Prosim o radu koupě grafické karty

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ltobes
Nováček
Nováček

Prosim o radu koupě grafické karty

Příspěvek od Ltobes »

Ahoj prosim profiky pac ja jsem trosku lama na PC ale chtel bych trochu vylepsis PC nejsem zadnej hard paran ale rad si zahraju napr:STALKER,ARMA atd ale neni to ono cuka se to hraju i na low detail.Moje sestava :CPU 3GHz, zaklad. desk. MSi 915iP combo 2, grafika geforce 7600GT 256mb,
Zdroj 400W asi 4 roky starej, chtel bych koupit neco do 2000Kc nechci do toho moc davat pac asi pristi konec roku koupim novou sestavu. Premyslel jsem o koupi ATI 4670 jestli si vubec bude rozumet se zakl. des. a jinak jetli je lepsi nez ta 7600GT jetli to ma cenu dekuju za opoved a rad privitam rady od vas :) :) :) rad bych si toho stalkra vychutnal aspon na stredni detail :lol:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu koupě grafické karty

Příspěvek od Kamikadze »

jses si jisty tim nazvem desky? Jde o to, jestli ma AGP ci PCI Express slot pro grafickou kartu. Google totiz nic inteligentniho nenasel. Co mas presne za procesor (tipuji najake P4) a jaka je znacka zdroje? Pripadne pokud nevis, muzes udelat screen z programu CPU-Z, zalozka CPU a mainboard?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Ltobes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ltobes »

Rad bych udelal screen ale nevim jak to mam udelat z toho programu
Ltobes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ltobes »

Chipset
Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 1024 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 266.0 MHz (3:4)
CAS# latency (CL) 4.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 4
RAS# Precharge (tRP) 4
Cycle Time (tRAS) 12
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
MCHBAR registers

Processor 1 ID = 0
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 2 (max 2)
Name Intel Pentium 4 531
Codename Prescott
Specification Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x4)
CPUID F.4.9
Extended CPUID F.4
Core Stepping G1
Technology 90 nm
Core Speed 2992.8 MHz
Multiplier x FSB 15.0 x 199.5 MHz
Rated Bus speed 798.1 MHz
Stock frequency 3000 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
L1 Data cache 16 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Trace cache 12 Kuops, 8-way set associative
L2 cache 1024 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Normalne pres PrintScreen, ale to uz je jedno, co potrebuju, to vim.
U tebe je problem, ze te bude brzdit pomaly procesor. Mas sice desku se socketem LGA775 a PCI Express ×16 sloty pro GK, ale nedas do ni zadny procesor z rady Core 2, protoze je nepodporuje deska.
Samotna vymena GK nicmene ma smysl, avsak ne na nake super nove modely. V prvnim prispevku uvadis Radeon HD 4670, ten by jeste mohl mit smysl, od NVIDIE by mohl procesor zvladnout jeste o par procent vykonnejsii GeForce 9600 GT. Naopak vykonnejsim kartam jako Radeon HD 4850/GeForce 9800 GT a vys se vyhni uplne, tvuj procesor je ani zdaleka nedokaze vyuzit. To bude nicmene v nekterych hrach platit i o HD 4670/9600 GT, nečekej všude takova fps, jaka vidis v recenzich.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Ltobes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ltobes »

oka dekuju za radu to jsem presne potreboval vedet dik moc pac to pc by bylo potreba od zakladu dat new. A bude si ta moje zakladni deska rozumet nevis s atinou 4670 ? :) dik za odpoved
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ano, jak jsem psal, tak tvoje deska ma PCI Express ×16 slot pro grafickou kartu, takze neni problem a 400W zdroj by to take mel zvladnout snad i v pripade, ze to bude srot typu Eurocase.
Ltobes
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ltobes »

jj ted jsem to precetl je to EUROcase :-D :-D ty vis vsechno :-D
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No, ale to už není vůbec vtipný, víš o tom? :razz:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“