HDD nenabehne
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Nerboard
- Začátečník

-
HDD nenabehne
Zdravim mam taky mensi problem a nevedel som kde to napisat tak pisem sem. Rozhodol som sa ze svoj starsi historicky pc trosku upravim tak som vymenil dosku procak a ramky z nejakej historickej intel dosky a intel procaku s 200mb ram, a hodil som tam msi neo2 fx a starsieho athlona co sa mi tu povaloval.
No problem je v tom ze ten HDD ktory tam bol som nemenil a proste nechce nabehnut. Skusal som aj menit master slave, rozne kable atd v biose pozerat. Disk normalne identifikovalo, nabehne normalne na vyber operacneho systemu ale akonahle vyberiem moznost tak zcierna obrazovka, chvilu to vyzera ze to loaduje a potom znova resetne PC a ide od biosu. Kaslem sa s tym uz nejaku hodinku a pol a neprisiel som na ziadne riesenie v com to moze byt. Skusal som aj starsi disk ci je doska v poriadku alebo tak a ten nabehne v poriadku a ked je nabehnuty stary tak si z neho mozem pozerat veci aj v tom starsiom disku takze poskodeny nieje. Ale akonahle je ten stary disk sam tak nenabehne. Vobec netusim co mam robit tak dufam ze mi poradite. Dikec
No problem je v tom ze ten HDD ktory tam bol som nemenil a proste nechce nabehnut. Skusal som aj menit master slave, rozne kable atd v biose pozerat. Disk normalne identifikovalo, nabehne normalne na vyber operacneho systemu ale akonahle vyberiem moznost tak zcierna obrazovka, chvilu to vyzera ze to loaduje a potom znova resetne PC a ide od biosu. Kaslem sa s tym uz nejaku hodinku a pol a neprisiel som na ziadne riesenie v com to moze byt. Skusal som aj starsi disk ci je doska v poriadku alebo tak a ten nabehne v poriadku a ked je nabehnuty stary tak si z neho mozem pozerat veci aj v tom starsiom disku takze poskodeny nieje. Ale akonahle je ten stary disk sam tak nenabehne. Vobec netusim co mam robit tak dufam ze mi poradite. Dikec
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: HDD nenabehne
Tak třeba jsou v něm poškozeny některé soubory OS. Zkus na něho dát čistý systém, pokud to půjde nainstalovat
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Nerboard
- Začátečník

-
OS je v poriadku lebo ked tam hodim tu historicku dosku s procakom tak nabehne klasicky. Preinstalovat system neni mozne lebo to PC nieje moje osobne a nemam instalacne CD z toho systemu co tam je
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo takto. A to se divíš že to nenajede? V tom OS jsou ovladče na všechny ty staré komponenty. Takže buď s jiným diskem nebo reinstal.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak si ten disk dej do toho PC, kde chodí.
Stáhni si na něj driver diskového řadiče, nebo prostě drivery chipsetu té druhé desky - pokud je mezi nimi i tenhle.
Odinstaluj současný driver diskového řadiče (můžeš pochopitelně z pilnosti odinstalovat i drivery grafiky, zvukovky, síťovky atd. - prostě všechny, které jsou na nové desce jiné), PC vypni a disk přendej do jiného PC.
Pak by měla autodetekce systému najít nové zařízení - ten disk a nainstalovat mu driver automaticky.
Pokud ne, zkus to přes F8 v Nouzovém režimu.
Stáhni si na něj driver diskového řadiče, nebo prostě drivery chipsetu té druhé desky - pokud je mezi nimi i tenhle.
Odinstaluj současný driver diskového řadiče (můžeš pochopitelně z pilnosti odinstalovat i drivery grafiky, zvukovky, síťovky atd. - prostě všechny, které jsou na nové desce jiné), PC vypni a disk přendej do jiného PC.
Pak by měla autodetekce systému najít nové zařízení - ten disk a nainstalovat mu driver automaticky.
Pokud ne, zkus to přes F8 v Nouzovém režimu.
- Nerboard
- Začátečník

-
danke vsetkym, funguje to.. uvidim jak dlho
este raz vdaka
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych furt. Dneska mi dělalo to samé. Dal jsem do kompu disk na kterém byl systém W7 a zároveň jsem chtěl BOOTovat z USB W7 a myslel jsem že to BOOTuje z flešky a ono to bootovalo z toho disku, to bylo jenom Načitání sys. Win a pak BSOD problikl a restart. Já přistoupil na Formát
- Nerboard
- Začátečník

-
format samozrejme najlahsie riesenie ale ak mas na disku velmi dolezite data tak nie vzdy sa to da