Legacy Jakou grafickou kartu do 3.000 vč. DPH?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Zamčeno
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

výběr VGA kolem 2000Kč

Příspěvek od zombux »

zdechla mi X1950Pro a hledám adekvátní náhradu. většinu času karta jede v idle, jen hodně občas nějaká ta hra. prioritou je pro mě absolutně tichý chod, a taky spotřeba v idle. vybral jsem Sapphire 4670 Ultimate, existuje nějaká rozumnější volba? jestli 2000 nebo 2500 už je celkem jedno, ale potřebuju něco tichýho a nežravýho. mám Accelero ze starý karty, ale upřímně se mi moc nechce to přemontovávat, mám pocit že právě výměnou chladiče jsem tu starou kartu zabil :|

prostě, potřebuju levnou a absolutně tichou kartu, ale aby občas zvládla nějakou tu hru (mám tu zrovna na zkoušku právě 4670 a ten výkon je tak akorát). díky za názory, jen se potřebuju ujistit že jsem vybral dobře.

//Stano - presun
ignorelist: kremrole a dezoláti
1adad1
Nováček
Nováček

Re: výběr VGA kolem 2000Kč

Příspěvek od 1adad1 »

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ještě abych to upřesnil - beru hardware z místního obchůdku, tj VO eD' system. ta 4730, to je ale docela žrout ne?
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Lepší volba pro tiché PC neexistuje, nicméně bez dobrého airflow se neobejdeš.
4730 nebrat.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nevidany píše:Lepší volba pro tiché PC neexistuje, nicméně bez dobrého airflow se neobejdeš.
ofukuju to 12cm fanem regulovaným přes PST, má 400rpm, to by podle mě mohlo stačit. case je bigtower, kompletně odkrytovanej, v místnosti je spíš zima než horko.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

V tom případě bez problémů. Jde jen o to, aby kolem "nestál" vzduch ;-)

Pokud by ti nevadila výměna chladiče tak pak je možno vzít i HD4770 nicméně pokud se s přendaváním chladičů nechceš zatěžovat, tak snad ani jinou lepší volbu nemáš.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já právě mám trochu strach. accelero S2 tady mám, můžu to sundat ze starý karty, ale nevím nevím. mám pocit že jsem to při výměně nějak zmrvil a kvůli tomu ta stará karta moc nefunguje :| je to ještě accelero s debilním způsobem uchycení chladiče, ty dvě plastový packy se tam musí nacpat aby držely, nic moc :| proto se mi právě líbí ta pasivní safírka
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Prezri si test a sám uvidíš http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... 730/1.html.
Podla výsledkov je HD5730 jasná voľba ale ak spotrebu a ticho rovnako preferuješ ako výkon tak HD4670 s pasívnym chladením bude ideálna.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jakou grafickou kartu do 3.000 vč. DPH?

Příspěvek od zombux »

hm, tak s 4670 Ultimate má problém můj VO, takže jsem objednal se slevou 9600GT Silentcell. jsem zvědavej jestli se to nebude vařit :mrgreen:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

pri týchto podmienkach určite nie:
zombux píše:ofukuju to 12cm fanem regulovaným přes PST, má 400rpm, to by podle mě mohlo stačit. case je bigtower, kompletně odkrytovanej, v místnosti je spíš zima než horko.
rousfoto
Nováček
Nováček

karta místo ATI 4850?

Příspěvek od rousfoto »

Ahoj, prosím poraďte jakou kartu. Dáváme s kamarádem dohromady nový PC. MB je Gigabyte P55-UD3, procesor Intel Core i5 750 2,66 GHz, 4 GB RAM DDR3, a měl jsem vybranou grafiku ATI 4850...ale ta už nikde není...Prosím poradíte jakou? Cena cca.2500-3000,-.PC budu používat převážně Photoshop, Corel, Autocad a střih videa.Hry jen to , co si přinesou kluci ze školy...tedy asi nic moc.Nějaký NHL,Need FS...apod. Prosím máte nějaký tip?Díky všem

//Stano - presun
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: karta místo ATI 4850?

Příspěvek od Syntex »

No, v tvém případě bych volil asi HD5750
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Bohužel, ceny v ČR jsou k zblití, takže toho na výběr neni.
rousfoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od rousfoto »

ahoj nevím jak to tu chodí...ale proč mám mojí otázku šouplou mezi úplně jiný téma? tady těžko někdo bude hledat že se nějakej lojza na něco ptal...:-o díky
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Téma odpovídá dotazu (Jakou grafickou kartu do 3.000 vč. DPH?) a odpovězeno ti už také bylo.

Jinak sdílím stejný názor jako Syntex, HD 5750 výkonově +/- odpovídá HD 4850. Jako bonus máš lepší provozní vlastnosti (nižší spotřeba atd.) a DX11.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ak si si nevšimol tak snažíme sa ako tak zachovať prehľadnosť na fóre a preto sú typické otázky kategorizované. Do jednotlivých vlákien:
Jakou grafickou kartu do 3.000 vč. DPH?
Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?
Jakou grafickou kartu do 7.000 vč. DPH?
Jakou grafickou kartu nad 7.000 vč. DPH?

A o to že sa nedočkáš odpovede by som sa vôbec nebál. :)

Ak späť k otázke, pridávam sa k názoru Syntex. Do 3.000Kč je asi najlepšou voľbou HD5750.
rousfoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od rousfoto »

ok...jen se se zeptal...:-)))) ale díky...5750..díky
0mira
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0mira »

nejvíc se mi do 3K aktuálně líbí 5750 od powercoloru s pasivem! http://www.zive.cz/bleskovky/pasivni-at ... fault.aspx

edit:
http://www.techpowerup.com/reviews/Powe ... CS/28.html

ta karta má spotřebu asi jako 9600 GT (prodává se s pasivem) trochu větší než 4670 (taky s pasivem) a i 9800GT a 4850 radeon se dělaj s pasivem

navíc ten pasiv na tý 5750 má 4 heatpipe a připomíná accelero já myslím že není nad čím váhat, leda že by nevadila hlučnost , ale myslím si že i tak...
rousfoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od rousfoto »

zeptám se tedy ještě na jednu věc...obecně na fotky a video jsou lepší ATI nebo NVIDIe...?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Máš to vcelku jedno. Kvalita obrazu je víceméně stejná a nejznámější firmy z tohohle oboru (foto/video) mají aplikace využívající GPGPU rozhraní obou výrobců (Akcelerace různých filtrů/efektů pomocí grafické karty -> Stream - ATi; CUDA - nVidia).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zombux píše:hm, tak s 4670 Ultimate má problém můj VO, takže jsem objednal se slevou 9600GT Silentcell. jsem zvědavej jestli se to nebude vařit :mrgreen:
fajn, ta karta se drží na krásný teplotě. není to asi ten úplně nejlepší poměr cena/výkon pro místní gejmry, ale není to ani provar, a svoji úlohu plní perfektně. Call of Duty: MW2 na 1920x1200 bez AA, jinak všechno zapnuto, a jede to naprosto plynule (na Conroe E6300 s defaultním taktem). ještě to zkusím poladit a zapnout AA, uvidíme jak se s tím popere.

stejně tak HD Terminator 4 mi na X1950Pro děsivě škubalo, tady no problem.

za cca 2500Kč se dá koupit i o něco výkonnější karta, ale současně hlučná - takže pokud někdo hledá absolutně tichou kartu pro filmy, internet, ale aby se nelekla i občasného hraní, Gigabyte 9600GT Silent Cell můžu klidně doporučit (nestála mě nic, to se mi to doporučuje :mrgreen: )
Zamčeno

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“