Zdroj 400W asi 4 roky starej, chtel bych koupit neco do 2000Kc nechci do toho moc davat pac asi pristi konec roku koupim novou sestavu. Premyslel jsem o koupi ATI 4670 jestli si vubec bude rozumet se zakl. des. a jinak jetli je lepsi nez ta 7600GT jetli to ma cenu dekuju za opoved a rad privitam rady od vas
Prosim o radu koupě grafické karty
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Ltobes
- Nováček

-
Prosim o radu koupě grafické karty
Ahoj prosim profiky pac ja jsem trosku lama na PC ale chtel bych trochu vylepsis PC nejsem zadnej hard paran ale rad si zahraju napr:STALKER,ARMA atd ale neni to ono cuka se to hraju i na low detail.Moje sestava :CPU 3GHz, zaklad. desk. MSi 915iP combo 2, grafika geforce 7600GT 256mb,
Zdroj 400W asi 4 roky starej, chtel bych koupit neco do 2000Kc nechci do toho moc davat pac asi pristi konec roku koupim novou sestavu. Premyslel jsem o koupi ATI 4670 jestli si vubec bude rozumet se zakl. des. a jinak jetli je lepsi nez ta 7600GT jetli to ma cenu dekuju za opoved a rad privitam rady od vas
rad bych si toho stalkra vychutnal aspon na stredni detail 
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosim o radu koupě grafické karty
jses si jisty tim nazvem desky? Jde o to, jestli ma AGP ci PCI Express slot pro grafickou kartu. Google totiz nic inteligentniho nenasel. Co mas presne za procesor (tipuji najake P4) a jaka je znacka zdroje? Pripadne pokud nevis, muzes udelat screen z programu CPU-Z, zalozka CPU a mainboard?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Ltobes
- Nováček

-
Rad bych udelal screen ale nevim jak to mam udelat z toho programu
- Ltobes
- Nováček

-
Chipset
Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 1024 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 266.0 MHz (3:4)
CAS# latency (CL) 4.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 4
RAS# Precharge (tRP) 4
Cycle Time (tRAS) 12
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
MCHBAR registers
Processor 1 ID = 0
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 2 (max 2)
Name Intel Pentium 4 531
Codename Prescott
Specification Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x4)
CPUID F.4.9
Extended CPUID F.4
Core Stepping G1
Technology 90 nm
Core Speed 2992.8 MHz
Multiplier x FSB 15.0 x 199.5 MHz
Rated Bus speed 798.1 MHz
Stock frequency 3000 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
L1 Data cache 16 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Trace cache 12 Kuops, 8-way set associative
L2 cache 1024 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 1024 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 266.0 MHz (3:4)
CAS# latency (CL) 4.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 4
RAS# Precharge (tRP) 4
Cycle Time (tRAS) 12
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
MCHBAR registers
Processor 1 ID = 0
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 2 (max 2)
Name Intel Pentium 4 531
Codename Prescott
Specification Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x4)
CPUID F.4.9
Extended CPUID F.4
Core Stepping G1
Technology 90 nm
Core Speed 2992.8 MHz
Multiplier x FSB 15.0 x 199.5 MHz
Rated Bus speed 798.1 MHz
Stock frequency 3000 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
L1 Data cache 16 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Trace cache 12 Kuops, 8-way set associative
L2 cache 1024 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Normalne pres PrintScreen, ale to uz je jedno, co potrebuju, to vim.
U tebe je problem, ze te bude brzdit pomaly procesor. Mas sice desku se socketem LGA775 a PCI Express ×16 sloty pro GK, ale nedas do ni zadny procesor z rady Core 2, protoze je nepodporuje deska.
Samotna vymena GK nicmene ma smysl, avsak ne na nake super nove modely. V prvnim prispevku uvadis Radeon HD 4670, ten by jeste mohl mit smysl, od NVIDIE by mohl procesor zvladnout jeste o par procent vykonnejsii GeForce 9600 GT. Naopak vykonnejsim kartam jako Radeon HD 4850/GeForce 9800 GT a vys se vyhni uplne, tvuj procesor je ani zdaleka nedokaze vyuzit. To bude nicmene v nekterych hrach platit i o HD 4670/9600 GT, nečekej všude takova fps, jaka vidis v recenzich.
U tebe je problem, ze te bude brzdit pomaly procesor. Mas sice desku se socketem LGA775 a PCI Express ×16 sloty pro GK, ale nedas do ni zadny procesor z rady Core 2, protoze je nepodporuje deska.
Samotna vymena GK nicmene ma smysl, avsak ne na nake super nove modely. V prvnim prispevku uvadis Radeon HD 4670, ten by jeste mohl mit smysl, od NVIDIE by mohl procesor zvladnout jeste o par procent vykonnejsii GeForce 9600 GT. Naopak vykonnejsim kartam jako Radeon HD 4850/GeForce 9800 GT a vys se vyhni uplne, tvuj procesor je ani zdaleka nedokaze vyuzit. To bude nicmene v nekterych hrach platit i o HD 4670/9600 GT, nečekej všude takova fps, jaka vidis v recenzich.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Ltobes
- Nováček

-
oka dekuju za radu to jsem presne potreboval vedet dik moc pac to pc by bylo potreba od zakladu dat new. A bude si ta moje zakladni deska rozumet nevis s atinou 4670 ?
dik za odpoved
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ano, jak jsem psal, tak tvoje deska ma PCI Express ×16 slot pro grafickou kartu, takze neni problem a 400W zdroj by to take mel zvladnout snad i v pripade, ze to bude srot typu Eurocase.
- Ltobes
- Nováček

-
jj ted jsem to precetl je to EUROcase
ty vis vsechno 
- crashPC
- Mírně pokročilý

No, ale to už není vůbec vtipný, víš o tom? 
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...