Problémy se zvukem (Win 7;Genius 5.1;Asus P5B DLX;SoundMAX)

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
TheDude
Nováček
Nováček

Problémy se zvukem (Win 7;Genius 5.1;Asus P5B DLX;SoundMAX)

Příspěvek od TheDude »

Ahoj všichni.

mám tady menší problém...
V XP jsem byl zvyklý, že mi hudba hrála jen předních, zadních reproduktorů a subwooferu.Ale z CENTRU to nehralo.to si myslím, že bylo dobře, protže když je něco stereo, nemůže to hrát i z centru.
Ted mám teda ty W7 a písničky mi hrají i z centru a už to není ono, pokud slyšíte zpěv přímo nad monitorem.Vždyt to má hrat jen L/P + S.. Ted slyším z předních L a P jen třeab kytary a zpěv z centru.. Nedá se to nějak nastavit, aby to hrálo tak jak má ? Zkoušel jsem prolézat nabídky SoundMAxu, který je aktualni a stahl jsem ho z ASUS stránek, protže mám desku Asus P5B DLX. A basy mi hrajou jen při funci Sonic Fokus. ale proč ? Proč nehraje SUBwoofer i bez téhle funkce ? Ve Win normálně je nastaveno 5.1..Takže mi neradte, že se mám podívat na nastavené zvuku ve WINU :-D to mám prolezené a všechno je tam nastavené dobře.. Tam bude něco s tím SOundMaxem, který je uplně nahovno, s prominutím..

Další problém je v tom, že mi nejdou basy ve hrách..I když mám puštěnou písničku a naráz zazni O-OU z ICQ. písnička se jakoby ztiší(nejsou basy) dokud to o-ou nepřestane..Já vím, je to velmi krátký moment, ale de to fakt poznat v tom poslechu..

Neví někdo jak by mi mohl pomoct ?
Neexistuje nějaká náhrada za SoundMAx nebo tak ?

už jsem fakt bezradný...
Naposledy upravil(a) TheDude dne čtv 31. pro 2009, 15:53, celkem upraveno 1 x.
TheDude
Nováček
Nováček

Re: Problémy se zvukem (Windows 7)

Příspěvek od TheDude »

no tak o ten první problém by už ani nešlo... To už jsem nějak vyřešill... Ale proč nehraje BASS ve hrách :?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

neškodilo by říct jak jsi ho vyřešil. mám taky P5B DLX a 5.1 repro a přechod na W7 mě čeká během pár měsíců, takže postřehy uvítám.
ignorelist: kremrole a dezoláti
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

Ok.Stačilo v tom SoundMaxu vytahnout funkci SoloClarity na maximum a Brilance na minimum.ale to uvidíš potom.tak si to zapamatuj... Jinak v těch hrách to opravdu nejede..Už mne to začíná srát.. Jaký máš ted Windows a verzi ovladače SoundMAx ?
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

poriesil som to u seba s driverom ""6.0.1.5864"" tj. nainstaloval ...a potom nastavil tie rozsirene moznosti vo win7 a to viz http://yfrog.us/5z21038374z
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

TheDude píše:Ok.Stačilo v tom SoundMaxu vytahnout funkci SoloClarity na maximum a Brilance na minimum.ale to uvidíš potom.tak si to zapamatuj... Jinak v těch hrách to opravdu nejede..Už mne to začíná srát.. Jaký máš ted Windows a verzi ovladače SoundMAx ?
momentálně XP x64 Pro, a Soundmax 5.10.2.6480 z webu Asusu, v ničem jsem se nehrabal, pravda ani nevím jestli to ve hrách funguje jak má :mrgreen:
facility
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy se zvukem (Win 7;Genius 5.1;Asus P5B DLX;SoundMAX)

Příspěvek od facility »

