HDD nenabehne

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Nerboard
Začátečník
Začátečník

HDD nenabehne

Příspěvek od Nerboard »

Zdravim mam taky mensi problem a nevedel som kde to napisat tak pisem sem. Rozhodol som sa ze svoj starsi historicky pc trosku upravim tak som vymenil dosku procak a ramky z nejakej historickej intel dosky a intel procaku s 200mb ram, a hodil som tam msi neo2 fx a starsieho athlona co sa mi tu povaloval.

No problem je v tom ze ten HDD ktory tam bol som nemenil a proste nechce nabehnut. Skusal som aj menit master slave, rozne kable atd v biose pozerat. Disk normalne identifikovalo, nabehne normalne na vyber operacneho systemu ale akonahle vyberiem moznost tak zcierna obrazovka, chvilu to vyzera ze to loaduje a potom znova resetne PC a ide od biosu. Kaslem sa s tym uz nejaku hodinku a pol a neprisiel som na ziadne riesenie v com to moze byt. Skusal som aj starsi disk ci je doska v poriadku alebo tak a ten nabehne v poriadku a ked je nabehnuty stary tak si z neho mozem pozerat veci aj v tom starsiom disku takze poskodeny nieje. Ale akonahle je ten stary disk sam tak nenabehne. Vobec netusim co mam robit tak dufam ze mi poradite. Dikec
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD nenabehne

Příspěvek od arxeiss »

Tak třeba jsou v něm poškozeny některé soubory OS. Zkus na něho dát čistý systém, pokud to půjde nainstalovat
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

OS je v poriadku lebo ked tam hodim tu historicku dosku s procakom tak nabehne klasicky. Preinstalovat system neni mozne lebo to PC nieje moje osobne a nemam instalacne CD z toho systemu co tam je
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jo takto. A to se divíš že to nenajede? V tom OS jsou ovladče na všechny ty staré komponenty. Takže buď s jiným diskem nebo reinstal.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Tak si ten disk dej do toho PC, kde chodí.

Stáhni si na něj driver diskového řadiče, nebo prostě drivery chipsetu té druhé desky - pokud je mezi nimi i tenhle.

Odinstaluj současný driver diskového řadiče (můžeš pochopitelně z pilnosti odinstalovat i drivery grafiky, zvukovky, síťovky atd. - prostě všechny, které jsou na nové desce jiné), PC vypni a disk přendej do jiného PC.

Pak by měla autodetekce systému najít nové zařízení - ten disk a nainstalovat mu driver automaticky.

Pokud ne, zkus to přes F8 v Nouzovém režimu.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

danke vsetkym, funguje to.. uvidim jak dlho :D este raz vdaka
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Řekl bych furt. Dneska mi dělalo to samé. Dal jsem do kompu disk na kterém byl systém W7 a zároveň jsem chtěl BOOTovat z USB W7 a myslel jsem že to BOOTuje z flešky a ono to bootovalo z toho disku, to bylo jenom Načitání sys. Win a pak BSOD problikl a restart. Já přistoupil na Formát
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

format samozrejme najlahsie riesenie ale ak mas na disku velmi dolezite data tak nie vzdy sa to da
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“