Zavodneni Gejmerova okruhu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: Zavodneni Gejmerova okruhu

Příspěvek od gejmer »

Co je omyl?Postni mi sem prosím link na to co používáš,dík.
Když tak i Tvé dojmy a zkušenosti :?
Jinak jestli to je to co si myslím,tak to je prej pěkný svinstvo,barva se vysráží v hrudky a je to v ..
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Trojkombinace.
Destilovana voda, AC Fluid a barvicka Aquacomputer ClearBlue.
Pres pul roku v okruhu a zadny problem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

O.K. Mozna jsem taky trochu vylitnul, jsem cholerik, kazdym coulem :)
Fakt je, ze i nektere dnesni vyrobky by potrebovali doplnit info.
Jinak nedavno mi pribalili na sidewinders bonus v potobe uv barvy od tfc. Tak ji vyzkousim.
Jinak AC fluid se mi tu taky vali. Budu ale zkouset na jinem okruhu. Nerad bych si "umazal" Xchangery 360.
To je vlasne jedine co mi od pouziti barvy odrazuje. Navic mi dorazily hezky cerny 1/2" tygony a BP fitinky.
Kdyz jsem prochazel galerii na XS foru, tak jsem si taky vsiml, ze nekterym se tvori jakoby "cucky".
Dost mozna presvihli pomer redeni, nebo co ja vim.
Takze se chystam na prvni zkusenost s barvickama a zkraslenim htpc :-D
Jinak jak jsem slibil vyse, ten teplotni test s morou provedu, pak postnu vysledky.
Vzhledem k tomu, ze vim co bude pod vanocni umelou jedli, vybiram peclive komponenty.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Woyta píše:Trojkombinace.
Destilovana voda, AC Fluid a barvicka Aquacomputer ClearBlue.
Pres pul roku v okruhu a zadny problem.
Těm barvám od Aquacomputer bych fakt vůbec nevěřil :?
Co vím tak minimálně ta AC GlowMotion 50 ml UV Blue je pěkná sračka,vysráží se a dělá hrudky
(Ikdyž Ty máš tu "Clear" takže uplně nevím.)

http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 989103.jpg

Projdi si tuhle diskuzi na CZC,doufám že máš registraci,jinak Tě to tam nepustí.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-KK ... l?ansid=18

Btw:Mohl by jsi mi postnout nějaké foto jak vypadá Tvůj okruh nasvícený atd?Prosim :bigups:
Btw2:Doufám,že když tenhle thread půjde na smetiště,že se nemusíme držet striktně tématu(Tedy "Zavodneni mého okruhu") :|
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Nemáš alespoň tušení Woyto co je zač ta "Clear blue"?
Barva v tom není,přesto to svítí pod UV světlem :?
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Tak jsem spachal ten "testik", jak jsem vyse prislibil.
http://www.cttl.cz/forum/viewtopic.php? ... 5469#p5469

Dle meho, je velice vhodne moru osadit par ventilatory, regulovanymi podle teploty :wink:
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Paráda!Luxusní test :up:

Ale měl si to celé postnout i sem na forum a ne jenom na CTTL.

Já se s tim maximálně ztotožňuju,opravdu stačí jen malý průvan a je to velká pomoc pro ten radiátor.

Teplota CPU po 40ti minutách zátěže 66stupňů :? Podle mně to potvrzuje,že pasivně tu sestavu neutáhne.

Btw:Nemůžu si pomoct,ale mam pocit jako by Ti tam na tom videu něco chcalo(asi od 0:32-0:43) :lol: A vody v expě taky moc nemáš.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

:-D Ne nechcalo. Vody je akorat.

Jinak budu delat testik jeste jednou, bude obsahlejsi, vcetne mereni teploty vody a povrchu radiatoru.
Navic udelam jeste jednou pasivni, aby byly vysledky aktualni, pak s tremi, sesti a deviti fany.
Pouziju jen jednu pumpu, jak pouziva vetsina vodnikaru.
Pak to postnu i sem na pct forum.
Jarynek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarynek »

Já radši zavodňuju okruh bez namontovaných bloků a s druhým zdrojem. Pro jistotu...
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Jarynek píše:Já radši zavodňuju okruh bez namontovaných bloků a s druhým zdrojem. Pro jistotu...
No nápad to neni zas tak špatnej,ale zaleží na tom jak máš složitej okruh,místo ve skříni atd..
Pokud jen VGA+CPU+HDD,no budiž..
Ale kdyby to bylo něco složitějšího,tak by to byla asi pěkná akrobacie.

Pokud jde o zavodňování pomocí druhého zdroje,tak s tim se plně ztotožňuju.
Jarynek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarynek »

Momentálně nám okruh jednoduchý (CPU+GPU) a místa je na stole sposta :-D (case je v garáži a čeká na úpravu)
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
Odpovědět

Zpět na „Voda“