejdůležitější je uvědomit si, že výběr LCD je vždycky otázkou poměrně drastických kompromisů - ať už se jedná o barvy, odezvu, nebo třeba cenu. kdykoli si nějaké LCD vybereš, vždycky zjistíš že na minimálně jednom aspektu je to úplně v tahu.

pokud budu konkrétnější, za 15k už můžeš sehnat poměrně solidní IPS panel - kompromisem zde je už dost vysoká cena, a v porovnání s TNky relativně horší odezva ve hrách. jenže ideální LCD prostě neexistuje (z důvodů vypsaných nahoře), a nějaký zlatý střed taky ne.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ravenek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ravenek »

No o hledani toho kompromisu se snazim...ale u toho je prave problem ze se clovek musi pro neco rozhodnout...mohl by podle vas takovym kompromisem byt napriklad
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62413 ?
...nebo je podle vas ta cena za kombinaci S-TN, LED neprimerena?
Od tech IPS (Dell U2410, HP LP2475w) me odrazuje hlavne to ze jedna polovina lidi si na ne stezuje (s tim ze byly nepouzitelne, mely rozjete barvy u toho HP zase ze piska apod) ...s prihlednutim na me stesti bych urcite vychytal kusy s kombinaci vsech tehto problemu...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pozor, píská víc nebo míň velká část LCD, až bych skoro řekl že to je problém technologie - rozhodně ne jen několika málo modelů. jinak dát 16k za TN mi přijde fakt už dost úlet. já osobně jsem spokojeným uživatelem LG W2600HP-BF - u něj je zase problém s bandingem (poměrně znatelnější než by bylo zdrávo), a odezva ve hrách prý taky není to pravé (nevím, mě to přijde ok).
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Já osobně řeším podobné dilema a rozhodl jsem se, že příští týden jdu do toho Dellu U2410. I kdyby to byla to byla taková hrůza, jak to popisují někteří uživatelé, tak by se měl dát u Dellu bez problému vyměnit, případně až za novou revizi. Uvažoval jsem ještě nad Philipsem 240PW9EB, který by mu měl být hodně podobný, ale u něho neni v případě problémů takový servis+ nemá HDMI a nad větším LG W2600HP-BF, ale ten neni dostupný+ taky nemá HDMI. TNko o takové úhlopříčce bych si koupil jedině nějaké z těch levnějších.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kotas píše:24" bych koupil tenhle:

LG 24" W2453V-PF
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUPEK

V dané cenové relaci podle mě nejlepší 24" monitor 8) .

a co jeste levnejsi Samsung 24" SM P2450h?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000RLM
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Ravenek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ravenek »

Tak nejak jsem byl nakonec rozhodnut pro jedno z Eiz...ale jejich dostupnost me ponekud premohla...
Co se tyce toho Samsungu a LG..jsou na me trosku moc sirokouhle...a navic jsem chtel neco lepsiho nez "jen" TN ...nakonec jsem tedy objednal ten Dell U2410 :( ...ted budu jen doufat ze trefim pouzitelny kus..vsem moc diky za rady a napady ;)
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

Skoda ze nikde neni zádky pořádny test LCD monitoru, neco sem nasel na v Casopisu Computer, nechcete to nekdo naskenovat a postnout ? :|
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

testov LCD je plny gugl...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

No praveze nic pořadného :)
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

beardie píše:testov LCD je plny gugl...
hele spíš mi napiš čeho není plný google :-D :-D
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Zdravím,v dohledné době má přijít na trh 24" Iijama s docela slušnými parametry.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“