freEDelL píše:Takže jsem měl pravdu, že bílé části jsou hořčíkové.
Ale nějak nechápu dovětek "plasťáku"...
hehehe, bavim se stale vice
. zkuste si precist par zahranicnich recenzi a pak tu plodte sve blaboly. fakt, ze nekdo v recenzi na pctuningu napise, ze je book z magnezia jeste neznamena, ze je opravdu z magnezia
. nicmene nemam chut se tu hadat s nekym, kdo rozumi notebookum asi tak, jako ja vareni...
freEDelL píše:Jinak reakce na tu PCI-e 1.0x linku. Takže mi chceš říct, že ATI XGP station je de facto to samé co XG station od Asusu?
ok, takze pro tebe jeste jednou a polopaticky (treba to uz konecne pochopis). jakykoliv v soucasnosti prodavany externi graphics booster bez ohledu na to, jak ho vyrobce nazve, je pripojen pres PCI-e x1 1.0 linku s prenosovou kapacitou 2,5Gb/sec (cca 300MB/sec). co to znamena? jednoduchou vec - celkovy vykon tohoto externiho grafickeho reseni neni omezen jeho vlastnim vykonem, ale prenosovou kapacitou linky - tedy 300MB/sec (respektive jeste mene kvuli synchronizacnimu signalu). jedinou moznosti jak na toto omezeni do urcite miry "vyzrat" je pouzit grafickou kartu, ktera ma optimalizovany prenos dat po lince - konkretne se jedna o radu HD4xxx nebo HD5xxx.
freEDelL píše:Díval jsem se na testy ViDocku a s desktopovou grafikou 4670 měla v 3Dmarku 06 poloviční výkon než Graphic Booster a GB udělá necelých 8000 bodů a 4850 8400 bodů...
ale nepovidej. jaky testy mas na mysli? ty, kde je DIY ViDock s HD4670 pripojenej k 2510p s U7600 na 1,5GHz? to ma opravdu velkou vypovidaci schopnost, muhehe
. rika ti neco fakt, ze vykon grafiky je zavisly na vykonu CPU respektive na jejim "zasobovani" daty? pokud by sis precetl thread se zkusenostmi uzivatelu DIY ViDock zjistil bys, ze s 8800GTX dal ViDock 8.300 bodu v 3D06. jo abych nezapomel, NVIDIA nema svoje graficky karty tak dobre optimalizovany jako ATI, takze s nejakou HD4850 ci HD4870 bude score jeste vyssi.
freEDelL píše:a kolik by stál ViDOck+Zdroj+4850?! No? a jak už jsem psal s onou pohodlností přenášení pro uživatele. Která je u ViDocku nulová...takže asi tak
je tak tezke si precist prislusny thread?
PE4H-EC2C = 107USD vcetne dopravy
HD4670 = 1.200,-CZK?
PA-10 90W (standartni Dell zdroj) = na aukru tak 500,-CZK
moment, vezmu si kalkulacku....hmm, dela to cca 3.700,-CZK.
CONCLUSION:
koupe Sa3650 rozhodne neni tak vyhodnou zalezitosti, jak by se mohlo zdat. vlastni konstrukce neni nic moc (viz.poznatky na renomovanych serverech a la notebookcheck.com), graphics booster neni nic jineho nez externi grafika pripojena do adapteru mPCI-e >> PCI-e popr. ExpressCARD >> PCI-e ktery je mozno koupit za 85USD a pripojit prakticky ke kazdymu booku (k tem s ExpressCARD jednoduseji, k ostatnim trochu sloziteji), AMD platforma je v soucasnosti prokazatelne horsi nez Intel a AMD x2 CPU jsou v porovnani s C2D po vsech strankach horsi...