Výměna LED v myši
- Tichman
- Nováček
-
Výměna LED v myši
Zdravím všechny uživatele,
Potřeboval bych tak trochu poradit a to: Mám doma myšku ve které je už od výroby přídána tříbarevná dioda která svítí červeně, zeleně a modře, tyto barvy se postupně furt dokola míchají plus ještě mix barev třeba červená+zelená, modrá+červená atd.. a tímpadem vznikne fialová atd... ale jedná se mi o to že bych chtěl pouze aby svítila modře a ptám se jestli to de nějak docílit se stávající diodou nebo výměnou za novou čistě modrou a pokud novou tak jestli budu muset přidáavat nějake odpory kvůli napětí atd... předem díky za odpověď ... Tichman
Potřeboval bych tak trochu poradit a to: Mám doma myšku ve které je už od výroby přídána tříbarevná dioda která svítí červeně, zeleně a modře, tyto barvy se postupně furt dokola míchají plus ještě mix barev třeba červená+zelená, modrá+červená atd.. a tímpadem vznikne fialová atd... ale jedná se mi o to že bych chtěl pouze aby svítila modře a ptám se jestli to de nějak docílit se stávající diodou nebo výměnou za novou čistě modrou a pokud novou tak jestli budu muset přidáavat nějake odpory kvůli napětí atd... předem díky za odpověď ... Tichman
- Karlos.s
- Mírně pokročilý
Re: Výměna LED v myši
Něco jako tohle:
http://pandatron.cz/?486&blikac_s_jednou_rgb_led
http://pandatron.cz/?486&blikac_s_jednou_rgb_led
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- GulDucat
- Začátečník
-
Jestli jste ochotny riskovat zdravi mysky, slo by to levne a jednoduse, zalezi ale na typu ledky, jestli ma 4 kontakty, tak by to slo nasledovne, z tohoto zapojeni -
zmenit na tohle -
V takovem pripade ale muze intenzita svitu kolisat, a to stejnou rychlosti jakou dochazelo ke zmenam barev.
A jestli je v tom schematku nejaka hrubka, tak jsem tu nikdy nebyl, a nikdo me tu nevidel
zmenit na tohle -
V takovem pripade ale muze intenzita svitu kolisat, a to stejnou rychlosti jakou dochazelo ke zmenam barev.
A jestli je v tom schematku nejaka hrubka, tak jsem tu nikdy nebyl, a nikdo me tu nevidel
- Karlos.s
- Mírně pokročilý
No tak to je trochu divoký a zbytečný, ne ?
Pokud to vypadá viz ten odkaz tak to principielně jde, prostě vynecháš ten čip a těch 5V připojíš před ten odpor na modrou led (pin , co napájí modrou, budeš muset zkusit, kterej to je).
Anebo to prostě vyhoď, kup modrou ledku a práskni před ni 100 až 150 Ohm odpor. Vycházím z toho, že ta ledka potřebuje 3V a max 30mA, takže z těch 5V s tím odporem máš s rezervou 20 až 25 mA.
Pokud to vypadá viz ten odkaz tak to principielně jde, prostě vynecháš ten čip a těch 5V připojíš před ten odpor na modrou led (pin , co napájí modrou, budeš muset zkusit, kterej to je).
Anebo to prostě vyhoď, kup modrou ledku a práskni před ni 100 až 150 Ohm odpor. Vycházím z toho, že ta ledka potřebuje 3V a max 30mA, takže z těch 5V s tím odporem máš s rezervou 20 až 25 mA.
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- GulDucat
- Začátečník
-
No ja vim ze je to barbarina, ale odstrihnout ty zbyle barvy bude muset tak jako tak, pokud by nechal napajenou jen modrou, tak by pri stridani barev v urcitou chvili nesvitilo nic, kdyz napere vsechny signaly do modry, tak to nejspis bude svitit porad, a nejspis kolisat, ale usetri na novy LEDce
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ehm, šetřit tři koruny, no, nezlobte se na mě, ale mě to přijde jako blbost. Pokud nechce, aby mu to kolísalo, tak to prostě připojit přes odpor přímo na +5V a neřešit.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- GulDucat
- Začátečník
-
To bylo mysleno s rezervou
Nicmene neni jiste jak se bude ridici IO chovat kdyz bude jeho vystup nezatizeny, nekdy to dela problemy, zvlast pokud by mys obsahovala jediny cip ridici vse, veskutecnosti by mohla i tomto zpusobem odejit.
Nicmene neni jiste jak se bude ridici IO chovat kdyz bude jeho vystup nezatizeny, nekdy to dela problemy, zvlast pokud by mys obsahovala jediny cip ridici vse, veskutecnosti by mohla i tomto zpusobem odejit.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dost pochybuju, že by to mělo jeden čip na vše, ikdyž možné to samo je. Každopádně by to ale mělo bejt stavěný na to, že se někdo naštve a ty ledky odpojí.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je tam klasická tříbarevná LEDka, stačí přeškrábnout cestičku na plošným spoji, a dopojit rezistorem. Ale mohla by tam být i "inteligentní" LED která sama mění barvy, pak ti nezbyde nic než výměna.
- bardot
- Začátečník
-
Když je tady ta debata o ledkách mám doma asdi 10 diod, které mají 2 nožičky, a mění samy od sebe snad všechny barvy, nevíte, kde de dají koupit? Tyto ledky jsou i ve ventilátorech AKASA.....
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2
- srna
- Středně pokročilý
- LetisVT
- Začátečník
no já jsem akorát zrovna minulý týden měnil ve svý Acutake myši za 140,- diodu protože ze záhadných důvodů přestala svítit a to šlo v pohodě jen modrá za modrou