Notebook do 16000Kč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

freEDelL
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook do 16000Kč

Příspěvek od freEDelL »

jen reakce na to btw. že sis teď všiml že mám Sa3650 :-D teď jsi ukázal svou omezenost a snahu mě potupit :-D

napsal jsi o 2 posty výše
...je mi jasny, ze si ze svyho novyho "boocka" unesen,...
tak nepiš takový bláboly o něčem, že sis něčeho teď všiml atd. :-D

Jinak ani jednou jsem nepsal o tom, že jsem někde četl, cituji co jsi napsal ty :
a mame tu dalsi fakt - AMD platforma je proste po vsech strankach horsi. nizsi vykon a vyssi teploty, coz vede k nizsi zivotnosti. opet mi ukaz jedinou recenzi ci test, ktera to vyvraci.
psal jsem pouze a jen toto na konto platformy AMD:
Jinak je viděť, že jsi zarytý intelář viz. tragická platforma AMD.
Jen jsem komentoval tvůj přístup k platformám AMD. To je celé, ani jednou jsem nenapsal, že jsem někde četl, že AMD má nízkou spotřebu a nízkou produkci tepla...Takže zase věci nepřekrucuj!!!

Jinak reakce na tu PCI-e 1.0x linku. Takže mi chceš říct, že ATI XGP station je de facto to samé co XG station od Asusu?
Díval jsem se na testy ViDocku a s desktopovou grafikou 4670 měla v 3Dmarku 06 poloviční výkon než Graphic Booster a GB udělá necelých 8000 bodů a 4850 8400 bodů... a kolik by stál ViDOck+Zdroj+4850?! No? a jak už jsem psal s onou pohodlností přenášení pro uživatele. Která je u ViDocku nulová...takže asi tak

A jinak že bys radši koupil Acer s 46xx? A bude mít ten Acer výdrž na baterii 5 hodin?
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
Unnamed
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Unnamed »

ehm ehm
http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ci?start=4
Abych byl konkrétní, tak všechny černé části šasi jsou plastové a naopak všechny bílé jsou hořčíkové.
plastaku
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

ehm ehm
http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ci?start=4

Citace:
Abych byl konkrétní, tak všechny černé části šasi jsou plastové a naopak všechny bílé jsou hořčíkové.

plastaku
Takže jsem měl pravdu, že bílé části jsou hořčíkové.

Ale nějak nechápu dovětek "plasťáku"...

To -- DiL --: btw, jinak koukám, že ty jsi kupce ViDocku, takže už je mi všechno jasné :-D
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

freEDelL píše:Takže jsem měl pravdu, že bílé části jsou hořčíkové.

Ale nějak nechápu dovětek "plasťáku"...
hehehe, bavim se stale vice :-D . zkuste si precist par zahranicnich recenzi a pak tu plodte sve blaboly. fakt, ze nekdo v recenzi na pctuningu napise, ze je book z magnezia jeste neznamena, ze je opravdu z magnezia :lol: . nicmene nemam chut se tu hadat s nekym, kdo rozumi notebookum asi tak, jako ja vareni... 8-)
freEDelL píše:Jinak reakce na tu PCI-e 1.0x linku. Takže mi chceš říct, že ATI XGP station je de facto to samé co XG station od Asusu?
ok, takze pro tebe jeste jednou a polopaticky (treba to uz konecne pochopis). jakykoliv v soucasnosti prodavany externi graphics booster bez ohledu na to, jak ho vyrobce nazve, je pripojen pres PCI-e x1 1.0 linku s prenosovou kapacitou 2,5Gb/sec (cca 300MB/sec). co to znamena? jednoduchou vec - celkovy vykon tohoto externiho grafickeho reseni neni omezen jeho vlastnim vykonem, ale prenosovou kapacitou linky - tedy 300MB/sec (respektive jeste mene kvuli synchronizacnimu signalu). jedinou moznosti jak na toto omezeni do urcite miry "vyzrat" je pouzit grafickou kartu, ktera ma optimalizovany prenos dat po lince - konkretne se jedna o radu HD4xxx nebo HD5xxx.
freEDelL píše:Díval jsem se na testy ViDocku a s desktopovou grafikou 4670 měla v 3Dmarku 06 poloviční výkon než Graphic Booster a GB udělá necelých 8000 bodů a 4850 8400 bodů...
ale nepovidej. jaky testy mas na mysli? ty, kde je DIY ViDock s HD4670 pripojenej k 2510p s U7600 na 1,5GHz? to ma opravdu velkou vypovidaci schopnost, muhehe :-D . rika ti neco fakt, ze vykon grafiky je zavisly na vykonu CPU respektive na jejim "zasobovani" daty? pokud by sis precetl thread se zkusenostmi uzivatelu DIY ViDock zjistil bys, ze s 8800GTX dal ViDock 8.300 bodu v 3D06. jo abych nezapomel, NVIDIA nema svoje graficky karty tak dobre optimalizovany jako ATI, takze s nejakou HD4850 ci HD4870 bude score jeste vyssi.
freEDelL píše:a kolik by stál ViDOck+Zdroj+4850?! No? a jak už jsem psal s onou pohodlností přenášení pro uživatele. Která je u ViDocku nulová...takže asi tak
je tak tezke si precist prislusny thread?

PE4H-EC2C = 107USD vcetne dopravy
HD4670 = 1.200,-CZK?
PA-10 90W (standartni Dell zdroj) = na aukru tak 500,-CZK

moment, vezmu si kalkulacku....hmm, dela to cca 3.700,-CZK.

CONCLUSION:

koupe Sa3650 rozhodne neni tak vyhodnou zalezitosti, jak by se mohlo zdat. vlastni konstrukce neni nic moc (viz.poznatky na renomovanych serverech a la notebookcheck.com), graphics booster neni nic jineho nez externi grafika pripojena do adapteru mPCI-e >> PCI-e popr. ExpressCARD >> PCI-e ktery je mozno koupit za 85USD a pripojit prakticky ke kazdymu booku (k tem s ExpressCARD jednoduseji, k ostatnim trochu sloziteji), AMD platforma je v soucasnosti prokazatelne horsi nez Intel a AMD x2 CPU jsou v porovnani s C2D po vsech strankach horsi...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Fergies
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fergies »

Jaký ntb je teda nejlepší,prosím? :D
Podle jednotlivých,děkuji 8-)
INSEGNIA® ChristiaN™__#!x3
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

já jsem se ti k téhle otázce už vyjádřil :-D

avšak radši napiš uživateli -- DiL --, ten ti schválí ntb a už si k tomu rovnou objednej ViDock s HD4670 a zdrojem za 3700,-. Kdyby jsi to totiž takhle neudělal, tak bys posouchal, jak sis koupil špatnej ntb a že ViDock je nej 8-) :-D :-D :-D

Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“