TheDude píše:Ok.Stačilo v tom SoundMaxu
Tak tento S...max letel z PC ako prvy :) to sa na mp3 ci mp4 proste nedalo nastavit... zvuk jak zo suda ...ale u origo 5.1 theater filmu to ide z kazdeho repraku ...je to to same co u W7 v zaklade tj. zvukova stopa origo 5.1 ...fachci ale stereo ci mp3 to potrebujes kapatko inak nastavit... :roll: ;-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak ona je známá věc že Soundmax (tj Analog Devices) je problémová... no.... no mrdka :mrgreen: s realtekem nikdy problémy nejsou a to je na většině desek, ale na ADI furt něco. nechápu co vede intel k tomu, aby montoval tyhle zvěrstva (ADI, VIA a další) na desky, když Realtek prostě funguje. nevím jestli to je o 50 centů dražší nebo co.
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

facility píše:poriesil som to u seba s driverom ""6.0.1.5864"" tj. nainstaloval ...a potom nastavil tie rozsirene moznosti vo win7 a to viz http://yfrog.us/5z21038374z
Počky tohle nějak nechápu.. já jsem stahl z ASUSU tohle " Beta verze 6.10.X.6585 " jiná možnost tam nebyla..ale ty mluvíš o "6.0.1.5864" ..kde to naberu na moji desku, našel sjem jen nějaké na MSI, tio by neavdilo? pokud máš ovladač na tu P5B, tak to prosím nahraj nebo odkaz . Jo a videl jsem to v tom videu že tam bylo Realtek High Definition Audio.. ale Realtek je trochu jiný soudek ne ? Prosím ,ejště jednou mi to podrobněji napiš co mám udělat, aby to hrálo tak jak má, díky..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

aktuální ovladače pro P5B DLX jsou obvykle k dostání tady http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us

drivery pro soundmax zde http://www.nforcershq.com/forum/image-vp612730.html
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

a este viz ...???
To have sound play of all of your speakers on 4.1 / 5.2 / 7.1 sound systems you need to enable sonic focus effects with
http://www.nezavisim.com/?cat=4&scat=23
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

facility píše:a este viz ...???
To have sound play of all of your speakers on 4.1 / 5.2 / 7.1 sound systems you need to enable sonic focus effects with
http://www.nezavisim.com/?cat=4&scat=23
ale tam se o WIN7 nic nepíše.. jen o Vistě
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

ano je to modnuty driver "BlackHawk" mal by ist i na W7...
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

Stahl jsem tohle...
SoundMAX BlackHawk audio driver for Vista 32 / 64 moded for AD1988A / P5B
a to nefungovalo...

moje ICQ.. přidej si mne : 463481944 tady se to blbě řeší
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

TheDude píše:Stahl jsem tohle...
SoundMAX BlackHawk audio driver for Vista 32 / 64 moded for AD1988A / P5B
a to nefungovalo...

moje ICQ.. přidej si mne : 463481944 tady se to blbě řeší
To asi momentalne nepojde .... ICQ nemam a ani inych klientoch :lol:
budes muset pockat asi na nove drivery aby to 4.1 fachcilo...ee a nejde to setup.exe spustit v rezimu kompaktibility s vista sp1a2?
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

De to :nervous: to sem ani nevedel že se dá..
Ale píše to že mám naisntalované novější ovladače... Takže mám odinstalovat a nahodit tyhle jo ? A pojede tam teda ten BLACK HAWK ?
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

TheDude píše:De to :nervous: to sem ani nevedel že se dá..
Ale píše to že mám naisntalované novější ovladače... Takže mám odinstalovat a nahodit tyhle jo ? A pojede tam teda ten BLACK HAWK ?
prinajhorsom si zboris W7 :lol: zalohuj data :mrgreen:
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

to jsi mne teda uklidnil :D
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

TheDude píše:to jsi mne teda uklidnil :D
Tak nekdo sa musi obetovat ...skus to ...Zombo urcite ciha nekde za rohom jak to dopadne.... :angry2: :mrgreen:
TheDude
Nováček
Nováček

Příspěvek od TheDude »

No ale i tak :D proč by se měl srat windows ? ted se to kvuli tobě bojím zkusit :D
A teda když ten BLACK HAWK spustím, pak tam pujdepřepínat mezi stereo a 5.1 jo ?
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“