Foťák na focení aktů

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Foťák na focení aktů

Příspěvek od Trinom »

V pohodě, ona neuteče :-D
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

Ještě si kladu zásadní otázku..... černobíle nebo barevně? :-)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Jestli chceš fotit černobíle, tak si kup kinofilmovou SLR.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Já teda hlasuju za flexaretu Obrázek
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Já hlasuju za canomatik.

Řekl bych že tady už veškeré rady nemají moc smysl. Měl by si něco koupit a začít fotit protože takhle se můžeme bavit donekonečna. Klást si otázku zda barveně nebo černobíle a nemít nic vyfocené je podle mě ujeté.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Tak jasně. Tohle téma zamykat nechci, docela se tu i kolikrát pobavím, co kdo napíše. Každopádně by bylo vhoné s něčím začít. Začít se dá i s kompaktem a postupně se zdokonalovat a kupovat si adekvátně vybavené zařízení. Filmové foťáky jsou trošku jiná třída, než digitály, protože tam musíš i přemýšlet, protože film není zadara a nejde smazat. Já bych každopádně doporučil začít tam. Nevím, kolik ti je a jestli jsi si už tím prošel, či ne. Pár filmů sice padne, ale myslím, že to bude jen a jen ku prospěchu. Každopádně bych ale začal jiným tématem, než akt. Myslím, že až se naučíš alespoň základy kompozice a podobně, tak se k tomu třeba dopracuješ, jen musíš mít na paměti, že bez určité výbavy se asi neobejdeš. Nechci tě odrazovat, ale jen blesky a další základní studiové vybavení je v řádů desetitisíců korun, což je hodně velký výdaj. A to nemluvím o přístroji a objektivu.
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

Mně teda ty rady zatím moc nepomohly... každej tu něco napíšete, ale je to čínsky. Nic na klasickej film nechci, protože sám to vyvolávat nebudu a nosit někam na vyvolání taky ne že.... :lol: Proto digitál. Jinak obyčejnej foťák mám Kodak - ale je to 5Mpix na obyčejný rodinný fotky, kterej nikoho neohromí a fotky za nedokonalýho světla jsou na nic.... Občas jsou dobrý fotky otázka světla a stínu - myslím u aktů....
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Chceš okouzlit ženskou foťákem? :o Kup si nějakou zrcadlovku s nějakým objektivem,dej duležitě vypadající sluneční clonu a je to.Jěště možná nějaký ten externí blesk s karimatkou... :!:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Accuphose: focení aktu je o světlě a zkušenostech ... zkus si první něco přečíst, jak se co fotí.
Žádný foťák za tebe neudělá vynikající fotku ... problém je, že ty tu píšeš, že chceš něco, co všechno udělá za tebe, že nic nebudeš nastavovat, že se nic nebudeš učit ... v takovém případě, nefoť.

Jo tenhle thread je jak vtip ... člověk co ani neví co chce, chce dokonalý stroj za 12k ... jo vtip.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

Chci argumenty, co máte vy, ukázkový fotky jak to fotí a podle toho se rozhodnu, přece když tu začnete vytahovat konkrétní značky a modely, naprosto bez argumentů, v čem je zrovna ten kousek výjimečnej, nedáte k tomu fotky, co jste na tom udělali, tak to pro mě nemá žádnou hodnotu. Je to stejné jako v oblasti zabezpečení, 99% laiků napíše jak je s čím spokojeno, ale argumenty žádné - protože tomu opravdu nerozumí.

