Výměna LED v myši

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Tichman
Nováček
Nováček

Výměna LED v myši

Příspěvek od Tichman »

Zdravím všechny uživatele,

Potřeboval bych tak trochu poradit a to: Mám doma myšku ve které je už od výroby přídána tříbarevná dioda která svítí červeně, zeleně a modře, tyto barvy se postupně furt dokola míchají plus ještě mix barev třeba červená+zelená, modrá+červená atd.. a tímpadem vznikne fialová atd... ale jedná se mi o to že bych chtěl pouze aby svítila modře a ptám se jestli to de nějak docílit se stávající diodou nebo výměnou za novou čistě modrou a pokud novou tak jestli budu muset přidáavat nějake odpory kvůli napětí atd... předem díky za odpověď ... Tichman
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výměna LED v myši

Příspěvek od Karlos.s »

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Jestli jste ochotny riskovat zdravi mysky, slo by to levne a jednoduse, zalezi ale na typu ledky, jestli ma 4 kontakty, tak by to slo nasledovne, z tohoto zapojeni -
Obrázek

zmenit na tohle -
Obrázek

V takovem pripade ale muze intenzita svitu kolisat, a to stejnou rychlosti jakou dochazelo ke zmenam barev.

A jestli je v tom schematku nejaka hrubka, tak jsem tu nikdy nebyl, a nikdo me tu nevidel :wink:
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

No tak to je trochu divoký a zbytečný, ne ? :-)

Pokud to vypadá viz ten odkaz tak to principielně jde, prostě vynecháš ten čip a těch 5V připojíš před ten odpor na modrou led (pin , co napájí modrou, budeš muset zkusit, kterej to je).
Anebo to prostě vyhoď, kup modrou ledku a práskni před ni 100 až 150 Ohm odpor. Vycházím z toho, že ta ledka potřebuje 3V a max 30mA, takže z těch 5V s tím odporem máš s rezervou 20 až 25 mA.

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

No ja vim ze je to barbarina, ale odstrihnout ty zbyle barvy bude muset tak jako tak, pokud by nechal napajenou jen modrou, tak by pri stridani barev v urcitou chvili nesvitilo nic, kdyz napere vsechny signaly do modry, tak to nejspis bude svitit porad, a nejspis kolisat, ale usetri na novy LEDce :D
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ehm, šetřit tři koruny, no, nezlobte se na mě, ale mě to přijde jako blbost. Pokud nechce, aby mu to kolísalo, tak to prostě připojit přes odpor přímo na +5V a neřešit.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

To bylo mysleno s rezervou ;)
Nicmene neni jiste jak se bude ridici IO chovat kdyz bude jeho vystup nezatizeny, nekdy to dela problemy, zvlast pokud by mys obsahovala jediny cip ridici vse, veskutecnosti by mohla i tomto zpusobem odejit.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Dost pochybuju, že by to mělo jeden čip na vše, ikdyž možné to samo je. Každopádně by to ale mělo bejt stavěný na to, že se někdo naštve a ty ledky odpojí.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Jestli je tam klasická tříbarevná LEDka, stačí přeškrábnout cestičku na plošným spoji, a dopojit rezistorem. Ale mohla by tam být i "inteligentní" LED která sama mění barvy, pak ti nezbyde nic než výměna.
Obrázek
bardot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bardot »

Když je tady ta debata o ledkách mám doma asdi 10 diod, které mají 2 nožičky, a mění samy od sebe snad všechny barvy, nevíte, kde de dají koupit? Tyto ledky jsou i ve ventilátorech AKASA.....
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

bejvaj na aukru pod nazvem 'chamelleon LED'
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

no já jsem akorát zrovna minulý týden měnil ve svý Acutake myši za 140,- diodu protože ze záhadných důvodů přestala svítit a to šlo v pohodě jen modrá za modrou :D
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“