rozdil mezi optikou a laserem
- Vipous
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
rozdil mezi optikou a laserem
Jaky je rozdil..?? Na PC mi opticke mysi normalne funguji a laserove ne-e.. Nepomohl ani format disku a novy system.. Takze v SW problem neni..
sestava viz podpis..
PS: Jen dodam, ze do vymeny zdroje mi jelo vse OK, ale po vymene uz ne-e dalsi zajimavost je, ze jsem menil EC 550W za enermax 425W takze plecku za kvalitu..
sestava viz podpis..
PS: Jen dodam, ze do vymeny zdroje mi jelo vse OK, ale po vymene uz ne-e dalsi zajimavost je, ze jsem menil EC 550W za enermax 425W takze plecku za kvalitu..
HTPC: Zotac GF9300-D-E, Intel Celeron Dual-Core E3200, Arctic-Cooling Freezer 7 LP, A-Data 2GB 800MHz, case CFI A6719 ITX 150W černá
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: rozdil mezi optikou a laserem
Žádný rozdíl není, podle mě komp nepozná jestli je to Laser nebo Optika, krysa pouze posílá data do PC a pohybu.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- David Kolibáč
- Začátečník

-
Podivné. PC by to nemělo vůbec poznat. Co máš za povrch pod myší? Ale to by mělo mít vliv leda opačným směrem...
Banda kreténů tu je. Všude.
- Fox_25
- Začátečník

-
Taky mám s laserem špatné zkušenosti. Taková MX600 chodí dobře snad jen na podložce, prostě povrch musí mít nějaký "vzorek". Proti tomu MX518 chodí všude(jen do hospody nesmí
), nevadí jí leštěné lakované dřevo, sklo(musí pod ním něco být) atd. Prostě dioda vyhrála a stejně MX600 mám u postele jako DO.
Jinak platí že PC je jedno co tam připojíš, buď máš špatnou myš nebo povrch.
Jinak platí že PC je jedno co tam připojíš, buď máš špatnou myš nebo povrch.
- James.Sniper
- Začátečník

-
Tak to já mám opačnou zkušenost. Když proti sobě postavím Logitech LX6 (optika) a A4tech X-718 (laser), tak na plné čáře vyhraje X-718. Prostě LX6 potřebuje dobrou podložku.
Jinak počítač nerozpozná a je mu to jedno, jestli je myš optická, laserová příp. kuličková
.
Jinak počítač nerozpozná a je mu to jedno, jestli je myš optická, laserová příp. kuličková
- David Kolibáč
- Začátečník

-
Přesně, počítač to nepozná. Z fyzikálního hlediska by měla být laserová myš lepší na valné většině povrchů, ne-li na všech.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To záleží jestli je to Laserová nebo Glaserová, glaserová umí i po skle, ostatní ne.Fox_25 píše:sklo(musí pod ním něco být)
A jen tak mimochodem, docela staré téme
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- David Kolibáč
- Začátečník

-
"Glaser" = "glass laser" -- je to jen marketingové označení pro laserovou diodu s optikou schopnou pracovat na smítcích na průhledném/lesklém povrchu.arxeiss píše:To záleží jestli je to Laserová nebo Glaserová, glaserová umí i po skle, ostatní ne.Fox_25 píše:sklo(musí pod ním něco být)
- Fox_25
- Začátečník

-
Ano, přiznávám svoji vinu. Nečtu datum vytvoření témat. Ale vzhledem k tomu že ne všichni pasou po laseru stále aktuální.arxeiss píše:A jen tak mimochodem, docela staré téme
James.Sniper A4tech X-718 jsem přivezl pro kamaráda z Polska před dvěma roky za závratných 36zl(216kč). No mám ji doteď ve skříni protože v přesnosti a zpracování nedokázala porazit MX518, ale zpracování je jasné vzhledem k ceně obou myšek. Proti MX600 chodí po všem kromě skla, ale ve fps se s ní strašně blbě míří. Na malé citlivosti OK ale na větší s rychejším pohybem se už nechytá.