MSI 865PE Neo2 L /LS /FIS2R (478, i865PE + ICH5/R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

visa
Nováček
Nováček

zapojení sata + pata disků na 865PE Neo2

Příspěvek od visa »

Prosím mám takový problém. V počítači je deska MSI 865PE Neo2, na dvou IDE kanálech jsou připojený celkem 4 zařízení. 2 x hdd a 2x dvd Rom. Dnes jsem chtěl připojit na satu disk seagate 320, ale pohořel jsem. Po zapojení není v pc vidět ani partion magicem a po nastavení v biosu sata + pata funguje nový hdd i se dvěma původními, ale zmizej dvd mechaniky. Co s tím?
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth
visa
Nováček
Nováček

Re: zapojení sata + pata disků na 865PE Neo2 ( vyřešeno )

Příspěvek od visa »

visa píše:Prosím mám takový problém. V počítači je deska MSI 865PE Neo2, na dvou IDE kanálech jsou připojený celkem 4 zařízení. 2 x hdd a 2x dvd Rom. Dnes jsem chtěl připojit na satu disk seagate 320, ale pohořel jsem. Po zapojení není v pc vidět ani partion magicem a po nastavení v biosu sata + pata funguje nový hdd i se dvěma původními, ale zmizej dvd mechaniky. Co s tím?
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

mam tu istu dosku a taký istý problém. chcem si dokúpiť sata HDD ale pokial neroschodím sata radič tak SATA HDD neprichadza do uvahy. pomôžte niekto .
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no mi to dělalo jenom když jsem měl jeden sata disk a druhý pata,ale jelikož jsem měl takové štěstí,že ten sata disk byl už od výroby vadný,tak po reklamaci jsem dostal taky od výroby vadný,takmi místo 120GB sata disku dali 160GB pata disk a teď to šlape ůplně v pohodě.jinak s mechanikami jsem měl taky problém,ale stačilo na jednom disku přehodit prioritu a šlape to bez problémů.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Je tam nekde polozlka legaci nebo native mode v biosu uz presne nevim,skus si s tim pohrat sata radic musi byt v tom native,nebo legavy modu
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem se zvukem na MSI 865pe neo-2

Příspěvek od Stricekfido »

Už delší dobu mi blbne zvuk na této desce.projeviuje se to tak ze obcas nejde zvuk vubec nekdy se to strasne seka.je tam integrovaná zvukovka realtek.skousel sem uplne vse.preinstalovat windovs,kodeky,ovladace.nic nepomohlo.na desce by mel být nejnovejší bios.

prosím o pomoc.

děkuji Fido
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

netaktoval jsi??
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ups..taktoval...myslis ze to muze byt itm?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

StriCZ3kFID0 píše:ups..taktoval...myslis ze to muze byt itm?
Je to 100% tím , ta deska potom dává větší frekvence do pci a integrovaných zařízení.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

takze jediny reseni je netaktovat? to je spatny.dys koupim normal zvukovku pujde to? jen mi neni jasny proc to nekdy de a nekdy ne
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

StriCZ3kFID0 píše:dys koupim normal zvukovku pujde to?
Maddogg píše:Je to 100% tím , ta deska potom dává větší frekvence do pci a integrovaných zařízení.
:roll:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

StriCZ3kFID0 píše:takze jediny reseni je netaktovat? to je spatny.dys koupim normal zvukovku pujde to? jen mi neni jasny proc to nekdy de a nekdy ne
pokud ta deska ma pci lock, tak by to melo jit. Nejsem si ted jist, ale pci lock asi nema, pac kdyby ho mela, tak by ti to ted neblblo...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo jasny.takze koupim nakou lepsi zvukovku a snad bude pokoj.jen nechapu proc to dela jen obcas.sem asi divnej :D
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tu desku mám na svém druhém pc a nemá pci lock a vždy,když dám FSB nad 142MHz,tak se zvuk začne sekat...pokud to dáš na základní takty a bude ti to dělat,tak jsi odpálil zvukovku a jestli se to stalo,tak můžeš být rád,že jsi neodpálil AGP slot
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ok ok..radsi to taktovani omezim..preci jen z 2,4 udelat 3,2 neni dobry :D
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no já díky tomu,že to nemá pci lock nevytáhnu více jak 3,38GHz z 2,8GHz
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jj uz tio funguje..dik moc za rady...
m.snapka
Nováček
Nováček

Problém - MSI 865PE Neo-2 S - vyhořelý SB?

Příspěvek od m.snapka »

Zdravím,
dneska v 0:10 ráno se mi odpojila z icq holka a za tři minuty přišla SMS, že jí nejede komp. Prý, že se snažila napojit tiskárnu do USB... Mno, každopádně diagnostika hlásí problémy s RAM, přičemž se začal silně zahřívat south bridge. Dva dny předtím jsem zkoušel vyměnit grafiku a nechtěla mi ji sežrat (deska =P ) - prostě se vůbec nezapl proud do desky. Po vyndání grafiky ze slotu systém okamžitě naběhl, což však s původní grafikou jelo bez problému. Ptám se vás tedy: myslíte si, že to může být vyhořelým south bridgem? Deska jela bez problému 7 let. V south bridgi ICH5 se nachází 5.1 audio čip, PATA+SATA řadiče, USB řadič a PCI I/O.

Konfigurace systému:
P4 Northwood 3 GHz
RAM: 2×512+2×256 MB @ 333 MHz
disk jede, IDE, WD 160 GB
původně Radeon 9550 - OK, Radeon 9800 SE 128 MB nedokáže spustit
optická mechanika od LG, dva diskové rámečky, chlazení od nexus

Díky za teorie.

Maro
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“