Takže by mě zajímaly spíš ty fotky za neideálních podmínek, abych viděl kde je ten rozdíl a co má význam. Zrovna D-Test v posledním čísle to napsal jasně - rozdíl v ceně velikej a rozdíl v kvalitě minimální.... :)

Vypíchl bych větu:
"V každé kategorii lze nalézt jak levnější dobré přístroje, tak dražší "nic moc" výrobky". Takže nějaké poznámky, že za 12 000 to neumí fotit jsou k ničemu, protože šmejd za 30 000 si kupovat nechci, cena není argument.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Accuphose: ale nikto z nás nefotí, my len okolo toho kecáme ako aj ty :wink: Určite vyber to čo odporučili v D-Teste a máš pokoj
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

OK. Taky máš možnost jít mojí cestou. Tou je sehnat si bazarově starší foťák, naučit se s ním, blesk z bazaru, manuální skla a tak. Je to levné a nemám problémy.
Pak můžeš jít cestou Smithe. Koupit špičkovej fungl novej foťák, Lkový skla, několik blesků tovární výroby a dělat s tím.
To, že tu odsuzuješ film něco vypovídá, ale komentovat to tu nebudu. Hrát si s fotokrámem dokáže kde kdo, ale když nemáš kvalitní základ (tj. znalosti kompozice, práce se světlem atp.), tak je to prostě k ničemu. To nezachrání ani sebedokonalejší výbava.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

http://profile.imageshack.us/user/Fox_25

Tady mám svoji galerii. Až na dlouhé panorama je vše foceno starými manuálními skly s Pentax K100D.

PS>Konečně jsem od tebe přečetl normální slova.

EDIT>Myslíš že ty naše rady nemají reálný základ? Tohle všechno co jsme ti napsali se zakládá na skutečných zkušenostech každého z nás. Takovéhle zkušenosti nelze získat tím že si je najdeš na internetu a pak prezentuješ někde jinde protože by to skončilo tím že by jsi ze sebe udělal osla.
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

Trinom - neodsuzuju film, samozřejmě že ta kvalita tam je jinde, ovšem já ho nechci z hlediska obsluhy, nechci být profi fotograf, co by se tím živil.... Konkrétní odkaz na nějaké pdf mi tu taky nikdo nedal a přitom když dva píšou totéž není to totéž....

Fox díky za ukázky, jak to fotí při horším světle? Jinak ty fotky vypadají dobře :-)
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Při horším světle to není nejhorší, ale já mám samé světelné MF skla.

Tady je jedna ukázka v noci. Moc vhodná není ale snad ti pomůže. Focevo pentaconem 200(300)mm f4 čas 15s clona 16.

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

o superdrahé technice to fakt není. je to o umění fotit, a sebedražší foťák za tebe nikdy nic neudělá, pochop to. tohle je foceno plastovou čínskou sračkou s hodnotou blížící se nule.

Obrázek Obrázek

tohle je kinofilmová zrcadlovka za pár stovek.

Obrázek Obrázek

//Trinom: Á, už je to tady. Já jsem říkal, že se tady Holga objeví :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

No fakt je ten, že bez barvy to má taky něco do sebe.. :-)

Ale ještě mi nikdo neodpověděl na otázku, zda by měl výběr foťáku záviset na tom, zda se bude fotit černobíle nebo barevně.... :)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

pokiaľ budeš fotiť na digitál tak nie. Aj tak budeš fotiť farebne a do čierno bielej to prevádzať až v pc (ak chceš kvalitu). Pokiaľ by si súhlasil aj s filmom a chceš fotiť len čiernobiele fotky tak sa dá uvažovať o tejto variante. Ale inak by si si mal naštudovať nejaké veci ohľadom fotenia a ohlľadom techniky. Skús fotoroman.cz, dpreview.com atď. Občas skús použiť aj google.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Accuphose
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Accuphose »

Na jednom serveru byly fotky žen vyfocené v detailu v čb, bohužel už to tam není.... Aspoň bych ukázal o co se chci pokusit....

EDIT: ale cca to co vám vyjede na googlu na heslo waclaw wantuch, tohle je pěkný

Kód: Vybrat vše

http://2photo.ru/uploads/posts/1153820132_waclaw_wantuch_62.jpg
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ruce jak chlap :D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“